• (1-02-2016, 15:04)   
  •   0   
  •  382 
Алергичен бронхит при деца
Бронхит, който е алергичен характер, по-често се среща при деца, и се отнася до една от разновидностите на хроничен бронхит.
Алергичен бронхит представлява възпаление на лигавицата на бронхите, причинено от попадение или алерген, или други вирусни или бактериални инфекции.
Какви са причините за развитие на алергичен бронхит?
При децата в ранна възраст недобре развита имунна система, поради което организмът е податлив на заболявания. Именно честите болести и водят до повреда в работата на имунната система. След това, тя реагира на всякакви, дори и най-прости вещества (цветен прашец, козина, храни), което води до алергични, или обструктивный бронхит при малки деца.
Как сами да разпознават алергичен бронхит?
Основното, от многото симптоми на алергичен бронхит при деца, е влажен и силна кашлица. Постоянна отпадналост, сънливост, раздразнителност, а също така прекомерно изпотяване – допълнителни признаци.
Често, упорит и изтощителният кашлица в повечето случаи се наблюдава през нощта. В резултат на струпването на храчки, и застояла слуз в бронхите, при децата възниква обструкция.
Как се лекува алергичен бронхит?
Най-основното в лечението на алергичен бронхит при деца, е навременна и правилна диагноза,
Алергичен бронхит при деца
класици дадено заболяване е доста лесно да се приеме за форма на инфекциозно заболяване.
В основата на лекар е предписал отхаркивающие лекарства заедно с антигистаминными. Лечение на деца с остра форма на заболяването, се извършва в болница.
При лечение на патология на къщата се извършва чрез вдишване апарат небулайзер с използване на минерална вода.
Важна роля играе и на превенцията, която е да се премахнат възможностите за контакт на бебето с алергена. Късно выявленное заболяване може да доведе до развитието на детето астма.