• (1-02-2016, 20:16)   
  •   0   
  •  1606 
Алергия към мляко при децата
Една от разновидностите на често срещаните хранителни алергии се счита за алергични към мляко при децата. Най-често тази болест се среща при грудничков, а вече към двухлетнему възраст алергия се провежда. Майка забелязва, че с детето не всичко е в ред, считано кожата му, на поведение, на стол. Вижда се, че бебето нещо се притеснява.
Признаци на алергия
Бебето страда от колики, го гади, корема вздут, стол чест и хрема, понякога повръщане, както след хранене, той дълго и надрывно плаче – тези симптоми, които не забележите, че е невъзможно, може да посочи, че бебето се е появило алергични към майчиното мляко. Освен това, при него могат да се лее сълзи, секрет от носа, дишането е затруднено. В изпражненията понякога се наблюдават вкрапления слуз и дори кръв. Най-ясен знак, който показва как се проявява алергията към млякото, е обрив по кожата на бебето. Тя може да се появи по всички места, но най-често засяга лицето, на плячка и на подмишниците. Наричат тези признаци на специфични невъзможно, защото придружава те могат и инфекциозни заболявания. Ако бебето се проявяват такива симптоми, обръщането към лекар е задължително.
Защо се появява алергия?
Лекари отдавна е известно, че хранителните алергии най-често изпреварват тези деца, родители, които също са аллергиками. При естествена формула хранене алергия към мляко от грудничков се среща много рядко. Повечето от децата, подложени на това заболяване – искусственники. И алергия към белтъка на кравето мляко се среща в пъти по-често, отколкото непоносимост към овче и козе. Факт е, че кравето мляко в състава му има протеини, които не оказва влияние на висока температура, така че кулинарната обработка не намалява аллергенности. Виновник за алергии – казеин, по – малко лактоза, т.е. на млечна захар. Затова диагнозата трябва да се извършва от лекар, защото симптомите на алергии и лактозной недостатъчност са сходни.
Алергия към мляко при децата може да е следствие от това, че майка, кърмеща гърди по време на бременността или след раждането трион краве мляко. Тя може да се позове и на други храни (скариди, шоколад, ядки и други) в диетата на майката. Така че лечение на алергия към мляко от грудничков винаги започват с корекции маминого меню.
Избавляемся от алергии
След поставяне на точна диагноза трябва да се направи най – важното- да се изключи мляко и всички продукти, съдържащи: казеин, от диетата на детето (и майката, ако тя се храни с кърма). Ако строга диета при алергии към млякото не решава проблема, си струва да се мисли за преминаване на специални смеси, тъй като обикновените се произвеждат на базата на краве мляко. Специализирани смеси съдържат разделени протеини соя или козе мляко. За това, че смес от гипоаллергенная, трябва да посочи маркировка върху опаковката. Преминаването към ново за бебето хранене трябва да се извършва постепенно, за да не влошат ситуацията.
Алергия към мляко при децата

Обикновено лекарите препоръчват да се започне въвеждане на млечни продукти след шест месеца. Човек трябва да започне с мляко и млечни продукти, с които децата се прехвърлят много по-лесно. Ако алергията ще даде за себе си знам, струва си да изчака с въвеждането на протеин до една година.
Към него и сериозно го запита възраст едно дете може напълно да се отървем от тази болест, а майка ми да забрави как изглежда алергичен към мляко завинаги. Въпреки това има случаи, в които да се спазват безказеиновую диета трябва да продължи цял живот, така че с лекарства не прекалите.
Родителите трябва ясно да се разбере, че обрив и диария – това не е най-лошото, до което хранителна алергия може да доведе. Неправилно хранене може да предизвика анафилактичен шок или оток на Квинке, че е за живота на детето на пряка заплаха.
Заедно с"Алергия към мляко при децата" също четат: