Всичко от света на
модата
» » Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

15-11-2014, 09:49
3961
0
Ако решите да получите верен и мил приятел, тогава влез куче коли, в края на краищата, това е може би един от най-верните и най-дружелюбните четириноги домашни любимци, които само може да измисли.
Куче порода коли - най-доброто семейно куче, от която собственикът не може да чака някакви малки или големи пакостей, доверие и доста умна, тя обича да прекарва време със своите господари. Всичко останало, коли - това е истинско олицетворение на кучешки финес, елегантност и красота, природата ги е надарила наистина царски външен вид.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

А ето и историята на тези кучета не е съвсем royal, във всеки случай, такова, те са станали далеч не веднага. Версии за произхода им има много, един от тях, родината на коли се счита за Великобритания, където те се използват като пастири на овцете.
Коли, които сме свикнали да виждаме днес, и на онези, които помагаха на пасат овцете преди много векове, са доста различни, както по характер, така и външно (предци са имали по-груб външен вид), но ги обединява една много важна обща черта: и тези, и тези лишени от агресия.
Това лесно се обяснява с факта, че са вълци в тези места са отдавна избити, а защото основната задача на коли е контрол на стадо овце, така че никой да не отбился от общите стада.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

Ето и днес на куче от породата коли се отличават с доброта и ласка, но, заедно с това, много зорко се отнасят към своето семейство: дори и в съвместни разходки не ми харесва, ако някой от членовете на семейството тръгва далеч един от друг, като реагира на това лай.
Интересното е, че първата кралска специална, която обърна внимание, се превърна в кралицата на Англия Виктория. Още от коли се превърна не само полезна е на пасища, но и се превърна в интелигентни и покорни придворен спътник. Естествено, за тези цели е взето само най-красивите и прекрасни екземпляри. Между другото, съвременната елегантност и оцветяване са се появили именно благодарение на усилената работата си селекция специалисти.

С добро сърце и активна жизнена позиция


Ако решите да получите такава красива и умницей у дома, тогава вие определено трябва да се научат как да се грижи за нея, както и да проучи характеристики и навиците на бъдещето домашен любимец. Тези кучета са добре коригира инвестиционната под своя домакин, въпреки своята голяма сума размерите и неуемную глад за движение, могат да живеят дори в апартамент, но при условие постоянен и активен начин на отглеждане на улицата.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

Те често се наричат "няньками" за малки деца, защото тези кучета обичат децата и са склонни да прекарват с тях много време. С спортисти, те лесно могат да станат веселие бегълци, които са в състояние да преодолее огромни разстояния, както и за хора, които са свикнали да водят спокоен и измерена начин на живот, ще станат прекрасни другар за дълги разходки.
По своята същност, коли много активни и живи животни, които обичат да тичат и скачат, добре се поддават на обучение и дори и след преминаване на спецкурса, стават поводырями за слепи. Такава порода различава остроумие и неплохими интелектуални способности като цяло, неконфликтные, но при пряка нужда, са в състояние достойно да се грижат за себе си и за своя господар.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

Между другото, във военно време тези кучета успешно изпълняват функции techs, посланици и дори сапьорите, където те показаха развита интуиция и смышленость.

Изберете кученце коли


Съществува само две разновидности на породата: къси коси и дълги коси, по-обичайно за нашите географски ширини. Избор на кученце порода коли, имайте предвид, че оптималната възраст за неговото придобиване - 1.5-2 месеца.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

За да придобие здрав и уравновешенную куче, естествено, е по-добре да се справят в специализиран разсадник или до заводчику, който може да ви представи всички необходими документи на родителите и кученцата. Препоръчително е да видим поне на един от родителите, опита от първа ръка, да знаете, как приблизително ще изглежда вашето кученце в бъдеще.
Обърнете специално внимание на условията, в които се съдържат куче, детската стая трябва да бъде топло и чисто, кученца трябва да изглежда активни и отпочинали. Стандарт такова куче предвижда, че в кученце на 2 месечна възраст вече трябва да се образуват доста здрав и гладки крака, дълга шия и правилна облегалка, без горбинок и прогибов. Ушите трябва малко навеждам напред, а очите са неокруглую и невыпуклую форма.

Грижи и поддръжка


Въпреки, че кучето коли е гъста и дълга козина, да се грижи за нея, не е толкова трудно: домашен любимец трябва да се пита редовно, поне 2 пъти в седмицата, и да се къпе, колкото е необходимо. Между другото, коли е доста добър понасят жегата, голямо количество вълна задържа въздух, който помага на кучето да се охлади.
Не забравяйте да проверявате за ушите на кучето, тъй като в тях расте козина, която може да запушват уши канали.

За това трябва да се отстраняват редовно: това ще помогне на специален прах за уши. Той прави косата по-крехки, в резултат на което, ги къде по-лесно да извадя рязко движение, по посока на растежа.
Освен това, ушите трябва да се почистват редовно от ушна кал памучен тампон, натопен в специален лосьоне. Ако изведнъж сте любимец да се появи неприятна миризма от ушите, а след това го задължително трябва да се оттегли на лекар, това може да са признаци на заболяването. Внимавайте за нокти, за да те не закручивались и не нараняват краката на животното.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

Важна роля в грижите за кучето играе балансиран режим на хранене и придържане към диета. Още от детството си привикнат домашен любимец яде по едно и също време, и след приемане на храна, въпреки целия неинтелигентни характер на домашен любимец, той трябва да се даде време да се отпуснете и смилане на храната, около 2-3 часа.
Що се отнася до самото меню, а след това специалистите препоръчват да ги нахранят специализиран кучешка храна, сух или под формата на консерви, без да се смесва с обикновена "човешката" храна. Може да се приготвят за кучета себе си, но за това ще се нуждае от качествени продукти, а не "остатъци" от масата.
Как трябва да се грижи за кучето, порода коли?

В списъка с полезни и желани продукти за коли се предлагат зърнени храни, яйца, черен дроб и варено говеждо месо, специални билкови добавки, зеленчуци и варено риба без кости. А ето сурово свинско месо, тестени храни, ечемик, зърно и сурова риба - не е най-полезни храни за такива кучета, а напротив, дори са вредни и опасни.

Колко струва такова куче?


Средно, цената на кученцата от породата коли варира в рамките от 6 до 15 хиляди рубли, но това ние не говорим за бебета без родословие. Кученца от един развъдник, които могат да се похвалят с богато родословие, ще струва от 15 хиляди рубли и по-горе.