Всичко от света на
модата
» » Как да се грижи за сладък куче мопс?

Как да се грижи за сладък куче мопс?

15-11-2014, 09:51
2112
0
Тайната на поголовной любов към мопсам, със сигурност се крие в техните добродушном и преданном характера на човек. Тези верни "оруженосцы" навсякъде и винаги съпровождат своите стопани, освен това те са прекрасни любимци за тези, които обичат просто да се отпуснете и сушене на дивана, защото мопсчетата - ниско активни животни, които прекарват голяма част от свободното си време прекарват в ребрата.
Но въпреки любовта си за пореден път да подремна им не може да се нарече съвсем неактивни, мопсчетата с удоволствие поиграют със своя господар, обичат разходки и дори са в състояние да пропътуват големи разстояния. Мили и приятелски настроени - мопсчетата може да се превърне в истински член на семейството, те обичат да приемат гости и са чудесни като живи играчки на децата.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Ако решите да получите по друг, тогава трябва да се научите как да се грижите за мопс, в края на краищата, въпреки в това, че с грижите за такъв домашен любимец в състояние да се справи дори и дете, има свои специфични моменти.
В света има най-голям брой версии, които апостолите за произхода на такава порода кучета, най-често се доближава до това, че те идват от Древен Китай.
Там те са живели само в богатите домове, а набръчкана гънка на челото, която още не е била по това време са толкова дълбоки, приличаше на някакъв йероглиф, заради това, което си прякор "имперско знак". В Европа мопсчетата са хит преди около 400 години, особена популярност спечелили първо във Франция, а след това в Англия: съдържание на тази кученце в знатном къщата се е смятало за признак на добър тон.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Внимание тази невероятна порода кучета не обделили и любители на изкуството: мопсчетата, по-често от останалите четириноги, се намира в картини, гравюрах, бронз и глина, формата на статуи и дори играчки. С течение на времето, почитатели на такава порода стават все повече и повече и днес е една от най - популярните кучета.
Преди да направите такова кученце, претегля всички "за" и "против", защото това дете в резултат на това ще стане член на вашето семейство, ще се нуждаят от вашето внимание и грижи. Твърде заети хора и на тези, които на къщата се появява изключително рядко, тази порода не е много подходящо, защото мопсчетата са свикнали навсякъде да следват господар, а ако го постоянно не, кучето ще започне да бъде тъжен и дори може да се разболее.
Преди да си изберете кученце, задължително обикалят няколко детски градини, вижте различни варианти и само след това, правете избор: кученце, на който ще се излее своя избор, трябва да спечелим вашето внимание още в първите минути на запознанството си.
Задължително предварително озадачьтесь въпрос на цените, които могат да варират от качеството на кръвни линии. Задължително разгледайте всички кученцата от тор: те трябва да бъдат хранени, здрави и активни, а не тънки и оригиналните неудобни.

Ако търсите изложбени съд, а след това обърнете внимание на оцветяване: на козината не трябва да има бели петна в крака и гърдите, независимо от това, бежово или черно оцветяване на кученце.

Характер и поведение


Както вече сме говорили, мопсчетата - домашни любимци за мързеливите - спокойните и покладистые, обичат за пореден път се потопете се в хоризонтално положение.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Но, по време на прилив на енергия, на такава порода кучета са в състояние да се превърне в истински ураган, да тичат и скачат, учувствовать в активна игра с хазяина, е вярно, такъв заряд на бодрост разполагат с не повече от 5-10 минути, след което те се изпращат на няколко часа заслужена почивка.
Тази порода кучета са отлични, както за начинаещи животновъди, така и за напреднали: спокойни, меки и покладистые, те бързо разбират "езика на човека", долавят, че от тях искат и са в състояние да изразят собствените си желания.
Всъщност, да се поглезите по любимец може всеки, който е в състояние да му осигури правилната грижа и достатъчно време за комуникация и дрессировку. Между другото, струва си да се отбележи, че понякога се намира доста упорити индивиди, които категорично не искат да се поддадат на стандартните техники на дресура, но търпение и грижа, в крайна сметка, да си вършат работата.

Съдържание и грижи


Въпреки, че тази порода кучета се нуждае от специфична грижа, сложен в него нищо не: специално внимание е отделено на вълна, гънки над очите и ушите си, в които понякога се натрупват сяра, за кученцата понякога дори са вързани за правилното постава.
Заслужава да се отбележи, че мопсчетата силно на перата, така че точно те не са подходящи в качеството на домашни любимци алергии. Прерови ги е необходимо веднъж седмично с четка със зъби от неръждаема стомана, по посока на растежа на козината. Можете да направите това и по-често, често мопсчетата обичат расчесываться и дори очакват тази процедура.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Гънките на муцуната - това уязвимо място като кученца, поради недостатъчно грижи, в тях могат да се развият различни гъбични или инфекциозни заболявания. За това не се е случило, е необходимо веднъж седмично да се грижи за тях, за предпочитане на такава процедура свиквам домашен любимец от детството.
За да направите това, вземете кучето на ръце, внимателно повдигнете гънки и избършете направо във вътрешността и над носа обичайните детски лосион, който не съдържа алкохол и аромат. Почистете под очи, и да продължи до тогава, докато памучен тампон не става напълно чист. Ако сте забелязали, че между гънките се превърна в възникнат някаква болест, непременно се консултирайте с ветеринар, той ще ви обясня, да се възползват в такава ситуация.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Освен всичко друго, на такава порода кучета трябва да си миете зъбите и задължително рязане на нокти, обикновено е достатъчно 1 път на 2 седмици за нокти и 1 пъти седмично за челюстта. Мопсам не се нуждаят от повишени физически натоварвания, обаче, в ежедневните разходки те се нуждаят също толкова, колкото и малко мачове на живо.
Също така трябва да се помни, че мопсчетата не понасят висока влажност на въздуха и топлината, поради което те могат да се разболеят. Важно е да не забравяме, че тези кучета са предразположени към затлъстяване, така че се уверете, че те не переедали и не пренебрегвайте выгулом, който допринася за сбрасыванию излишни килограми животното.
Що се отнася до храненето, то по същество, е същата, както и за всякакви други четириноги, важното е, че това балансираност и качеството на храната. Ако предпочитате сух фураж, а след това не забравяйте да проверявате за неговото качество, ако то е при вас, е под съмнение, тогава по-добре отидете на готовку естествена храна, която ще донесе на вашия любимец е от голяма полза.
Как да се грижи за сладък куче мопс?

Мопсчетата слывут отлични попрошайками, ги умоляюще-големите очи често не оставят шанс за домакин, ето защо тези домашни любимци е често силно преяждат, не забравяйте да проверявате за този момент!
И накрая: не забравяйте, че мопсчетата - много любвеобильные и приятелски настроени животни, те са в първите редици на посрещат вашите гости, винаги се опитват да се умоститься към вас на дръжки, ако присели на дивана, отпуснете се, активно учувствуют във всички семейни дела и много обичат да спят в едно легло с домакините.
Ако сте готови да обичаш е създаването не само за приятен външен вид, както на всички снимки, но и за специален склад на характера, тогава нито минута не се колебайте и елате на новия член на вашето семейство!