» » Диета при атопичен дерматит при деца: меню
 • (13-03-2016, 18:07)   
 •   0   
 •  1941 
Диета при атопичен дерматит при деца: меню
Атопичният дерматит или екзема – доста често срещано заболяване при деца. Характерната проява на заболяването са кожни обриви, възникващи в резултат на проникване в тялото, алергени и токсини. Причини алергичен дерматит, много, сред тях са и наследствеността, и нервни разстройства, и грешката на хипоалергенна диета. Между другото, това е от последната до голяма степен зависи успеха на лечение на заболявания, особено в ранна детска възраст.

Гипоаллергенная диета при атопичен дерматит при деца: основни принципи за съставяне на менюта


В основата на гипоаллергенная диета за деца с атопичен дерматит се свежда до забрана на продукти-алергени от менюто на пациента. Обаче идентифициране на причинителя на алергична реакция, не е толкова просто, и понякога това отнема доста голям период от време. Междувременно, малко дете се нуждае от незамедлительном лечение, така че на първо родителите трябва да се ръководят от общите правила. И така кучешка кожа, хипоалергенни диета при атопичния дерматит се основава на следните принципи:

 • Детето трябва да се осигури относителна и често хранене.

 • Напълно да се премахне от детската диета: пушени и консервирани храни, мед и други продукти на пчеларството, какао, цитрусови плодове, червени горски плодове (ягоди, малини, ягоди, череши), домати, тлъсти меса и риба, изцяло с аромат на сладкарски изделия, пълномаслено краве мляко, ядки. По-долу представяме таблица, в която ще бъде представен пълен списък на забранени и разрешени продукти.

 • Водата, която пие детето, и в която се приготвя храна, трябва да бъде пречистена.

 • Всички сготвени ястия трябва да бъдат пресни, а зеленчуците и плодовете – вымоченными.

 • Също гипоаллергенная диета при атопичен дерматит включва яденето на варени или приготвени на пара продукти.

 • При атопичен дерматит при грудничка подобна диета трябва да се спазва кърмеща майка.

 • Диетата на детето трябва да е напълно компенсира нарастващата нужда на организма.

 • Диета при атопичен дерматит при деца: меню


  Диета след откриване на алергени
  Чрез наблюдения, опити и грешки, а също и след различни проучвания, много може да се открие причинителя на обриви при бебето. Като цяло, помага за идентифициране на алерген така наречената елиминираща диета при атопичен дерматит, която включва постепенното въвеждане на продукти в определена последователност и с определени интервали. Задължително е воденето на хранителен дневник.
  Сравнително щадящей се счита за ротари таблица диета при атопичен дерматит, която позволява да ядете любимите си храни, които предизвикват слаба алергична реакция, но само с интервали от не по-малко от 4 дни.
  Диета при атопичен дерматит при деца: меню
  Заедно с"Диета при атопичен дерматит при деца: меню" също четат: