Всичко от света на
модата
» » Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

15-11-2014, 09:48
2555
0
Такса - специални и изключителни кучета, може би, не напразно те са толкова популярни по целия свят. Това е много активна, завийте и забавна порода, която прилича на неумолимата на двигатели - винаги в движение. Тя лесно се превръща в истински приятел на семейството си, с удоволствие ще прекарва времето си с целия си дом и винаги е готова да излезе в ролята на безстрашен защитник, ако такава необходимост, разбира се, ще се появи.
Такова куче има доста висок интелект и добра остроумие, които помагат да вземат да я бързи и точни решения.

Особености на характера и поведението на


Как да се грижи за кучето, порода дакел? Преди да се разбере този въпрос, е важно да се разбере, какво представлява той представлява, какви характеристики и навици има. Тази порода е отличен за апартамент съдържание, малка и гладкошерстная, тя не причинява особени проблеми, но все пак не трябва да забравяме, че се разхождат и тичат тези кучета обичат не по-малко от длинноногих събратя.
Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

Такава активност и мобилност и такси лесно се обяснява с тяхната история. Оказва се, че тези късокраки шалуны може да се похвали охотничьим произход! Да, Да, тази порода води своя произход именно от гончета, които се различават отличен усет, вискозитет и умението да преследват плячката си с глас.
Последното е най-ярко се проявява и днес, защото таксите наистина "голосистые" куче, а на силата на звука им лай не е по-малък тембру голямо и по-сериозно на кучето. Така че, ако такса ще бъде лае някъде зад вратата, а след това в този апартамент, едва ли сунется някой външен човек, се оказва, че те все още и отлични пазач!
И това наистина е така: таксите са много зорко се отнасят до опазването на членовете на на собственото си семейство, техните неща и, естествено, на входните врати. Таксите са отлични за уравновешенных и готини хора, защото те лесно могат да се превърнат в понятливого и новата версия на ликвидация спътник.
Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

Но, при нужда, въпреки своите къси крака, тя е в състояние да пропътуват големи разстояния, за да издържат на сериозна упражнение и да стане неуморен спътник на живота си приключения.
Специалисти твърдят, че на такава порода кучета понякога са проявили своя инат и палав, поради което понякога трудно се поддават на обучение. Но ако трябва да е с такса правилния контакт, тогава шеф винаги ще се намери подход към работата любимице, защото таксите нищо чудно, че са овладели репутацията на най-умните сред себе подобни.
Тази функция се, отново свързана с нейния произход, защото таксите първоначално са били използвани за лов на дупка, за да е по-лесно хвана ги гоня, бобър и така нататък. В тъмен, тесен и затворено пространство, таксата се бори със звяра не на живот, а на смърт, осъзнавайки, че тук тя не е в състояние да помогне на шефа, така че бързи и точни решения е трябвало да вземе самостоятелно.
Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

В дома на тази малка кученце - истинска домакиня. Тя прекрасно знае, какво и къде се случва, а също и кой и да е зает. Такса обича уюта и топлината, затова често избира най-уютните кътчета на апартамента могат да спят, увити в своето одеяло.
Поимо това, дакел - много обичлива и нежна, деликатна и привязчивая куче. Ако наистина е тя и е избрала за себе си господари, а това вече е за цял живот.
Преди да вземат такова куче у дома си, добре помислете, може ли да се даде на нея нужното внимание, тъй като домашни любимци от неговия недостиг може да се превърне ворчливыми и дори отмъстителни.

Как да изберете кученце?


Така че, вие сте взели решение, за да получите по такъв домашен любимец, сега е много важно да изберете здравословна и силно куче, с добър характер, видя я в малък и непоседливом щенке. Решете с това, за което искате да намерят кучето: за лов или като компаньон?
Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

Ако е последното, то трябва да се обърне внимание в посока на декоративни риби, с които най-често се представя като джудже или кроличьих такси, те се различават само по размера. А ето за лов и спорт, за да проверите стандартна такса, която с голям успех да замени ви едър служебно куче.
Кученцата са от развъдник, обикновено се прибират на възраст 6-8 седмици, където ще бъде в състояние да проучи родословието на вашия бъдещ домашен любимец, а също така и за неговите родители.
Непременно обърнете внимание, в какви условия се съдържат куче, детската стая трябва да бъде топло и чисто.

Гледайте поведението на кученцата: те трябва да бъдат активни и игриви. Огледайте дете външно: задължително прощупайте опашка, той не трябва да има никакви възли или смещений, корема, който трябва да бъде чиста и без лак, пъпната да звъни. Ушите и очите трябва да бъдат чисти, а шерстка заблести. Цената на такива карапузов ще варира в зависимост от тяхното родословие.

Грижи и поддръжка


В действителност, тази прекрасна кученце е уникална не само собствен характер и остроумие, но и наистина е лесно да тръгнеш: важното е, че поддържа здравето си е на ниво и, естествено, да не забравяме за ежедневните разходки.
Да се грижи за си коса и лесно: гладкошерстных представители на достатъчно желязо на специална рукавичной, а дълги коси задължително да върже 2-3 пъти седмично с четка. Да се къпе едно куче трябва при необходимост да, задължително със специален шампоан.
Обърнете внимание ушкам: те трябва да почистване на покрива с памучна свещ пръчка, потопена в водороден прекис. Също така не забравяйте за зъбите си, ги почистете трябва редовно специална паста за зъби, която помага да се предотврати появата на зъбен камък.

Трябва да се помни и за нокти: отрежете им трябва прераждане, важното е да го направя, тъй като могат да спретнат. Ако очите понякога е кисел, а след това избършете ги с помощта на памучен тампон, с чести и обилни секрети трябва да се обърнете към ветлечебницу.
Също така е важно да се помни, че слабото място на тези животни - това е точно гръбначния стълб, така че те не могат да се повиши на предните лапи. Ако искате да вземете кученце в ръцете си, трябва първо да се възползва под задните крайници, с по една ръка, а под предната друг, за цялото тегло на тялото на животното не се отчитат на гръбначния стълб.
Как да се грижи за кучето необикновена порода дакел?

Обърнете внимание на балансиран хранене, което трябва да включва в себе си както на животни, така и на растителни протеини. В детството кученцата не трябва да се хранят с помощта на суха храна, преходът трябва да се осъществява постепенно.
Ако с него са решили да се хранят кучето възрастни, тогава е задължително да изберете качествен и скъп фураж, препоръчва се от специалисти. Храна от масата на стопанина" не са подходящи за вашия домашен любимец, така че не привикнат към този вреден навик още от детството си.