• (13-03-2016, 18:13)   
 •   0   
 •  2885 
Алергичен обрив при дете
Почти всички майки някога са се сблъсквали с различни признаци на алергични обриви на детето. При това, алергени в този случай могат да действат абсолютно всички храни, лекарства, домашни любимци и други.
В тази статия ще ви обясня, какви са симптомите могат да сочат за появата на алергични обриви при децата, както и какво да направя, ако кожата на бебето е покрита с неприятни проявления на болестта.
Признаци на алергични обриви при децата
Разбира се, основният признак на алергична обрив при дете стават най-различни обриви по кожата. При бебета под година те обикновено се появява по бузите, бедрата, шията и предплечьях. При деца по-възрастни обрив най-често се появява на лицето, както и в областта на корема и горната част на ръцете.
Освен това, детето може да се опита нестерпимый сърбеж, сънливост и главоболие. В редки случаи алергичен обрив придружен от поносом и повръщане.

Видове алергични обриви при децата • Най-често алергичен обрив при дете представлява множество малки червени точки, напомнящи следи от контакт с коприва. Такъв обрив се нарича алергична крапивницей.

 • Обриви при алергичен дерматит има характер на червени шелушащихся петна на най-различни по големина.

 • Също така често у деца, има эритематозная обрив – розови или червени петна, няколко приподнимающиеся над повърхността на кожата.

 • Понякога алергичен обрив може да има вид, пълни с мехурчета, които се спукат след известно време.


 • Лечение на алергични обриви при децата


  Лечение на акне трябва да започне с определяне на алерген, на който детето възниква подобна реакция.
  Алергичен обрив при дете
  За целта трябва да се обърнете към квалифициран специалист-алерголог, който да може да се установи диагнозата, провеждането на необходимите изследвания.
  Мама е задължително да се следват диета на детето, всеки път като отбелязва появата на алергични реакции след употреба на даден продукт.
  За облекчаване на симптомите на алергични обриви се приемат антихистаминови препарати, като Зиртек или Фенистил. Освен това, раздразнена участък от кожата трябва да се разпространява със сметана, устраняющим сърбеж по кожата, например, Ла-Кри.
  Заедно с"Алергичен обрив при дете" също четат: