• (1-02-2016, 20:12)   
 •   0   
 •  487 
Опух очите на дете
Без значение колко трудно на родителите да защитят децата си от всякакви болести и заболявания, с тях непрекъснато нещо се случва. Привидно, само детето вървеше весело и безгрижно, като изведнъж, ще забележите, че той опух очите. Нека да видим, кои причини могат да провокират появата на подуване на клепачите.

Опух очите – причини • Всички родители знаят, че по причина на несвоевременного прикорма или въвеждане на допълващи храни на неправилни продукти, като резултат на алергична реакция, детето може да се появят обриви. Въпреки това, не всички знаят, че алергия може да се окаже не само малки высыпаниями, но и анафилактическим шок, който може да се изразява в това число под формата на тумор на лигавицата. По този начин може да се прояви алергия не само на нов продукт, въведената в диетата на бебето, но и на перо, което присъства във възглавницата на вашето дете, и цветен прашец, с които е настъпила контакт на улицата по време на разходка. Също тумор може да възникне и като алергична реакция към ухапване от насекоми. И така, първата причина за тумори на окото – алергична.

 • Друг вариант на развитие на събитията. Вчера ви инсталирали нова метална врата в коридора. Детето, разбира се, не е бил у дома, но ето днес той е пристигнал у дома, както сте решили за пореден път турят за ремонт. Да се ангажират, така да се каже, пролетно почистване. В случая са не само парцал, но и метла с лъжичка. В резултат на това детето се подува, очите и може да се случи така, че дори опитното око на лекаря не веднага разгадает причината. Факт е, че метални прах, от една страна, е изключително малък и с просто око е съвсем невидима, от друга страна, много силна и лесно проникване и досадно обвивка на окото. Именно метален прах може да предизвика много силна реакция на лигавицата. Подобна реакция може да доведе до всяко котило, с които е в контакт дете. Втората причина е, тумори на окото – ръчна (да попадне в очите, чуждо на предмета).

 • Най-накрая, подуване на очите може да бъде причинено от инфекциозни заболявания, например, конюнктивит. Ако детето тер очите мръсни ръце, се радва на кърпа за възрастни – в появата на това заболяване няма нищо изненадващо. Третата причина – инфекциозна.


 • Какво да направя, ако опух очите на едно дете?


  Опух очите на дете
  Ние открихме най-честите причини за тумори, сега ние определяме какво да правим, ако детето опухло клепач.

 • В първия случай лекарят, потвърждавайки алергична природа на заболяването, пише антихистамин средство с оглед възрастта на детето, както и сорбент, който ще извежда токсичните вещества от организма на детето.

 • Ако очите на детето заплыл в резултат на механично повреждане на лигавицата, премахване на боклук от очите на детето, лекарят предписва специални капки, които помагат за бързото възстановяване на целостта на лигавицата.

 • Най-накрая, при инфекциозен заболяване, медработниками выписываются специални антибактериални на очни капки или мазила, като се вземат под внимание възрастта и състоянието на пациента.
 • Заедно с"Опух очите на дете" също четат: