• (13-03-2016, 19:02)   
 •   0   
 •  1598 
Невродермит при деца
Това кожно заболяване като невродермит при деца, за съжаление, пълно излекуване не подлежи и има хронична форма. По тази причина лечение нейродермита при деца се свежда до това, да избавлять на детето от чувството на дискомфорт и премахване на видими симптоми. След като в организма се задейства някакъв спусък, заболяването отново да се прояви в цялата си "красота".
Видове нейродермита
Атопичният дерматоз, както още се нарича невродермит, често се обяснява с наследственост. Въпреки това не е изключено, и излагане на алергени (от храната, животински пърхот, полени, пух). Медицина разпознава дифузна и атопичен невродермит.

 • Дифузен невродермит при децата има симптоми като обрив, петна, мехури, люспи и кори, които се появяват в различни части на тялото.

 • Атопичният невродермит – тежка форма на дерматоза, която преминава в аллергоз. Особено тормози това заболяване факта, че се появява силен сърбеж.


 • Обикновено невродермит при новородени се диагностицира, без труда. Това е достатъчно, за провеждане на биохимични и имунологични изследвания и се събират анамнеза. Освен това, ако грудничка открит невродермит, тогава в кръвта повишен в ниво E-имуноглобулин.

  Лечение нейродермита


  Основните направления за лечение на тази болест се изразяват в отстраняване на нарушения, които вече са на разположение в органи и системи на бебето, а също и фиксиране на резултатите и за предотвратяване на възможни рецидиви. Един от основните фактори за лечение е храна, когато нейродермите, което трябва строго да се ограничи, чрез премахване на мазни, пикантни и пушени храни, цитрусови плодове, мляко, шоколад и яйца.
  Невродермит при деца
  В стаята, където детето прекарва по-голямата част от времето, необходимо е всеки ден да се премахне и да се проветри. Изключени в интериора живи цветя, килими, домашни любимци и аквариуми.
  Дрехите на детето трябва да се избере така, че в областта на контакт със засегнатата кожа не е нито шевове, нито на обкова.
  Лекарите препоръчват да се лекува локално невродермит с помощта на борных, таниновых и резорциновых лосион, паста с катран, нафталаном и ихтиолом. За да се удължи положителен ефект от лосиони може да приемате кортикостероидни негалогенизированные лекарства. Те не водят до атрофия на кожата покрива и тяхното изтъняване.
  И не забравяйте! Най-добрата профилактика нейродермита – абсолютно изключение на контакт с дразнещи фактори и алергени.
  Заедно с"Невродермит при деца" също четат: