Всичко от света на
модата
» » Как да се научим правилно да се обучава куче?

Как да се научим правилно да се обучава куче?

15-11-2014, 09:49
1841
0
Ако в дома ви се появи такъв верен приятел, като куче, значи имате множество въпроси. Ако основните правила за грижа за животното, като, разбира, и да се справят с тях да може всеки, който желае, въпросите на дресура на кучета винаги са извадени в отделна глава, защото това дело не всичко е толкова просто, колкото бихме искали.
Някои от собствениците на четириноги домашни любимци вярват, че куче се обучава по всички правила - не е толкова задължително, още повече, ако те не са загрижени за нейната по-нататъшното развитие и участие в изложби.
Как да се научим правилно да се обучава куче?

Може, може и да се изненадате, но в това се крие най-голямата грешка, защото конна обучение на кучето - това е важен процес на взаимодействие домашен любимец и господаря си. Куче, което не се подчинява на командите на господаря си, някога ще стане и причина за неприятен или по-лошо, на конфликтната ситуация.
В обучението се нуждае от абсолютно всяко куче, независимо от нейните размери и породи, без послушание и знанията на най-примитивни отбори, съдържанието на този домашен любимец, понякога, се превръща в истински ад. Отговорност за непредвидими постъпки невоспитанной куче напълно носи на шефа си, те могат да започват на малки пакостями, и в края сериозни проблеми: битки с други четириноги или още по-лошо, нападение срещу невинен човек.
Как да се научим правилно да се обучава куче?

Команди за послушание, преодоляване на препятствия и подноски предмети обучава в на кучето сила, сръчност, търпение и увереност в себе си. Най-често ролята на дрессировщика собствения си домашен любимец поема домакин, в края на краищата, именно той, както никой друг не го знае характер и нрави, което позволява да се постигне добър успех за сравнително малък период от време.
Но веднага възниква въпросът, как да се обучава куче? Процесът може да бъде доста трудно, някои кучета притежават изключително упорит характер, така че трябва да се въоръжите с търпение и свободно време.
Отношенията между вас и кучето трябва да се основава единствено на доверие, уважение и любов, подчинени на psa с помощта на грубост и жестокост не се окаже, до такива методи не може да се прибягва в никакъв случай.

Понякога домакините дават на кучето в специални клубове, където кинолози от професионална гледна точка се занимават с обучението на животно, е по-добре, когато се отдадете вие ще бъдете заедно със своя любимец, под строг ръководството на специалист.
По този начин, и кучето себе си ще се чувстват по-уверени, и собственик себе си ще знаеш, като си струва да се действа в една или друга ситуация, в края на краищата, за да тренирате четвероного друг, за него, на първо място, трябва да се превърне в авторитет.

Когато трябва да започне обучение?


Разбира се, най-добре е да се започне дрессировку с най-нежния възраст 2-3 месеца, а основите на послушание, предвидени в кученце, почти на нито от самото му раждане. Може би си мислите, че е малка и на пръв поглед абсолютно несмышленое, може създаване на нещо за себе си, да разбере и да запомни? Оказва се, че може, и дори е по-добре, отколкото на възрастен и сегашното куче.
Как да се научим правилно да се обучава куче?

Точно по това време най-добрият момент, за да покаже, кой е шефа и кой да се подчиняват. Повечето тренировки в тази възраст трябва да се проведе в игрова форма, защото на този етап от вашата цел - да се сприятели с кучето, да привлече неговото доверие и да се постигне интерес.
Не трябва да се очаква, че кученце на тази възраст може да покаже абсолютно правилна реакция и изпълнение, но злоупотребата с него за това не си струва. Важното е, че това се хвалят и да се насърчават за всяка късмета си и да се игнорира, ако нещо не се получава.
По време на края на възраст от 3 месеца до една година, може да се премине сериозно обучение, което вече ще бъде по-различно дори от дресура напълно кучета в зряла възраст. Обучението се поддават дори и напълно пораснали кучета, възраст, разбира се, може да се опрости процеса, но ако в дома ви удари вече е възрастен пес, а след това да се започне никога не е късно.
Не забравяйте, за да постигнете успех, трябва да се въоръжите с огромно търпение, за да конна обучение има значение, е необходимо да се постигне такъв ефект, да командва, следвани ясно и бързо, независимо от околните условия и отвличане на вниманието.

Да се ангажират може да започне дома си, но имайте предвид, че това не може да се нарече пълноценна тренировка, тъй като на улицата куче може да откаже да се подчини.

Че ще трябва и където се извършва най-добре на тренировка?


За високо качество на дресура трябва яка, каишка и набор от любимите деликатеси, които признава вашият любимец. Тя може да бъде суха храна, удобен за носене и той почти не зацапва ръце, истината е, че някои кучета не се признават за такива екстри.
Как да се научим правилно да се обучава куче?

След това можете да се запасите парченца колбаси, има кучета, които много обичат ливерную или пушена наденица, а има и такива индивиди, които с голяма радост ще работят за сладководно печение. Като цяло, всичко зависи от предпочитанията на вашия четвероного друг.
На себе си също дрессировщику важно е да се въоръжите с добро настроение и ентусиазъм, и след това да отиде на тампон или някое място, където няма да пречат на никой. Провеждане на тренировка на оживени места също е необходимо, но малко по-късно, когато кучето да научат основните команди в спокойни условия.
Как да се научим правилно да се обучава куче?

Много от тях се интересуват въпрос, колко време прекарват на тренировка, има дори и такова мнение, че, колкото по-дълго, те ще остават, толкова по-бързо и по-добре ще бъдат извлечени на отбора. Но не и тук-това е, в крайна сметка на кучето - не на компютър, а живо същество, което също може да се отегчава или няма значение чувстват.
Идеалното време - това е три пъти седмично в продължение на 60-90 минути, първите няколко тренировки - не повече от 30 минути, за домашен любимец успя да се адаптира към новия род занимания.

Няколко важни съвета:  • Не се опитвайте да се обучава куче с помощта на виковете, manhandling и други такива трикове, вие само запугаете животно, а ползата ще бъде малка. Недостатъчност трябва да се пропускат покрай него, а тук всеки успех щедро да насърчават десерт, ласка и добро разположение на духа, така че кучето е много по-лесно и по-бързо да научат, че трябва да се направи, а какво да правя просто не може да бъде.

  • Всички отбори дайте спокоен, но настоятелен тон, кучето трябва да разбере, че сега не играят, а се занимавате с тежка работа.

  • Понякога спецификата на тренировки може да зависи от породата на кучето, така че, за качествено куче-домашен любимец, трябва да знаете как общите изисквания, така и тънкостите, които са присъщи само на определена порода.

  • Започнете обучение с прости команди от типа на "на мен", "до" или "фу", с течение на времето, добавяйки все по-сложни варианти. Допускаме, че всеки един отбор не трябва да продължава повече от 5-10 минути, след което трябва да се направи малка пауза. Заповед за изпълнение на команди винаги променяйте, за да кучето не знаеше каква ще бъде следващата.

  • За да се опрости тренировка, добре выгуляйте куче пред тях. Подуставший любимец ще бъде много повече се фокусира върху задачата в ръка, отколкото този, чиято дейност се излива през ръба.

  • Не повтаряйте една и съща команда повече от 2 пъти. В резултат на подобна грешка, кучето може да се подчини само с 3 5 или една десета от опит.

  • Проверка на състоянието на любимицы: ако можете да видите, че тя прилича на някакъв запуганной или апатичен, тогава по-добре да оставите днес всичко си занимания, а самото куче щедро възнагради и приласкать.