• (13-03-2016, 18:30)   
  •   0   
  •  1939 
Дребен обрив по тялото на детето
При външния преглед на детето родителите понякога може да забележите, че той има дребен обрив по тялото. Бебето в такъв случай трябва да се покаже на лекар с цел изключения развитие на сериозни кожни заболявания.

Дребен червен обрив при новородени


Бледа е дребен обрив по тялото кърмене на детето се среща достатъчно често и може да бъде физиологичен израз на организма към различни външни въздействия, например, при неправилно хранене на кърмещи майка или ненадлежащем грижата за кожата на вашето бебе.
Червена дребен обрив по тялото на детето във формата на малки прыщиков може да бъде резултат не само на грешки в храненето на младите майки, но и при неправилно подобранном моющем средство, което и предизвиква такава проява на алергична реакция на кожата. При прием на лекарства майка при грудничка също може да има дребен обрив, който обикновено преминава след прекратяване на препарата. Лекарите-въпрос.някои смятат, че агресивното въздействие инструменти, битова химия, основната причина за акне и алергични обриви при децата. При този пътища на проникване на алергени на домакинството, в детския организъм е много много — през порите на кожата, с ръце, с прибори, чрез белите дробове. Така че средствата, с които се извършва почистване в дома, задължително трябва да бъдат хипоалергенни. Например, добре се доказват биологични перилни и почистващи препарати Бинатек, разработени с оглед на желанията на лекари-аллергологов — те не предизвикват алергични реакции и е подходящ за деца, страдащи от атопичен дерматит.
Също така червен обрив по тялото на бебето може да възникне като реакция на неподходящия по своя състав, пелена, в резултат на което детето се появяват опрелости на кожата, силно лющене и сърбеж. Въпреки това, при добри грижи, честа смяна на подгузника или пълна подмяна на марката пелена обрив с течение на времето и вече не доставя на бебето някакви неудобства.
Ако детето вече навърши три месеца, след появата на червени обриви по тялото може да бъде доказателство за наличието на сериозни инфекциозни заболявания ( морбили , рубеола , варицела).
В случай, гъбични поражения на кожата на кориците, както и при наличие на гнойна инфекция на устната кухина при детето може да има червен обрив под формата на големи петна с намоканием.
Родителите трябва да се помни, че ако детето покрылся дребни обрив, червени на цвят и на него много бързо се влошава цялостното здраве, то това може да бъде знак за наличието на менингококковой инфекция, която протича много тежко и може да доведе до летален изход. Така че при бързото разпространение на белези по тялото на бебето и влошаване на състоянието му трябва незабавно да се потърси медицинската помощ.

Бяла е дребен обрив по тялото на бебето


Ако е дребен обрив при дете е бяло, то това може да бъде причина за развитието на този на заболявания като везикулопустелез – възпалително заболяване, причинено от вируси (чревна пръчица, стрептококи, стафилокок). Той представлява следващия етап потницы, ако навреме не пролечить. Първо обриви с бял цвят, след това се появяват мехурчета, в които се образува гнойник. След изсъхване на негово място се образува малка коричка, която предизвиква сърбеж и усещане за парене при бебето. Такова дете се изолират в клон на патология на новороденото за стерилен грижи, когато му промазывают засегнатата кожа антимикробни средства (диамантена зелено, комплект за изпитване на метиленово синьо).
Всяко валежите в тялото на дете може да бъде симптом на проява на алергична реакция или на сериозно заболяване. Но за диагностициране на това може само лекуващият лекар. Ето защо, с цел изключване на риска от развитие на усложнения е по-добре да се консултирате с вашия лекар за наличието на обрив при дете, дори ако това се окаже само
Дребен обрив по тялото на детето
само бодлив топлина на новороденото. В тази ситуация е по-добре да бъде по-бдительной и предотвратяване на влошаване на състоянието на детето.
За да се избегне появата на всеки обриви по тялото на детето, трябва да му осигури адекватни грижи за спазването на правила за хигиена, по-често правят въздушни бани. При най-малкото подозрения за по-голямо разпространение обриви по тялото на бебето може да се морски зърнастец масло за смазване на отделни участъци от кожата.
Също така е важно всеки ден да извършват външен оглед дете на наличието или липсата на някакви обриви по кожата, за навременно предприемане на интегрирани мерки за отстраняване на проблеми при бебето.
Заедно с"Дребен обрив по тялото на детето" също четат: