Всичко от света на
модата

Алопеция при деца

2-02-2016, 12:31
1035
0
Алопеция при деца
Загубата на коса страдат не само възрастни хора. Това се случва така, че косата започват да падат при съвсем малки деца по неразбираеми причини. Алопеция при деца или, както казват в парламента, алопеция се среща рядко, но заболяването протича много бързо. Ако сте забелязали дори загуба на малко количество коса, по-добре навреме да се консултирате с лекар за изясняване на причините.
Първите косопад се срещат при новородени, малки деца, най-често това се случва по физиологични причини. По-голямата част от времето след раждането на дете лежи в яслите, и завърта активно главата, познавая света около себе си. В резултат на което главата му трие на възглавницата и косата на някои места падат. Да се тревожите по този въпрос не стои, тъй като към първата година от живота на детето растежа на косата се възстановява.

Видове алопеция при деца • Алопеция ареата при деца. Първите симптоми на този вид алопеция при бебето - това е появата на главата на отделните сайтове, оплешивяване, с ясни заоблени граница. Кожата на засегнатите места без кори и люспи, възпалителни процеси в главата няма. Болестта може да се прояви в рамките на деня, с огнище може да бъде един или няколко огнища с различна големина. Това заболяване може да премине при детето с възрастта, въпреки това, следва незабавно да се консултирате със специалист, който ще назначи курс на лечение.

 • Гнездная алопеция при деца . Възниква на възраст над три години. Тя се появява на главата във вид на огнища на фронталните и теменните зона, а така също и на бровях. Засегнатата кожа, запазва естествения си цвят, тя е равна и гладка, без белези. Фоликулите на косата по тези места на кожата изглеждат разширени, косата в засегнатата зона лесно выдергиваются, че разширява плешивост. Ако не се вземат мерки, всички тези огнища с течение на времето се сливат и образуват една по-голяма облысевшую зоната на главата на бебето.


 • Причини за възникване на алопеция при деца • Наследственост. На въпрос, се предава ли ареата по наследство, отговорът за съжаление е положителен.

 • Нарушение на ендокринната система на организма.

 • Психологическа травма и нервни разстройства.

 • Нарушение на работата на щитовидната жлеза.

 • Инфекциозни заболявания.

 • Заболяване на зъбите или хроничен апендицит.


 • Лечение на алопеция при деца


  Когато се сблъскат с детска алопеция, възрастните си задават въпроса, възможно ли е да се лекува алопецию? Лекува ли алопеция народни средства за защита в домашни условия или се нуждаят от медицинска намеса? Във всеки случай, преди да започнете лечение на алопеция при бебето, за да го напълно, за да проучи, за да изясни причините за появата на болестта. Когато лекарят намира и премахване на симптомите на заболяването, срещу който произхожда алопеция, ще бъде възможно да се започне и неговото лечение. Заболевшему на детето се предписват общеукрепляющий курс на терапия , където влезе витамини А и е, препарати на желязо, витамини а, В1 В6 и В12. Така лекарят може да предпише триене настойки или при необходимост на хормонални лекарства. При правилно определяне на диагнозата, лечението дава положителни резултати.

  Лечение на алопеция народни средства за защита


  Има редица доказани средства, доказали своята ефективност в лечението на алопеция, на разположение за употреба в домашни условия.

 • Каша от чесън, лук, черемши или хрян.
  Алопеция при деца
  Всяко едно от растенията се смила до кашицеобразного състояние и се втрива в засегнатите области на кожата.

 • Тинктура от червен пипер. За да се подготви и 4 червени чушки наля 05 литра водка и се поставят на 21 дни на тъмно място. Втрийте в огнища на поражение.

 • При първите признаци на алопеция е полезно да се използва майка и мащеха. За какво растение трябва да се смила и се изсипва вряща вода. Се оставя да престои 30 минути, прецежда се и се измива тези инфузия на главата.


 • Укрепване на имунитета на бебето плодове и зеленчуци, поддържане на дете в психологическо отношение, тъй като това заболяване може да причини сериозна травма на психиката на дете, което може неблагоприятно да повлияе на бъдещето му.
  Интересен по темата
  Косопад при деца
  Косопад при деца
  Ако родителите забележат, че тяхното новородено дете редеют волосики - не се притеснявайте. Първите волосики обикновено просто выкатываются при
  Детето пада косата - какво да правя?
  Детето пада косата - какво да правя?
  Понякога родителите се наблюдава, че при децата започва да пада доста коса. Има няколко причини, и трябва да ги знаят, за да се бори с нарушаване
  Косопад - причини
  Косопад - причини
  Загуба на коса - това е естествен процес. Обаче се случва, е, че количеството паднали косми значително надвишава нормата (от 40 до 100 броя на ден).
  Косопад - лечение
  Косопад - лечение
  Има огромно количество средства за решаване на този проблем, тъй като загубата на коса. Сред тях има и професионални средства, и средства за народни.
  Загубата на коса
  Загубата на коса
  Загубата на коса е една от най-често срещаните проблеми, свързани с косата и кожата на главата. Неправилното хранене, разстройство на съня, стрес -
  Дифузна загуба на коса
  Дифузна загуба на коса
  В резултат на това, пренесени трудностите на живота, стрес, се влошава не само здравето на човека, но състоянието на косата. Ако сте забелязали, че
  Лечение на косата и кожата на главата
  Лечение на косата и кожата на главата
  Замърсената околна среда, неправилното хранене, лишаването от сън Съвременният начин на живот не е най-добрият начин да се отразява на косата. В
  Андрогенната алопеция при жените – лечение
  Андрогенната алопеция при жените – лечение
  Всяка жена иска да има красива копринена коса, която ще очарова със своята красота на околните. Но проблемите идват незванно. Научете повече от
  Косата пада - лечение
  Косата пада - лечение
  Лечение на косопад: запишете си шевелюру Установи причините, поради които косата пада по - трудно, така че лечението на косопад е необходимо да