Всичко от света на
модата

Детето дъх - причини

13-03-2016, 18:04
754
0
Детето дъх - причини
Галитоз, или лош дъх, може да се появи при трохи неочаквано. Първото нещо, което идва на ум на родителите - това е проблем със зъбки или венците при карапуза, въпреки това, причините дъх детето може да бъде значително по-сериозни. В медицинската практика галитоз се разделя на три вида: на устната, внеротовой и психологически.

Устната галитоз


Причините за това, че бебето лош дъх, могат да бъдат кандидоза на устната кухина (млечница), така кариозные зъби и заболявания на венците. Обаче паника преди време не си струва, защото преди да се втурнете към зъболекар или педиатър проконтролируйте, като мъника почиства зъбите. Може би той още не до края на възприел тази наука с паста и четка за по-палав ли е, да почиства зъбите и езика на остатъците от храна. Именно поради тази причина детето може да е гнил дъх, и достатъчно силен.
Още един фактор, на който трябва да се обърне внимание на родителите - това е недостатъчно образование слюнного тайна, който е вредна среда за бактерии. Сухота в устата при трохи провокира ръст на лошите организми, а съответно и остаряла дъх. Недостатъчно слюнного секреция може да се дължи на банално фактори: топлина, силна физическа активност, стрес, така и в резултат на сериозни заболявания: обезвоживании на организма по време на чревните инфекции и диабет. Освен това, лоша миризма от устата на детето може да е по причина, прием на някои антихистамини или противопростудных лекарства.
Внеротовой галитоз
Причини за лош дъх на устата, като при кърмене, дванадесет така и на по-голямо дете, могат да станат заболявания на вътрешните органи. Най-честите от тях са:

 • Заболявания на стомаха, хранопровода или дванадесетопръстника. Лоша миризма на гнил възниква не само при заболявания на органите на храносмилателната система: гастрит, дисбактериозе и други подобни, но и при ниска киселинност на стомаха или при съедании много тежка храна, която дълго време се усвоява.

 • Заболявания на гърлото. Лекари доказано, че остатъци от храна, които се натрупват в депресии сливиците могат да причинят галитоз със силен гнил мирис на консумираната.

 • Заболявания на носа. Сопол, скопившиеся в пазвите на носа, много често попадат в устата на крохе. Трябва да се разбере, че това е причината, когато детето силен дъх може да забележите, че без труда. Освен това, ситуацията се усложнява от факта, че, като правило, бебето е поставено на носа и той започва да диша в устата. Това провокира сухота в устата, че отново лошо се отразява и върху дишането.

 • Захарен диабет. Миризмата на ацетон от устата – това е знак, че кроху трябва да се изследват за наличието на тази ужасна болест. Въпреки, че е справедливо да се каже, жажда, умора и лепкава пот, ще се появи много по-рано, лош дъх на устата.

 • Заболяване на щитовидната жлеза. За съжаление, проблеми с този орган, и сега има малки деца се срещат много често. Силна миризма на йод устата на детето – това е една от причините за лошото представяне на щитовидната жлеза е била счупена.

 • Заболявания на бъбреците. Ако сте забелязали у карапуза неприятна миризма на амоняк, то това може да се говори за проблеми с бъбреците.

 • Детето дъх - причини
  Заболявания на черния дроб. Този аромат не е подобен, и затова разпознаването му не е трудно. Устата на детето ще миришат на развалени яйца със сладък вкус.


 • В заключение искам да отбележа, че освен болести, лош дъх на устата могат да предизвикат стрес. В този случай е необходимо да се промени начина на живот на трохи или да го покаже на терапевт. Във всички останали случаи, при условие, че добрата грижа за устната кухина е необходима консултация от специалист. Ако бебето не е болно от настинка, няма хронични заболявания, които се наблюдават при отоларинголога, да започне проучване трябва да бъде с посещение на зъболекар и гастроентеролог.
  Интересен по темата
  Лош дъх при детето
  Лош дъх при детето
  Неочаквано се появи миризма на детето в устата, не си струва да се игнорира, опитвайки се да реши ситуацията средства за хигиена на устната кухина.
  Как да се определи апендицит детето?
  Как да се определи апендицит детето?
  Апендицит или възпаление на appendicular, може да се случи на всяка възраст. Но детето по-трудно да се разбере, че с него и да обясни състоянието на
  Миризмата на ацетон от устата на детето - причини
  Миризмата на ацетон от устата на детето - причини
  Ако от дете странно мирише на ацетон, най-добре е по-скоро главата си педиатър, т. к. това може да бъде симптом на сериозно заболяване, изискващи
  Дъх при деца
  Дъх при деца
  Не винаги дыханье дете радва със своята свежест и чистота. Понякога родителите казват неприятна миризма, доносящийся от устата на бебето. Причина
  Бял език детето
  Бял език детето
  Понякога тази банална на пръв поглед, проблем, тъй като петна по езика, в действителност е симптом, който може да се посочат сериозни заболявания.
  Защо детето мирише на ацетон от устата?
  Защо детето мирише на ацетон от устата?
  Понякога родителите се сблъскват с неочаквана за себе си проблем - детето на устата започва да мирише на ацетон. Откъде този мирис и че това може да
  Защо детето мирише на устата, гниене?
  Защо детето мирише на устата, гниене?
  Лошият дъх може да е косвено свидетелство за състоянието на здравето на организма. Например, има няколко причини, защо бебето от устата мирише на
  Млечница при бебето в устата си, - отколкото да се лекува?
  Млечница при бебето в устата си, - отколкото да се лекува?
  Кандидоза при деца е известна от много майки, най-често тя възниква в устата, защото трохите края, без да се дърпа дръжката в устата, а това е една
  Рани в устата – причини
  Рани в устата – причини
  Появата на язви в устата може да доведе до много неудобства. Причина за тяхното образование може да стане на различни заболявания на лигавицата,