• (13-03-2016, 19:15)   
 •   0   
 •  4292 
Обрив при дете на лицето

Обриви по лицето на детето може да бъде причинено от различни фактори. Дали те са знак за опасна болест или са причинени от физиологични причини – това, че трябва да се определи на първо място, за да знаете колко струва си да се страхуват.

Причините за появата на акне върху лицето на детето


1. Дънни хормони, най-често са причина за прыщиков в лицето именно на кърмене на детето. На вид това са малки беленькие точки (понякога и те имат розов оттенък), които се наричат "черни точки на новороденото", или по-привлекателен думата "цъфтеж". Обикновено, те се провеждат в рамките на месец и не представляват опасност. Въпреки това, майка ми трябва особено внимателно да следят за хигиената на бебето: мият го по няколко пъти на ден с преварена вода (с добавяне на такива билки като поредица от или лайка), поддържане на определена влажност на въздуха (50-70%) и температура (18-20?C) в стаята и в никакъв случай не прегряване на бебето.
2. Така причина за поява на обриви по лицето на детето, може да сте алергични. Такава обривът е червен цвят, който се проявява под формата на сърбеж, лющене на кожата, кихане и други неприятни симптоми и изисква наблюдение от лекар, който ще предпише антихистамин (антиалергичен) лекарства.
В основата на алергия възниква:

 • някои съставки на сместа или продукт хранене на кърмещи майка, ако става въпрос за майчиното детето. В този случай трябва да се сменя сместа, или да се изключи аллергенный продукт от диетата на кърмещи майки. Ако детето е по-възрастен, а най-трудното предстои да бъде майка, която от разнообразно хранене на малко дете, трябва да разкриват източника на алергии и го изключи;

 • на лекарства. За съжаление, да научите повече за това може да бъде само на собствения си опит, в този случай е необходимо веднага да се консултирате с лекар.

 • на цветния прашец на растенията. В периода на най-интензивен цъфтеж растенията е по-добре по-рядко да излизат на улицата.

 • в козината на животните. За да се избегне ситуация, при подаренную на детето кученце започна алергия, ви съветваме да отидете на гости на тези, които имат куче, и да видим реакцията на организма на бебето в нея.


 • Понякога се бърка с алергия потницу. Тук е важно да се знае, че бодлив топлина, простираща се по цялото тяло, почти никога не се появява на лицето. С потницей лесно да се справят с помощта на правилната хигиена: къпане във вода, с добавка на билки (лайка, наследяване, жълтурчета, мента) и чисти и удобни дрехи.
  3. По-опасен източник на белези на лицето на бебето е инфекция, като например рубеола или морбили. За да се разграничи алергични обриви от заразно, трябва да се измери температурата на детето. Високата температура свидетелства за инфекциозен източника на болестта. Друг отличителен белег на инфекциозни обриви е наличието на прыщиков размер от 2 до 10 мм. Ако сте забелязали на лицето на детето си дребен червен обрив, а при това у него се наблюдава повишаване на температурата и силен сърбеж на мястото на появата на акне, то пред нас е инфекциозно заболяване, изискващи спешно лечение към специалист.
  4. Ако обрив на лицето на бебето се появява първо около устата, а след това бързо се разпространява по тялото, тогава става въпрос за дерматит. На лицето му се налее мехурчета, които след това се спукат, а на горния кожен покривка започва да отлепите.В този случай трябва да прегледа при лекар, който ще предпише подходящо лечение.
  Обрив при дете на лицето
  Най-често в този случай се отделят същите антихистаминови мехлеми, че и при алергии.
  Как да се борим с обрив на лицето на едно дете?
  Във всички изброени случаи да помогне на детето да може и мама. Най – важното- навреме да забележите появата на акне, и да вземе съответните мерки. Първо, трябва да дадете на детето повече да пие. На второ място, да следвате, за да имате бебе, не е имал запек. И на трето място, гледайте детето да не переедал. Тогава сили на организма ще се хваля не се борят с недостиг на течности в организма, не е за изваряване на огромно количество храна, а на конфронтация причината, поради която се появи обрив на лицето на вашето дете.
  Заедно с"Обрив при дете на лицето" също четат: