• (1-02-2016, 20:17)   
  •   0   
  •  1925 
Обриви по дланите на детето
Обриви по дланите на детето не може да се появи без причина, в повечето случаи това говори за началото на някакво заболяване, а не непременно на кожата.
Причините за появата на обриви по дланите

  • На възраст при децата до една година причина за поява на обриви в ладошках може да бъде бодлив топлина или пеленочный дерматит. Кожата на бебетата е много нежна, поради неспазване на правилата за хигиена и прекомерна укутывание на детето може да доведе не само до высыпаниям в попе и в зоната на перинеума, а по цялото тяло, включително по дланите.

  • Много често обрив на ладошках идва от алергични реакции на организма. Алергия може да се появи нов продукт от прикорма, или пък заради прекомерния прием на храни, които са слабо се усвоява от организма. Също алергичен обрив е възможно от прах за пране или други химични средства. Наличието в дома на животни също може да предизвика валежите. Алергичен обрив по дланите обикновено много сърби и може да се придружава от такива съпътстващи симптоми, като прозрачен секрет от носа и покашливание, които не изчезват, преди да се идентифицират и премахнат алерген.

  • Обрив, който е придружен от повишена температура, гадене, болки в корема, загуба на апетит е инфекциозно естество. Обрив на ладошках може да бъде един от първите признаци на заболяване, а може да се появи на 2-3 ден заболявания. Червен обрив по дланите може да е сигнал за морбили. Обрив под формата на малки мехурчета говори за варицела. Мелкоточечная обрив, подобен на грис, се среща при скарлатине. Рубеола са придружени от высыпаниями на тялото и ръцете на детето. Обриви във вид на малки петна от кръв точечками вътре – знак менингококковой инфекция. Предвид това, че обриви при менингите не възниква в началния стадий на заболяването, трябва незабавно да се обърнете към лекар.

  • Кожни паразити също могат да провокират появата на обриви по дланите. Най-честото заболяване е краста, при която обривът се появява по средата между пръстите и китките.


  • Лечение на обриви по дланите се извършва след като е инсталирана основната причина за болестта. Симптоматично лечение може да бъде безрезультатным и да доведе до усугублению болест.
    Заедно с"Обриви по дланите на детето" също четат: