• (13-03-2016, 18:13)   
 •   0   
 •  1389 
Как изглежда варицела?
Децата в ранна възраст често могат да понасят такова заболяване, като варицела (варицела). Причината за това, херпес – вирус който в организма на човека, след заболяването остава за цял живот. Защото човек е болен варицела само за един път. При децата това заболяване се среща по-често. Те много по-лесно да го понасят, отколкото възрастните. Източник на заболяването – на човек в периода на инкубация, или който вече се появиха обриви. Варицела се предава въздушно-капково начин, както с въздушен поток се разпространява на големи разстояния, дори в съседните апартаменти.
За да започнете правилно лечение, за родителите е важно да се знае как изглежда и колко трае варицела при децата. Диагнозата не е трудно, но акнето е в ранна фаза на съзряване може да се бърка с алергия, ужилване от насекоми. Правилно да се определи вида на болестта ще помогне консултация с лекар.

Как изглеждат пъпките при ветрянке?


Основните признаци на едра шарка – това валежите. Ветряночную обрив научите просто. Узряването на акне шарка преминава през няколко етапа:

 • По тялото на детето се появяват червени кръгли петна с диаметър около 10 мм, приличащи на ухапване от насекоми.

 • Как изглежда варицела?

 • На мястото на петната се образуват мехурчета с жълта и прозрачна течност.

 • Как изглежда варицела?

 • Съдържанието на прыщиков става мътна и те са обхванати от кора.

 • Как изглежда варицела?

 • Повърхност, акне постепенно стават твърди, кафяви на цвят, пъпки изчезват.


 • Преминавайки през тези етапи, обриви по тялото на детето стоят до две-три седмици. В случай, че детето им не расчесывает и пъпки изчезват сами след това следи и белези по тялото не остава.
  Правилно да се определи дали детето варицела, трябва внимателно да се наблюдава, как изглежда обрив, като се започне от втория етап на узряване.
  Дете с варицела повече от всичко се интересува сърбеж. Причина за това неприятно усещане пот. За да се намали, трябва всеки ден детето да се къпе в хладка вана, като добавите във водата малко сода за хляб, и редовно да се променя бельо. Също така се препоръчва късо подстригване нокти и често миене на ръцете, а през нощта се носят памучни ръкавици, за бебето не сдирал обрив по време на сън.
  Ако дете, което разболя от варицела, все пак расчесал обриви, то това може да доведе до гнойничковым инфекции – стафилококкам, стрептококкам, пневмококкам, а оттам – до появата на гнойни пъпки, по-късно и белези. В случай, че детето не расчесывает пъпки и те ще изчезнат сами, а след това ямочек и белези (pockmarks) на тялото не остава.

  Как изглежда започва варицела?


  Варицела първоначално прилича на обикновената настинка и могат да бъдат придружени от повишена температура, главоболие, слабост, нарушение на апетита, понякога повръщане и поносом. Да се направи на този етап на заболяването, което детето варицела е възможно, ако се вземат предвид не само на тези симптоми, но и да наблюдава как изглежда кожата на пациента. Обриви могат да се появят чрез 1-5 дни за всяко място от тялото, освен лицето и скалпа. През този период температурата се повишава до 38 понякога 40 градуса.
  Как изглежда варицела?
  Нови вятърни пъпки се появяват през интервал от 1-2 дни, и поглъщат вече цялото тяло на детето (торса, волосистая част на главата, лицето, половите органи, устата), с изключение на стъпалата и ладошек. Много болезнени обриви шарка на лигавицата на устата. В отделни случаи пъпки продължават да се появяват до 7-9 дни, а понякога и до 14 дни на болестта. Детето престава да бъде разносчиком инфекция на 5 ден след появата на последния прыщика.
  За щастие, децата обикновено лесно се пренасят тази болест и без усложнения. Често при пациенти с варицела здраве не се влошава, бебето може да продължи да бъде активен. Толерира това заболяване гръдните деца, възрастни и дете с много силни высыпаниями.