Всичко от света на
модата

Кандидоза при деца - лечение

2-02-2016, 12:48
1242
0
Кандидоза при деца - лечение
Кандидоза или кандидоза при деца най-добре се поддава на лечение в началото етапи. Ако премахването на плесен, която я причинява, да се направи навреме, болестта не доставят на бебето силно безпокойство. Методи за лечение на млечница има няколко, оптимално подбрани въз основа на това, как протича заболяването.
Подробно ще разгледаме медикаментозные и народни средства, като най-често срещаните варианти за лечение на млечница при деца. Предварително обърнем внимание на това, че самостоятелно се справят с не трябва да бъде. При поява на симптоми трябва незабавно да се консултирате с лекар, който ще предпише подходящ курс на прием на медикаменти.
Медикаментозно лечение на млечница
Лекарства, предназначени за лечение на кандидоза в момента са много. Най-честите от тях са: мирамистин, нистатин и една скрита.

 • Мирамистин. Мирамистин е антибактериален медикамент с широк спектър на действие. Може определяни от лекарите като средство за млечница при деца. Се предлага лекарство под формата на мехлеми и разтвори. Засегнатите молочницей участъци от кожата леко протираются с марля, напоена с разтвор на мирамистина. Маз се нанася върху лигавицата на тънък слой. Дозировка и честота на приложение на лекарствата се определят от специалист. Мирамистин при лечение на млечница при децата е добре, че не е ярко изразен вкус и мирис и в повечето случаи не води до ефект пощипывания на лигавицата. Използван заедно с антибиотици, лекарство повишава тяхната активност по отношение на грибкам.

 • Нистатин. Един от средства, които могат да предписват лекарите при молочнице при децата е антибиотик нистатин. Той се предлага под формата на таблетки, вагинални свещички и мазила. Препаратът е добър, че е чувствителен вид гъбички Кандида много бавно произвеждат толерантност към него. Предписва лекарство с опасност от развитие на тежки форми на кандидоза. Като правило, това се отнася до недоношенным деца или бебета, проходившим дълъг курс на лечение и при напреднали форми на заболяването. Ако лекар ви е предписал нистатин под формата на мазила, трябва да се прилага 2 пъти дневно върху засегнатите молочницей парцели. Хапчета и свещички да се прилагат в съответствие с инструкциите на производителя на лекарството. Курс на лечение нистатином дълъг – около 2 седмици. В периода на прилагане на лекарства е важно да се следи за състоянието на детето, тъй като лекарството може да даде алергична реакция.

 • Една скрита. Една скрита е лекарство от гнойна инфекция при децата, подобен на действие с нистатином. Той предписани под формата на разтвор. Малки деца на устната кухина избърса, натопен в лечение на тампон. Прилага процедурата 2 – 3 пъти на ден, в продължение на 10 дни.


 • Лечение на млечница народни средства за защита


  Най-разпространеният вариант за лечение на млечница при кърмачета е гаргара със сода. Се прилага този метод при лезии на устната кухина. Разтвор на сода за хляб се приготвя въз основа на изчисление: 1 ч.л. сода за хляб 1 чаша охладена преварена вода.
  Възрастен дете полощет устата приготвен разтвор и горд децата засегнатата област на лигавицата протирает майка. Това трябва да внимателно, тъй като лигавицата е много чувствителна. За малко дете си отвори устата трябва палеца кликнете върху брадичката. Протираются засегнатата тампон, натопен в разтвор, манипулация се извършва през всеки 2 – 3 часа.
  Освен сода за хляб може да се приложи отвара от билки и натурални сокове:

 • Сок от моркови. Се дава грудничкам на 1-ва капка на възраст над 4 седмици. Процедурата се извършва за 15 минути преди хранене. Тампон, натопен в морковном сок, може да бъде внимателно избършете засегнатите райони. След като сте избрали този метод, трябва да се следи за състоянието на детето, тъй като сок може да предизвика алергии.

 • Ленени Семена с мед. За готвене трябва да се вземат по 1 чаена лъжичка ленено семе и се налива си 100
  Кандидоза при деца - лечение
  мл топла преварена вода. Се влива вода в продължение на един час, след това в него трябва да добавите една чаена лъжичка мед. Марля, напоена в разтвор, лигавицата на бебето протирается 2 – 3 пъти на ден.

 • Невен цветя . Една супена лъжица сухи цветчета невен трябва да се налива 100 мл вряща вода. Купа, в която се влива вода, трябва да приключи и един час по-късно водата, трябва да се отцеди. Тампон, натопен в този бульон, се втрива в засегнатите молочницей парцели.


 • Важно е да запомните, че лечението на млечница при деца на народни средства за защита също трябва да се съгласува с вашия лекар. Освен това, билки и сокове могат да се окажат сильнейшими алергени за бебето, така че отнасяйте ги на малки деца трябва да е изключително внимателно и необходимо да се започне с малки дозировок.
  Интересен по темата
  Бактериален конюнктивит при деца – лечение
  Бактериален конюнктивит при деца – лечение
  Вероятно всяка майка се срещнат поне веднъж в живота си с проблем закисших очите на детето. Така се проявява бактериален конюнктивит при деца.
  Млечница при бебето в устата си, - отколкото да се лекува?
  Млечница при бебето в устата си, - отколкото да се лекува?
  Кандидоза при деца е известна от много майки, най-често тя възниква в устата, защото трохите края, без да се дърпа дръжката в устата, а това е една
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Въпреки общата сходството на симптомите, стоматиты могат да бъдат от различно естество. В зависимост от произхода на болестта, специалистите се
  Кандидоза на устната кухина
  Кандидоза на устната кухина
  Заболяването кандидоза е по-известен под друго име – млечница. Оказва се, често срещано женско заболяване може да се развие дори в устната кухина.
  Млечница в устата
  Млечница в устата
  Млечница в устата най-често поразява хора със слаб имунитет и всеки, който се приближава към преклонному възраст. И все пак от тази болест не е
  Лекарства от млечница при жените
  Лекарства от млечница при жените
  Лекарства от млечница при жените: ефективно решение на проблема Кандидоза - болест, срещан при всяка втора жена. И тъй като без медикаментозно
  Тетрборат натрий от млечница
  Тетрборат натрий от млечница
  Тетрборат натрий от млечница: аптека в помощ на жените Кандидоза - неприятно заболяване, със същата симптоматикой, което е известно на почти
  Нистатин от млечница
  Нистатин от млечница
  Нистатин от млечница: евтино и ефективно Начална и рецидивирующая млечница, във всичките си проявления, - болестта неприятно. За неговото
  Ефективни свещи от млечница
  Ефективни свещи от млечница
  Ефективни свещи от млечница: най-доброто лечение Млечница - враг на всяка жена. Заболяването може да се прояви дори при бременност. Как да се