• (13-03-2016, 18:40)   
 •   0   
 •  1867 
Обрив при дете на ръце
Кожата на бебето е много нежна и ранимая. Тя израстват с всеки изминал ден, и неминуемо го обзема все нови и нови функции, които, при които да е прилаган км възраст, ще допринесе за надеждна защита на организма. Но какво да направя, ако на кожата на ръцете на бебето се появи обрив? Повод ли е, за това да се бие тревога? За това по-нататък в тази статия.
Какво може да бъде?
Обрив при дете на ръцете може да се появи по различни причини. По честота, водещи алергични обриви, които "атакуват" дете след дванадесет възраст – след това, бебетата започват да тясно познаване на околния свят, а така също и с всички средства, хигиена, с които сме в контакт ежедневно.
Нататък по списъка – вирусни и инфекциозни заболявания. Най-често първите признаци на обриви се появяват по тялото или лицето си и само след това се движат ръцете и краката. Но, тъй като ръцете са винаги в съзнанието, е напълно възможно, че първо ще установите я в ръцете си, а само след внимателно проучване на кожата на детето, да го маркирате обриви по цялото тяло.
А сега, повече от всяка една от причини за обрив при дете на ръце.

 • Алергичен обрив по ръцете . Ако бебето ви е в контакт с новия сапун за ръце, шампоан, или друго средство за хигиена, след което се появи обрив – не е трудно да се досещате за причината. Но, за съжаление, най-често, обрив при дете на ръце се появява няколко дни след започване на използването на аллергенного на продукта. Така че, причината за появата е трудно да се установи. За щастие, опитен дерматолог веднага отличит алергични обриви по ръцете, и ще ви помогне за правилното лечение.

 • Атопичният дерматит . Общоприето е, че атопичният дерматит се предава наследствено. Но за да е болест е дала за себе си да знаете – имате нужда от постоянен контакт с алергена. Ако сте забелязали у новороденото обрив по ръцете, зачервяване, а след няколко дни е появата на малки мехури – най-вероятно вашето дете атопичен дерматит. За да се избегне прогресия на болестта, е необходимо да се спазват някои правила, които ще ви помогнат да се избягва контакт на бебето с алергена. Нещата трябва да се мие със сапун или противоалергичен прах, а така също и за намаляване до минимум на използването на цялата битова химия. В къщата не трябва да бъде животните, защото ги пърхот – най-силният "провокатор". Колкото се може по-често, правете мокро почистване, а ако подозирате някакво специфично вещество, прекарайте анализ кръв на детето, за да потвърдите вашите догадки. Във всеки случай, е необходима консултация с лекар, тъй като без подходящо лечение на атопичен дерматит се усложнява от алергичен ринит и бронхиална астма.

 • Вирусни/инфекциозни причини . Много много детски инфекции се характеризират с высыпаниями по цялото тяло, включително и на ръка. Това включва – скарлатина, варицела, рубеола, дребна шарка, импетиго и други заболявания. В първите дни на болестта, те се появяват в областта на тялото, на лицето, едва след известно време преминават на ръцете и краката. Но има и вирусна инфекция, която на първо място се проявява по ръцете – това е вирус Коксаки. Обрив по ръцете, по ръцете, между пръстите на ръцете – първи признаци на заболяване. Така, малки мехури могат да присъстват и на долните крайници. Съществува и друга форма на болестта на Коксаки – афтозная ангина. В този случай, ръцете и краката не са засегнати,
  Обрив при дете на ръце
  но в процеса активно участвал в гърлото. Вирус много бързо се предават от едно дете на друго, но може да бъде лесно спрян – лична хигиена с лекота го "убива". Но ако си ребеночек вече са успели да се заразят – знаеш ли, че за лечение на обриви на ръцете при болестта на Коксаки доста незатейливое. Почивка на режим, антипиретични (в случай на нужда), а така също и пиенето.


 • Много е важно да се подхожда отговорно към лечението на акне и на ръцете, особено ако детето има тенденция да я вържете. Винаги помнете за рисковете на присъединяването на инфекция, която далеч не толкова безобидните като начална причина за акне.
  Заедно с"Обрив при дете на ръце" също четат: