• (13-03-2016, 18:30)   
 •   0   
 •  1802 
Атопичен дерматит при деца - лечение
Атопичният дерматит е една от най-честите заболявания неинфекционной на природата при деца. Според някои, делът на атопичен дерматит сред алергични заболявания достига 75%. Във връзка с това, проблемът с ефективно и безопасно лечение на атопичен дерматит при деца остава актуална.
При лечението на атопичния дерматит трябва да бъде комплексно, индивидуално подбрани. Съвременната терапия включва:

 • намаляване на възпалителни прояви по кожата и премахването на неприятни симптоми;

 • изключение (или намаляване) на контакт с алергена;

 • лечение на съпътстващите заболявания;

 • предотвратяване на атопичен марш и други тежки форми на заболяването. • Диета при атопичен дерматит при деца


  Диетични ограничения са много важни при лечението на атопичен дерматит, особено за децата в ранна възраст.
  При съставянето на менюто на дете с атопичен дерматит трябва да се премахне от менюто си следните най- алергенни храни : пиле, яйца, краве мляко и месо от пиле. Също така трябва да се избягва да дава на детето си фъстъци, риба, пшеница, соя. Деца до 3 години непозволительны консерви, колбаси, ягода, шоколад, мед и цитрусови плодове. Освен това, при атопичния дерматит не се препоръчва да се дава на деца сурови зеленчуци, оранжев и червен цвят: тиква, моркови, цвекло. Тези продукти са добре прехвърлят варени или печеном формата. Категорично са забранени и продукти, които не растат в нашите климатични условия са: банани, киви, ананас.
  Допълващи храни за деца с атопичен дерматит е възможно да се въвеждат само на фона на подобрение или застой в развитието на болестта. На кожата не трябва да бъдат пресни обриви, общото състояние - близо до задоволителен. Деца, диагноза, която е поставена още преди въвеждането на прикорма, не може прикармливать преди 6 месеца, те трябва колкото се може по-дълго да се намира на кърменето.
  Хранене на детето при атопичен дерматит трябва да бъде балансиран, но не и разнообразна. Избирайте обезмаслени видове месо: говеждо месо, заек, пуйка. Полезни деца с алергии зърнени храни: овесени ядки, елда.
  Всички ястия трябва да се готви на пара или заври, пържени и пушени децата с атопичен дерматит не може да бъде. При приготвянето на ястия не е необходимо да добавяте подправки и подправки, а също така трябва да се ограничи солта и захарта.

  Медикаменти за лечение на атопичен дерматит


  Съвременно лечение на атопичен дерматит включва прилагане на средства, система на действието и лекарства външни терапия.
  Към медикамента общо действие се отнасят антихистаминови средства, които са назначени в период на изразено влошаване, за да се прояви, последвана от седиране. Също така се използват хелатори и ензими за корекция на чревната флора и за отстраняване на дисбактериоза.
  В случаи на тежки течения атопичен дерматит, на децата е показан определяне глюкокортикостероидов, които се прилагат локално. Те ефективно потискат компоненти на алергично възпаление, причиняват стесняване на кръвоносните съдове и отстранява подуването. За лечение на атопичен
  Атопичен дерматит при деца - лечение
  дерматит при деца се препоръчва прилагането на кремове и мазила, които са относително безопасни за детския организъм и показват положителен ефект в първите дни. За такива лекарства включват елоком и адвантан .
  Освен медикаментозно лечение, при лечение на деца в ранна детска възраст се препоръчват различни лосиони и влажно-высыхающие превръзки: сяра, катран, глина, фукорцин, течност Кастелляни. Родителите трябва да осигуряват влажност на околната среда за кожата на бебето, не се препоръчват дългите къпане, особено в гореща вода, а също така трябва внимателно да събере средства за къпане и хигиена.
  Всички дейности в комплекса са в състояние не само облекчаване на жизнените функции на детето, но и завинаги избави от неприятни симптоми на болестта.
  Заедно с"Атопичен дерматит при деца - лечение" също четат: