• (13-03-2016, 19:15)   
  •   0   
  •  3117 
Когато се появяват бенки при децата?
Стара знак гласи, че ако детето много бенки, то съдбата му ще бъде щастлива и лека. Много хора вярват в това, че по брой и местоположение на бенки може да се съди за характера и дори за бъдещето на човека.
Въпреки това, появата на бенки при децата често притеснява родителите, а понякога и вълнение за сигурност родимых "марка" наистина има смисъл.
Причините за появата на бенки
Официалната медицина твърди, че появата на бенки, техния брой и размери се определят генетично, т.е. зависят от наследствеността. Провокира появата или дегенерация на вече съществуващи бенки също могат да неблагоприятни външни фактори (най-честата причина е ултравиолетовите лъчи). В същото време учените наричат невуси (научно име бенки) елементи на кожата с ниска имунна защита. Именно това става причина за способността им за промяна в размери и цветове, възпаление или дори се израждат. От тази гледна точка дори и най-незабележими бенки са себе си потенциална опасност. В същото време преждевременно паника, не си струва – вероятността за прераждане не зависи от броя на родимых с оценките на кожата. И това, че дете, родено с родинкой, изобщо не означава, че с течение на времето тя почивки, възпалена или ще се превърне в злокачествен тумор.
Видове бенки
Строго класифицирани бенки доста проблематично. Те се предлагат в най-различни форми и размери, оцветяването им варира от червено до кафяво и черно. Невуси могат да се появят навсякъде по кожата на тялото. Много родители изпитват поради червените бенки при деца, считайки ги за най-опасни. В действителност това не е така. Независимо от това, че някой има тази красота, възрастен или дете, червена бенка не е принципна разлики от невусов други цветове. В същото време изпъкнала бенка детето трябва да бъде под строг контрол на родителите си, в края на краищата, част от който излиза лесно да се нарани. Ако детето содрал, сковырнул или расчесал родинку, най-добре е да се консултирате с дерматолог – така че да се предпази здравето на детето. Не забравяйте, че колкото по-рано я открие туморът, толкова по-лесно и по-бързо ще отстраняване и възстановяване.
При раждането повечето бебета не е мол (макар и малък процент невусов точно вродени). Най-често възрастта, когато се появяват бенки при деца, - е за период от пет месеца до две години. Появата им е също така да се активира по време на периоди на хормонални изблици в организма.
Причини за безпокойство
Драматичен скок в активността на образованието невусов в зряла възраст уникално причина да се консултирате с лекар. Същото може да се каже за ситуацията, когато вече са налични бенки започват значително да променят цвета, формата или структурата, започват да зудеть, болка или кървене. Изпъкнали бенки често пострадали, надрываются или излизам. Ето защо те са по-опасни, отколкото са плоски, не изпъкнали над повърхността на кожата невуси.

Методи за премахване на бенки при деца


Премахване на бенки при деца и възрастни се извършва по следните методи:

  • хирургична;

  • лазерна;
  • Когато се появяват бенки при децата?

  • чрез излагане на течен азот;

  • электрокоагулятивная.


  • Опити за самостоятелно отстраняване на бенки, е строго забранено. Неквалифицированное намеса, увреждане на тъканите невуса понякога стават причина за това, че безобидная петното се превръща в злокачествен тумор. Така че при възникване на никакви тревоги или притеснения от страна на невусов да не се предприемат самостоятелни опити за заличаване, а се обърнете към дерматолог. След прегледа специалистът ще определи нивото на опасност и да избере подходящ метод за отстраняване (ако е необходимо).
    Заедно с"Когато се появяват бенки при децата?" също четат: