• (13-03-2016, 17:54)   
 •   0   
 •  2994 
Торбички под очите на детето
Натъртване, тъмни кръгове под очите при възрастни, живеещи в съвременния забързан начин на живот, никого не изненадват. А ето видя торбички под очите на детето, трябва да предпазливи, тъй като това може да е тревожен симптом на сериозни заболявания. За да се избегне щракам на констатациите и паника, трябва да знаете основните причини за това явление, които могат да бъдат най-разнообразни.

Защо се появяват торбички под очите при децата? • За да започнете, помислете основната причина. Подуване под очите на детето – подуване образувани вследствие на задържане на течности в организма. Проверка на дете за наличие на оток просто, трябва леко да окаже натиск върху дръжката или крак. Ако кожата веднага се протяга навън, оток не. Но все пак спазвайте дете, често отоци под очите на детето са "предвестници" общо подуване. В такъв случай той може да възникне в рамките на следващите два дни, то ще се превърне в признак на рязко увеличаване на телесното тегло, рядко уриниране, общо неразположение. Ако след натискане на тялото се образува малка ямочка и кожата придобива първоначалния си вид много дълго, това означава, оток се провежда. Може би именно той е причината за появата на торбички под очите. В такъв случай за посещение на лекар е по-добре да не отлага, дълга кутия. Факт е, че отоците са симптоми на бъбречна недостатъчност, някои сърдечни заболявания, проблеми с черния дроб и нарушения на хормоналния баланс. Прекарайте анализи и извършване на съответните препоръки на експерти.

 • Друга често срещана причина това, че бебето се появяват отоци под очите - банална, но не по-малко тревожна – алергия . Това е възможно през пролетта, по време на активния цъфтеж и през лятото, когато цъфтят кипариси и кошмар за всички страдащите от алергии – амброзия. Трябва да се отбележи, че алергичните отоци са характерни не само за деца с астма, но и просто предразположени към алергии, хранително-вкусовата или контакт. В такъв случай трябва да кръвен и се консултирайте с алерголог и други специалисти, който ще ви предпише подходящите антигистаминный лекарство.

 • Друг проблем със здравето, която предизвиква появата на торбички под очите на дете - повишено внутричерепное налягане . Това е сериозно неразположение, което трябва постоянно да се държи под контрол. Консултирайте се с невролог и следвайте всички инструкции.

 • Ако здравето на бебето е в ред, а известните подуване под очите не са, може би трябва да се преразгледа организацията на режим на деня . Торбички могат да възникнат от дълго прекарано време пред компютъра или телевизора, на заседналия начин на живот, гиподинамии и недостатъчен престой на открито. Също така те възникват от липса или излишък на сън. Наличието на изброените фактори - сериозен сигнал, че на начин на живот, спешно трябва да се промени. Ограничете времето, отводимое за гледане на анимационни филми и игра зад монитора, повече внимание отделете за разходки и физическа активност.

 • Също така трябва да се обърне внимание на хранене на детето. Обикновено задържане на течности в организма, което може да се изразява в появата на отоци под очите на детето, причинени от прекомерната консумация на сол.
  Торбички под очите на детето
  Ограничете солено, въведете в хранителния режим, по-здравословно и правилно хранене: пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, постно варено месо и птици. Освен това, трябва да се обърне внимание на количеството течност, консумирана от дете, той трябва да отговаря на възрастови норми.


 • По този начин, ако детето се появи торбички под очите, не трябва да се оставят това без внимание. Трябва в най-кратки срокове да се консултирате с лекар, за да се мине необходимото проучване и да определи причината. За профилактика на това неприятно явление здраво дете, трябва правилно да се организират неговите режим и начин на живот.
  Заедно с"Торбички под очите на детето" също четат: