Всичко от света на
модата

Подрезание на юзда на езика

13-03-2016, 17:58
687
0
Подрезание на юзда на езика
В анатомията се нарича излизам на юзда тънка гънка на лигавицата, която от своя страна позволява на устните и езика се намира в правилната позиция. В устната кухина на човек се намира на три юздите: език, на горната и долната устна.
Тези гънки по природа са устойчиви, благодарение на което те са податливи на разтягане и дават възможност на човек да артикулират, дърпа устните, да говорят и высовывать език.
Позицията на юздите й е дълъг и еластичност се определят от индивидуалните особености на всеки човек. На различни етапи от развитието на детето може да выявиться следните характеристики формиране на юздите:

 • твърде близо е прикрепен към върха на езика;

 • не еластични или неэластичная;

 • твърде къс.


 • Такива дефекти могат да създават определени проблеми за по-късно развитие на детето, така че изискват хирургическа намеса.

  Подрезание на юзда на езика при новородени


  Такъв дефект е прекалено къс пътеки и преводачи при новородени може да разпознае буквално в първите часове или дни след раждането му. За решаване на този проблем също трябва да бъдат веднага, защото детето няма да може да поеме добре гърдата, както и от това, процеса на хранене ще се простират на много дълго време. По развитието на събитията, на първо място, ще бъде недоволен от бебе: той выразит своя протест чрез редовни капризите и плач.
  За подобряване на ситуацията трябва да се обърнете към педиатър зъболекар, който подрежет юзда на езика си. Тази процедура за ребеночка ще се проведе почти безболезнено. За да спре кръвта, мама трябва незабавно да се хранят бебето на гърдата, защото за него това е най-доброто лекарство.

  Как да се определи хапят детето  Къса гънка на лигавицата е в състояние да повлияе на захапката на детето, което ще се превърне в повод за негативни естетически последици за усмивки, а също така допринесе за срив в здравеопазването на устната кухина.
  Ако кратка ще пътеки на езика, а след това тя ще "дръпне" назад на долните резци на зъбите. Къса същия складочка горната устна обратното ще "дръпне" напред горни резци, а също така излишно време източване десну. Ако пътеки и горната устна сращивается с диастемой, след което между предните зъбки детето се формира много съществена щербинка. А къса тънка гънка на лигавицата на долната устна, с изключение на нарушения на привеждане в съответствие хапят още и прекалено барес десну, която допринася за развитието на заболяване на венците.
  Всички тези негативни последици могат да се премахнат с помощта на пластика на юздите. Тази процедура се препоръчва децата да прекарват на възраст от 5 до 9 години, докато не се заменя с млечни зъби. В някои случаи, по преценка на лекаря могат да се пластику и в по-ранна възраст.

  Операцията по подрезанию юздите детето  Развитието на съвременните технологии позволиха да се направи операция за подрезанию гънки на лигавицата на езика при децата е напълно безболезненными и провеждани в много кратки срокове. В добри здравни заведения за подрезания юздите под езика се използва специален лазер, който гарантира максимална ефективност на тази процедура и сигурност.


  Подрезание на юзда на езика на последиците от  Подрезание на юзда на езика

  Самата процедура подрезания гънки отнема няколко минути. За новородени деца дори не използват никаква упойка. Тя ще трябва на децата на по-възрастните, но, отново, нейната необходимост се определя от лекуващия лекар. След процедурата подрезания детето почти веднага ще да яде, да пие и да бъде в състояние нищо не се ограничи.

  Всички проблеми, които възникват при деца при формиране на юздите, е силата на решаване на техните родители. За това е необходимо периодично да карам детето на профилактични прегледи на такива специалисти, като ортодонтолог, зъболекар и логопед.
  Интересен по темата
  Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?
  Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?
  При отдаване на планираните анализи, много родители забелязват, че тяхното дете намалени показатели на нивото на хемоглобина в кръвта, в сравнение с
  Плака по езика на детето
  Плака по езика на детето
  Всички родители с внимание, гледат и забелязват дори и незначителни промени в тяхното дете. Така, появата на плака по езика на бебето и промяната на
  Черен език детето
  Черен език детето
  Език - един от индикаторите за състояние на организма. Защото някои заболявания могат да протичат в скрита форма, а благодарение на промяна в цвета
  Детето жълт език
  Детето жълт език
  Нито една промяна в състоянието на детето, особено в най-ранна възраст, не трябва, за да избяга от родителите си. Така че, ако имате малко дете
  Петна по езика на детето
  Петна по езика на детето
  Всички ние знаем, че в норма на езика на детето трябва да има нежно розов цвят, с възможност за лесно беловатым разцвет. затова често родителите са
  Бял език детето
  Бял език детето
  Понякога тази банална на пръв поглед, проблем, тъй като петна по езика, в действителност е симптом, който може да се посочат сериозни заболявания.
  Защо детето жълт език?
  Защо детето жълт език?
  Език - това е своеобразен индикатор за състоянието на здравето на човека. Жълта плака за него е, че детето може да е сигнал както за банални
  Защо детето мирише на устата, гниене?
  Защо детето мирише на устата, гниене?
  Лошият дъх може да е косвено свидетелство за състоянието на здравето на организма. Например, има няколко причини, защо бебето от устата мирише на
  Дълбока захапка
  Дълбока захапка
  Дълбока захапка – това е аномалия, при която горните предни зъби припокриват долните повече от една трета от височината им, също така липсва