• (1-02-2016, 14:57)   
 •   0   
 •  1508 
Алергии при бебето - как се лекува?
Много млади майки, за първи път се сблъскаха с проявите на алергии при детето си, не знаят, как трябва да се лекува. За начало трябва да се установи точно дали тази симптоматика казва за наличието на алергична реакция.
Какви форми на алергия най-често се срещат при децата?
Според статистиката, ако поне 1 от родителите детето страда от алергия, риска от развитие на пълен заболяване при бебето достигне 40%. В допълнение, повишаване на вероятността от развитие на алергична реакция допринася и лошата екологична обстановка.
Ако говорим за това, как се проявява алергия при деца, тогава най-често това:

 • атипический дерматит (диатез, уртикария, сърбеж и зачервяване на кожата);

 • ринит (постоянно запушване, сърбеж и отделяне на секрет);

 • конюнктивит (зачервяване, сърбеж, подуване на клепачите);

 • бронхиална астма (възниква в случай на дълго отсъствие на лечение).


 • При поява на подобни нарушения и симптоми на алергия при деца, трябва да се обърне към лекар-алерголог.
  Как се провежда лечението на алергии при децата?
  Преди да се помогне на детето и да се лекува при нея алергии, е необходимо да се разкриват фактори, при които са възникнали, т.е. причината за нейното развитие.
  За начало определят от алергии, с помощта на специална проба. Най-често се използват кожна проба, която се потвърждават от анализа на кръвта, в който се откриват антитела към определен алерген.
  След като причината е идентифициран, преминават към лечение. При този избор на средства от алергии, предназначени за деца, се провежда въз основа на това, какви са прояви на алергия, наблюдавани от детето.
  Така, при кожни прояви се използват различни мазила и кремове, в състава на които се намират глюкокортикоиди. Назначени са предимно децата на по-възрастните.
  Алергии при бебето - как се лекува?
  Ако говорим за хапчета за алергия, след това за децата лекарите препоръчват да се използват антихистамини 2 и 3 поколение. Подобни средства на практика не водят до сънотворно ефект, могат да се приемат независимо от приема на храна. Така представители на антигистаминов 2 поколение могат да бъдат Зиртек и Кларитин.
  В тези случаи, когато има нужда от продължителна употреба на лекарства, лекарите предписват антихистамини 3 поколение, които включват Терфенадин, Астемизол. Всички дозата и многообразието на прием на медикаменти показва лекар, идващи от стадия на заболяването и състоянието на детето.
  Заедно с"Алергии при бебето - как се лекува?" също четат: