• (13-03-2016, 18:08)   
 •   0   
 •  1650 
Тения при децата
Тения – това е термин, който обединява редица инфекциозни заболявания на кожата. Те се характеризират с появата на сърбеж, пигментация, лющене. Тези лезии могат да се появят в различни възрастови групи, но по-рядко не от тях страдат preschoolers и ученици. Защото родителите трябва да знаете информация за болест, за това как изглежда тения при децата. Лечението на заболяването зависи от вида. Защото прекарват му трябва лекар.

Причини за жълтеница при деца


Да предизвика заболяване могат вируси или гъбички. Това зависи от сорта заболявания. Но за контакт с причинител за развитието на патология, не е достатъчно. За това трябва да се оформи определени условия. Инфекцията ще се развие под влияние на такива фактори:

 • топла и влажна среда благоприятна за развитието на болестта, тъй като най-често такава диагноза поставят през есента или през пролетта;

 • риск от поражение се увеличава при средно изпотяване;

 • някои ендокринни заболявания и провокират развитието на огнища;

 • отслабва имунната система може да стане причина за възможността от заразяване;

 • наличието на увреждане на кожата и увеличава вероятността да се заразят.


 • Видове жълтеница при деца


  Има няколко разновидности на болестта, всяка от които има свои собствени характеристики. Само специалист може да се установи диагнозата.
  Тения. Най-често се диагностицира при деца. Заболяването се разделя на трихофитию и микроспорию. Те имат сходни симптоми, но провоцируются различни гъбички. Тя е заразна форма, която се предава чрез битови предмети, при контакт с болен човек. Също вектори са животни.
  Признаци на поражение на:

 • появата на червени закръглени петна, които след време стават бледи и кора;

 • сърбеж;

 • на кожата на главата се образуват плешиви петна;

 • ако са засегнати ноктите, а след това плоча преди и се рушат;

 • в някои случаи е възможно неразположение.


 • Лечение на заболяване с помощта на противогъбични мехлеми. Също така се предписва на витаминни комплекси. След като се възстановява косата е възстановена.
  Херпес зостер. Най-трудна за бебето форма. Обикновено този вид заболяване се среща при възрастните хора, но в някои случаи болестта може да докосне и деца. Причинител е вирусът, който при първия контакт се превръща в причина за варицела. Той остава в тялото завинаги и може да активира.
  Родителите трябва да знаят, как да се прояви на херпес зостер при деца. Огнища са разположени в групи от по хода на нервните стволове и клони. Засегнатите участъци са покрити с мехурчета. Състоянието е придружено от сърбеж, е възможна повишена температура, неразположение.
  В терапията на този вид използват антивирусни средства, като например Интерферон. При усложнения може би определяне на антибиотици. Също така се използват физиотерапевтични процедури, оксолиновую миро.
  Отрубевидный тения. Често се открива при деца, въпреки, че той не е заразен. По-често се разболяват от тийнейджърите, отколкото деца. Провоцируется патология на гъбички, които се намират върху кожата на много хора, но нормално не причиняват проблеми. Под влиянието на определени условия на заболяване започва да се прояви. Важна роля принадлежи на наследствеността. Топъл влажен климат също е провоцирующим фактор.
  До симптоми на отрубевидного жълтеница при деца приписват появата на кожата, овални петна с малки скали. Джобовете могат да бъдат червени, кафяви, бели на цвят. Ето защо този вид жълтеница, също се нарича цветно. Сърбеж обикновено не са силно изразени. За лечение се използват противогъбични кремове или мехлеми с клотримазолом, кетоконазолом. Лекарят може да препоръча да се пие хапчета като например Флуконазол. Как да се определи точно този вид жълтеница у детето, знае само от лекар, защото болестта на своите появлениям подобни на други заболявания, например, витилиго.
  Тения при децата
  Розово тения. Рядко се проявява при деца, го точната причина не е установена. Но е известно, че се появява заболяване след заболяване, когато понижен имунитет. Признаци на розово жълтеница при деца е появата на петна, които започват да отлепите и се притеснява за бебето. Обикновено огнища се локализират по крайниците и гръдния кош, корема. В много случаи не се изисква лечение, болестта преминава от само себе си.
  Това са основните видове заболявания, но всъщност много повече. Защото при всякакви обриви по кожата, е необходима консултация с лекар.
  Заедно с"Тения при децата" също четат: