• (14-03-2016, 16:11)   
  •   0   
  •  4131 
Дерматит при деца - лечение
Дерматит е възпаление на кожата и се проявява обикновено в отговор на грубо въздействие на външни фактори. Дерматит при деца възниква по-често, отколкото в ситуации с по-големи. Това се дължи на особена чувствителност и нежност на кожата на бебето, нестабилна имунитет, незрелостью на чревната микрофлора.
Обикновено, продължителност на курса и спецификата на лечение на детски дерматит зависи от това, което е станало причина за неговото развитие.

Как за лечение на дерматит при децата?


По въпросите за лечение на дерматит при деца и новородени бебета е най-добре да разчитат на опита и знанията на педиатър. Обикновено един разглеждане на бебето и расспроса мама може да бъде достатъчно за специалист, за да разбере, че е станал причина за възникването му. При лечение на дерматит при кърмачета предимно се използват средства за външна употреба, тъй като малките възрастта на детето не разполага с предназначение-сериозни лекарства. Но в напреднали случаи лекарят може да ги препоръча в минимална доза.


Лечение себорейного дерматит при децаСебореен дерматит е грибковую природата, те са засегнати от космените части на тялото (глава, ръце, шия и др). Почти всяко новородено на 2-3 седмица на живот се появяват признаци на този дерматит. В повечето случаи, той сам преминава към 6 седмици и не изисква специално лечение. Външно възпаление представлява жълти люспи, които изглеждат като просто лющене, и приличат на дебела кора. Тази кора предпазва от гъбички от смъртта, в края на краищата, точно под него, той живее и се развива. Затова в лечението на себорейного дерматит често използвам тази каша на базата на левометицинового алкохол, морски зърнастец и рициново масло. Тези средства помагат на омекоти кора и внимателно премахване на люспи с кожата на бебето. След това може да се премине към борба с гъбичките. За тази цел се препоръчва да се използват шампоани с противогрибковой основа за ежедневно приложение.

При лечението на атопичния дерматит при деца


Атопичният дерматит се отнася до алергични реакции на организма към въздействието на неблагоприятните фактори. Обикновено са зачервяване и сърбеж в гънките на кожата - типичната му проява, възниква в отговор на агресивни хранителни вещества (оцветители, какао, консерванти, пилешки протеин и т.н.). Така че в началото на неговото лечение струва да се изключи влиянието на дразнещи фактори, чрез премахване от диетата на детето или кърмещи майки, ако става въпрос за кърмата бебето, което получава само мляко.
Педиатър при лечение на алергичен дерматит при деца се назначават антихистаминови лекарства за перорално приложение, които водят имунни тялото си в норма, потиска техните реакции. За да се избавите от безпокойство сърбеж в местата на възпалението се използват и симптоматично лечение, както и успокояващ кожата средства – кремове, мехлеми и пасти. При лечението на атопичен дерматит се използват широко народни средства. Например, отвари поредица, жълт кантарион и лайка за добавяне във вана по време на къпане.

Трябва да се внимава при лечение на мехлеми от атопичен дерматит при грудничков. Обикновено ефективността на още средства се постига чрез добавяне в тях на хормоните, което изисква консултация с лекар и специален контрол за тяхното прилагане.
Дерматит при деца - лечение
По-добре да изберете мазила на основата на ланолин, макар че ефектът от тяхното прилагане може да дойде малко по-късно, отколкото от използването на хормонални кремове.

Лечение на контактен и пеленочного дерматит при деца


Тъй като появата на пеленочного и контактен дерматит е свързан с реакцията на кожата към пряко въздействие върху нея, агресивни вещества (изпражнения, урина, химически вещества детергенти и др), то и лечението трябва да бъде насочено към отнемане на възпалението с помощта на средства за външно приложение. Ефективни се считат за паста на основата на цинк, отвари поредица, тинктура от невен, запрашаване, мазила на основата на ланолин. Но най-важното в лечението на това заболяване не се допуска контакт на кожата на бебето с дразнител, причини дерматит. Също така положително влияят на възстановяване на въздушни бани.
Заедно с"Дерматит при деца - лечение" също четат: