Всичко от света на
модата

Ревматизъм при децата

2-02-2016, 12:31
965
0
Ревматизъм при децата
За съжаление, децата, както и възрастните, страдащи от хронични заболявания. Един от тези заболявания е ревматизъм, който в детска възраст протича тежко с много изостряне и води до опасно увреждане на сърцето и други органи.

Ревматизъм при децата-причини


Опасност от ревматизъм е, че това е заболяване не само инфекция, но и алергично. Възниква по вид алергична реакция на организма на стрептококковую инфекция.
Гнездо на инфекция може да стане с всеки орган и тъкан на тялото – зъби, засегнати от кариес или сливиците, черния дроб и др Инфекция е както остра, така и хронична.
Какво може да провокира появата на ревматизъм? В много случаи ревматизъм се появява веднага след като детето переболел стрептокок в гърлото. Влошаване може да се случи и един месец по-късно. През това време стрептокок създава в организма специфична чувствителност на организма към дразнители и се проявява алергична реакция.
Отговорни за проявата на заболяването могат да бъдат стрес, всяко нервна и физическа преумора, което води до отслабване на имунитета и като следствие, до поява на благоприятен фон за инфекция.
Рамките са ревматични процес може да бъде остра, проявляющимся под формата на пристъпи, и муден - без пристъпи. Това зависи от степента на увреждане на сърцето. Коварность ревматизъм – е това, че с всеки нов удар на патологични изменения от страна на сърцето се усилва. От под едно дете, толкова по-трудно протича заболяването.

Ревматизъм при децата: симптоми


При остро протичане на болестта
При мудно заболяването


1. Температурата може да се увеличи 38-39°C.
1. Детето може да се оплакват от отпадналост и бързо ще утомляться.


2. Възникват болката се появява подуване на ставите.
2. Оплаквания на слаба слаба болка в ставите.


3. Дете бледнее.
3. Температурата могат да бъдат както нормални, така и незначително се увеличи до 37-376 °.


4. Появява се задух.
4. Признаци на ревматизъм при децата почти не се проявяват, родителите не обръщат внимание на незначителни оплаквания от децата и дълго време не знаят за заболяването.


5. Появяват се признаци на поражение на сърцето.
5. Постепенно промяна в сърцето започват да се притеснява за бебето, но по това време вече се разкриват мачо порок на сърцето.
Ревматизъм при деца: лечение на


Ревматични заболявания при деца се лекува в зависимост от това как протича заболяването и каква форма.
Лечение при остро протичане на болезниТубоотит :

 • Провежда се в болница (около 6 седмици) спазването на строжайшего режим.

 • Трябва да се спазва тишина. Да осигури минимално натоварване на сърдечно-съдовата система.

 • Се провежда медикаментозно лечение (6-8 седмици) такива препарати като амидопирин и препарати на салициловата киселина (натриев салицилат, салипирин, ацетилсалициловата киселина).


 • Лечение при мудно продължение на болестта:

 • Първите 2-3 седмици от лечението трябва да се извършва в болница.

 • Колко дълго трябва да спазват режим на легло, зависи от резултатите от лабораторните анализи.

 • Ако в процеса на ревматизъм не е активно детето може да се лекува амбулаторно.

 • След изписване от болницата много деца, които препоръчват санаторное лечение.

 • Къщата също трябва да се спазва режим. Провежда олекотена такса и предварителен арест за длъжници до кръста сутрин. Храната трябва да съдържа много витамини.
  Ревматизъм при децата
  Задължително почиват следобед.


 • Профилактика на ревматизъм при децата


  Най-важното е за укрепване на здравето чрез втвърдяване, физически упражнения. Трябва да се извършва на активизиране на тези органи, които са изложени на хронична стрептококковой инфекция.
  Предписва курс от антибиотици, за децата, страдат от ревматизъм и с цел да не се допусне вторично влошаване.
  Провеждат се лечебни и превантивни дейности, аз 2 пъти в годината за деца, които са регистрирани по болест. А напоследък болните се лекуват в продължение на 5 години под строг лекарски контрол.
  Интересен по темата
  Гломерулонефрит при деца
  Гломерулонефрит при деца
  Един от сериозните заболявания на бъбреците, срещан при деца на различна възраст, е гломерулонефрит - възпаление на клубочках на бъбреците.
  Холецистит при деца
  Холецистит при деца
  Остра болка в корема на детето, повишаване на температурата и общо неразположение - симптоми, холецистит - възпаление на жлъчния мехур. Заболяването
  Парапроктит при деца
  Парапроктит при деца
  Парапроктит - възпаление на ректума фибри - заболяване, встречающееся и при деца. По форма на възникване, има остър и хроничен парапроктит, с
  Признаци на варицела при децата
  Признаци на варицела при децата
  Варицела или варицела в детска възраст переболел почти всеки. Но, когато става въпрос за откриване на симптомите на заболяването вече е при своите
  Катаральная ангина при деца - лечение
  Катаральная ангина при деца - лечение
  Катаральная ангина - форма на ангина, при която сливиците не са обхванати от разцвет, но другите симптоми - зачервяване на гърлото, болка и влошаване
  Синдром на Рей при деца
  Синдром на Рей при деца
  Синдром на Рей - достатъчно е опасно състояние, характеризиращо се с цироза на черния дроб и влошаване на работата на мозъка, причинени от лекарства
  Лечение на възпаление на сливиците при деца
  Лечение на възпаление на сливиците при деца
  Възпаление на палатинални на сливиците, възпаление на сливиците, може да настъпи при деца, както в остра, така и хронична форма. И всеки от тях
  Мононуклеоза при деца - лечение
  Мононуклеоза при деца - лечение
  Инфекциозна мононуклеоза - достатъчно често заболяване в детската възраст, поразително лимфоидные тъкан. Лечението най-често се провежда
  Херпес при деца, отколкото да се лекува
  Херпес при деца, отколкото да се лекува
  Лечение на херпес при деца: неприятни обриви Херпес - неприятно заболяване, които са изложени на абсолютно всички, дори и децата. И тъй като