» » Как се предава стрептодермия при децата?
 • (13-03-2016, 18:10)   
 •   0   
 •  1184 
Как се предава стрептодермия при децата?
Под стрептодермией в медицината разбират различни остри кожни лезии на кориците, които са причинени от попадение в човешкото тяло стрептококковой инфекция. Най-често това заболяване са податливи децата, както и лицата, които са имунно-компрометирани или които имат хронични заболявания. Процесът на лечение е доста дълъг и е в пряка зависимост от вида и степента на разпространение на инфекцията в организма.
Как се предава заболяването?
Най-често от майки, загрижени за здравето на детето, може да чуе въпроса, касаемый за това как се предава стрептодермия при деца и заразна ли е тази инфекция.
Стрептодермия – заразно заболяване (най-вече от начините за предаване е пинов). Така, това може да се случи при:

 • пряк контакт със заразено дете;

 • ползване на общи предмети от бита, които преди това са били в ръцете на болния.


 • Ето защо често огнище на тази болест се наблюдават в различни детски отбори. Възрастните, от своя страна, се заразяват от болните деца.
  Как протича стрептодермия?
  Инкубационният период трае 7 дни, след което заболяването бързо започва да прогресира. На кожни покровах започват да се появяват розови петна закръглена форма, в по-голямата си част имат неправилни очертания.
  Как се предава стрептодермия при децата?
  Няколко дни по-късно на мястото на петната се образуват гнойно-пузырьковые елементи. Залегать те могат в различна дълбочина.
  Така че, ако на образованието са на повърхността на кожата, след оздравяване не остава пигментация, белези. При дълбоко разположение на обриви повреди ростковый слой на кожата, затова след като болестта остане рубчики.
  Лечението на заболяването се извършва амбулаторно. При по-ранно изплащане струват на местната терапия. Самолечение правят, е строго забранено, тъй като единен средства от болестта няма и лечение се провежда с комплексно предназначение мазила и антибиотикотерапии.
  Заедно с"Как се предава стрептодермия при децата?" също четат: