Всичко от света на
модата
» » Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?

Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?

13-03-2016, 17:58
1195
0
Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?
Намалено съдържание на хемоглобин, води до анемия, постоянна утомляемости, слабост и головокружениям. Как да вдигнем хемоглобина на детето, и по какви причини нивото му може да намалее?

Защо детето е с нисък хемоглобин? • Недостиг на хемоглобин бебето може да се развие поради ниското постъпване на желязо в организма. Всеки ден около 5 % от запасите на желязо се отделя заедно с изпражненията. Трябва да ги попълни питателна храна.

 • Причини за ниската степен на хемоглобина при децата често се крият в повишено изпълнението на желязо поради кръвоизливи. При момичетата юношеството менструално кървене в състояние драстично да намали количеството на хемоглобина в тялото.

 • При кърменето бебето получава необходимото количество желязо заедно с майчиното мляко. При изкуствено формула хранене се използва краве мляко, което се свързва желязото в неразтворими комплекси. Така че, тялото на бебето изпитва недостиг на хемоглобин.

 • До намаляване на съдържанието на хемоглобина могат да причинят заболявания, като например ентерити, гастрит, язва на стомаха, а също и 12 язва на дванадесетопръстника. Всички тези заболявания водят до намаляване като всмукване на повърхността на лигавицата на стомаха и червата. Така че, желязо не се абсорбира червата.

 • Понижаване на нивото на хемоглобина се дължи на недостиг на витамин В12 който помага да понасят желязото в кръвта.

 • Ако по време на бременността жената е неправилно и лошо семена.семената, е силно податливи на простудни заболявания, в черния дроб на бебето се отлага недостатъчно количество желязо и липсата на хемоглобина се наблюдава непосредствено след раждането.

 • Също така, от нарушение на нивата на хемоглобина се наблюдава при отравяне с някои токсични вещества, поради разрушаването на червените кръвни телца. • Как да се повиши нивото на хемоглобина били познати да възпрепятства дете?


  В различни възраст норма хемоглобина в кръвта на детето, също е различна.
  Ниво при раждане – от 180 до 240 г/л.
  На възраст от един месец – от 115 до 175 г/л.
  От два месеца до една година – от 110 до 135 г/л.
  С една година до дванадесет години – от 110 до 145 г/л.
  С тринадесет години – от 120 до 155 г/л.
  Лечение на нисък хемоглобин бебето провеждат специални железосодержащими лекарства, това бързо ще ви помогне да възстановите баланса на микроелемента. Съществуват лекарства, които могат да повиши понижен хемоглобин, дори при кърмене на детето възраст.
  Въпреки това, лекарите препоръчват да се инжектира в храненето на бебето и раждането на майка повече продукти с високо съдържание на желязо.

  Продукти, които повишават нивото на хемоглобина при децата


  И така, отколкото може да се повиши нивото на хемоглобина на детето:

 • зърно култури и зърнени храни: рожью, елда, толокном, боб, грах, леща;

 • месни и рибни продукти: риба всички видове, сърцето, бъбреците, бяло птиче месо, говеждо език;

 • зеленчуци: картофи, домати, цвекло, тиква, лук, кресон, маруля, спанак, рукола, зелени зеленчуци, магданоз;

 • плодове: ябълки, банани, сливи, гранати, праскови, круши, хурмой, кайсии, дюли;

 • плодове: боровинки, ягоди, касис, боровинки, ягоди;

 • Как да се повиши нивото на хемоглобина на едно дете?

 • сокове: нар (не повече от две глътки дневно), моркови, цвекло;

 • понижен хемоглобин бебето може да се повиши с помощта на червен и черен хайвер, морски дарове, сушени гъби, яйчен жълтък, черен шоколад, орехи, сушени плодове и гематогена.


 • Продукти, съдържащи желязо, трябва да присъстват в хранителния режим като раждането майките, така и на бебето непрекъснато, защото като се повиши нивото на хемоглобина били познати да възпрепятства захранването на детето е доста трудно. Така че, ако детето е значително намалява нивото на хемоглобина, без да среща лекарства не могат да направят.
  Интересен по темата
  Повишен хемоглобин бебето
  Повишен хемоглобин бебето
  За това, че намаляват нивото на хемоглобина говори за проблеми със здравето, както при деца, така и възрастни, знаят всеки, който има макар и някакво
  Препарати на желязото за деца
  Препарати на желязото за деца
  Желязото е изключително важен минерал за пълноценен труд и здраве на тялото. Защото именно то осигурява стабилни нива на хемоглобина, който доставя
  Анемия при деца
  Анемия при деца
  Анемия - намалява съдържанието на хемоглобина в кръвта - често срещана диагноза при деца. Без контрол, това състояние не може да напусне, тъй като
  Алергия към мляко при децата
  Алергия към мляко при децата
  Една от видове алергии, които се срещат при децата, е алергичен към мляко, въпреки че е трудно да си представим, защото се смята, че млякото е
  Желязодефицитна анемия при деца
  Желязодефицитна анемия при деца
  Недостиг на желязо в организма води до развитие на желязодефицитна анемия, което е особено опасно в детска възраст. Защо възниква анемия, как да го
  Хемоглобина при децата
  Хемоглобина при децата
  Нивото на хемоглобина в кръвта на човека изпълнява изключително важни функции - той доставя до тъканите кислород, както и лесно - въглероден диоксид.
  Гематоген - ползи
  Гематоген - ползи
  В тази статия се говори за полезните свойства на гематогена, които се дължат на неговата уникална и богата на различни хранителни вещества, витамини
  Храни с високо съдържание на желязо
  Храни с високо съдържание на желязо
  Кои храни съдържат желязо: ценна храна Желязо - един от най-важните микроелементи, необходими за организма на човека. Храни с високо съдържание