Всичко от света на
модата

Тения при деца - лечение

13-03-2016, 19:02
1170
0
Тения при деца - лечение
Повечето деца обожава животните. Много от тях са готови да се галят и се играе не само с добре поддържан, домашни любимци, но и с бездомни котки и кучета. Ето тук и поджидает на противообществените прояви на деца под формата на трихофития. Така се наричат заразно инфекциозно заболяване на кожата и космените луковици на гъбична природа. В някои случаи са засегнати и ногтевые плоча.
Причинител лишава са патогенни гъбички. Заболяване са податливи хора и животни, най-често котки, кучета, коне, крави. Заразяването е възможно при контакт със заразените човек или животно, а също и замърсени предмети (неща, гъба).
Има два вида трихофития – трихофития и микроспория.

Тения при децата: симптоми


Инкубационният период на тази гъбични заболявания трае от 5 до 10 дни. Появата на кожата малки мехурчета под формата на възли, петна, покрити с везни или с кора, с диаметър 1-2 см се счита за първите симптоми на трихофития. Тези засегнатата област, оток и зудят. С течение на времето петна и мехурчета се разпространяват в целия организъм. Те се появяват и на скалпа. В засегнатите райони се счупят косата, възникват залысина (благодарение на това и се нарича инфекция стригущим лишаваме). В някои случаи се наблюдава повишена температура, подуване на лимфните възли, влошаване на апетита.

Лечение на трихофития при деца


При откриване на симптоми на инфекцията трябва незабавно да се покаже на детето детето на дерматолог. Факт е, че лишеи по главата водят до постепенна загуба на коса в засегнатите райони. На мястото на зарастване на космените луковици атрофируются, и косата там никога не растат.
Лекарят ще разгледа кожата на пациента под флуоресцентна лампа, но също така ще разгледа частици от заразените кожата под микроскоп.
Обикновено за лечение на трихофития при деца дерматолози предписват външни противогъбични средства. На първо място е избран миро. Това може да бъде циклопирокс, клотримазол, изоконазол. Понякога се предписват сярна, серно-салицилова или серно-дегтярную мазила. Добри резултати се постигат с помощта на наркотици ламизил (тербинафин). Той се предлага под формата на крем, така и под формата на спрей. Освен това засегнатата кожа трябва да се справят с разтвор на йод.
Ако огнища на възпаление ярко изразени, е необходимо противомикробный лекарството дълбоко действие, например, димексид, тридерм.
Ако гъбичките се появи на скалпа, а след това на обичайните външни средства от трихофития не може да направи. За да се избегнат усложнения, лечение на детето се провежда в болнични условия. Показва системна антибактериална терапия. Обикновено лекарите предпочитат да предписват антибиотик гризеофулвин в суспензия или таблетки. Общият курс на лечение, в този случай трае 15-2 месеца.
Народни начини на лечение на
Също така може допълнително да се прилагат при стригущем планус лечение с народни средства. Популярни са следните рецепти:

 • за налагане на запор върху пораженным местата, лосиони от ябълков оцет;

 • налагане на огнища на възпаление компреси с нарязания на ситно чесън;
  Тения при деца - лечение

 • безопасен начин за лечение на трихофития е размазването на петната със смес от дегтярного сапун и топла вода консистенция на заквасена сметана.


 • Тения при децата са: превенция


  За предотвратяване на заразяване с гъбички родителите трябва да бъдат бдителни. Не трябва да се правят на животни, които не осмотренных ветеринарен лекар. Домашни любимци не се препоръчва да се оставя навън без надзор. Ако това е налице, животното трябва да се покаже на лекаря. Родителите също трябва да се погрижи за това, децата да не играят с бездомни зверушками.
  Интересен по темата
  Как се лекува псориазис от дете?
  Как се лекува псориазис от дете?
  Децата често се сблъскват с това заболяване като псориазис, тъй като те обичат животни, не само домашни. Противно на запретам възрастни, деца могат
  Как изглежда тения при децата?
  Как изглежда тения при децата?
  Трихофития често се среща при деца, защото най-често заразено заболявания са животни, особено на бездомните котки и кучета, които често са привлечени
  Отколкото лечение на трихофития при детето?
  Отколкото лечение на трихофития при детето?
  Тения позната на много родители от първа ръка. Какво дете поне веднъж, да не се опитва да приюти бедните бездомно животно. Тогава майките възниква
  Тения при децата
  Тения при децата
  Тения има много видове и форми на проявление, така че е важно да се покаже на детето със специалист за поставяне на правилната диагноза. Нататък
  Тения в главата на детето
  Тения в главата на детето
  Причинител на глад - това е гъбички, невероятно кожни воалите. По скалпа често се случва, така наречени трихофития. Помислете детальней този
  Лечение на жълтеница при деца в домашни условия
  Лечение на жълтеница при деца в домашни условия
  Трихофития често се среща при деца. От вида на заболяването зависи определяне на лекаря. Майките често се опитват да помогнат на детето с помощта на
  Отколкото лечение на гъбички по главата?
  Отколкото лечение на гъбички по главата?
  Лечение на гъбички на кожата на главата: характеристики на терапия Инфекция на кожата на главата гъбички води до шелушению, зачервяване,