• (13-03-2016, 19:15)   
 •   0   
 •  2171 
Краста при деца
Краста – това е заразна болест, чийто причинител е специален паразит – чесоточный кърлеж. Размери кърлежите са толкова малки, че да го разгледа с невъоръжено око е невъзможно. Освен способността паразиторовать на тялото на човека тези дребни насекоми могат да запазят жизнеността на битови предмети и неща, възглавници, дръжки, лични неща, покрывалах и т.н. – в рамките на не твърде дълго време. Противно на бытующему мнение, зарази с краста от домашни любимци не е позволено. Най-честият път на заразяване – директен контакт с заразившимся човек. Ето защо е толкова важно навреме да забележите прояви на краста и поставите болния в карантина. Освен това, трябва внимателно да се стерилизира предмети от бита и лични вещи, тъй като зарази с краста може и без пряк контакт с носител на паразита.

Краста при деца: симптоми


Времето от заразяването до проява на болестта е средно около три седмици. Когато влезем в кожата на човека, чесоточные клещи започват активно да се хранят и да снася яйца. За 15 месеца (такава е продължителността на живота на женските акари) се отлага около 50 яйца, а излезе от тях на ларвите отново се повтаря жизнен цикъл на заразяване на все по-големи площи от тялото.
Ще разгледаме по-подробно как изглежда краста при деца
Най-забележима и по-рано проявляющимся симптом на заболяването е сърбеж (особено през нощта). На кожата носител видими чесоточные ходове, които изглеждат като малки криволичещи или директни полосочки сивкав или бял цвят. В края на тези линии са забележими черни точици – това е просвечивающаяся през кожата женският кърлеж. Освен това, кожата се наблюдава обрив предвид некрупных мехурчета (възли). Признаци на краста при деца и възрастни са едни и същи.
В последните години прояви на краста често се бърка с други кожни заболявания и реакции. Това е свързано със значително разпространението на алергични реакции, в частност на алергичен дерматит, който, както и краста, се характеризира със сърбеж и обрив. Опитите за лечение на краста така, както дерматит (да се опитам по-малко за измиване, обезмасляване мехлеми, особено хормонални) не носят желания ефект и само утежняват ситуацията. За да може точно да се определи причината за сърбеж и обриви и да се елиминира възможността от краста, се провеждат лабораторни изследвания.
Лечение на краста
Лечение на краста при деца и възрастни, насочени към унищожаване на причинителя – краста кърлеж. В предвид по-ниска трудност, това лечение може да се провежда у дома, но при задължително спазване на нормите на карантина за нея болен и членовете на неговото семейство. За да изберете най-доброто лекарство трябва да се консултирате с вашия лекар. Самостоятелно определяне и използване на лекарства е желателно.
Ако карантина не е спазен, най-вероятно появата на огнище на инфекция, защото от един болен член на семейството са и всички останали. При това на риска от заболяване е по-висок, отколкото по-малко на възрастта на човека. По този начин рискът от развитие на краста при кърмачета и малки деца най-висока.
Съвети за родители:

 • Освен заразения, курсът на лечение трябва да се подложи на всички, който често са в пряк контакт със заразените, дори ако те липсват симптоми.

 • Задължително е спазването на карантината – пациентът трябва да се ползват от специално посветен хавлии, посуда, личните си вещи, да спи в отделно легло. Нательное и спално бельо се вари и внимателно утюжат.

 • Използвате противочесоточные лекарства, най-добре вечер преди лягане. Това ще осигури най-добрата ефективност на действието на лекарствата. Трябва да се избягва попадане на лекарства върху мазен. При лечение на краста при бебета, след обработката на кожата им пуснато на тънка шапка и распашонку с зашитыми ръкави, че бебето не е наелся лекарства или не почеса окото или носа по време на сън.
  Краста при деца
  В случай, че лекарството все още имам към мазен, трябва да бъде обилно и внимателно ги изплакнете с течаща вода.

 • Противочесоточные лекарства нанасят на ръка (в еднократна ръкавица, която след това трябва незабавно да изхвърлите), а не с тампон, шпатула или кърпа. Минимален срок, в който лекарството се прилага върху кожата – 12 часа. По този начин, най-добре е да се третират веднага след душ, хвърляйки се на лекарството върху суха чиста кожа. След изтичането на срока на действие на лекарството (средно 12 часа, но може да се различават в зависимост от избрания средства) пациентът отново трябва да вземат душ и да сменяте спалното бельо.

 • Лекарството се прилага по следния начин: главата е лицето на-тялото-крайници.
 • Заедно с"Краста при деца" също четат: