Всичко от света на
модата
» » Порода кучета акита ин и грижи за тях

Порода кучета акита ин и грижи за тях

5-10-2014, 13:43
4905
0
С какво искаш да се сдружават Япония? С сакурой и самураями? А, може би, с колоритни жители и загадъчна култура? Така че тук, на куче от породата акиту-ин - една от най-обичаните и най-старите символи на тази древна, мъдра и много загадъчен и валцовъчни.
Не забравяйте, известния филм за едно куче на име Хатико, която не е в състояние да повярвам в смъртта на господаря си и всеки ден в продължение на 10 години посещавам не железопътна платформа, да го посрещнат, както е било преди?
Така че ето тази трогателна история като път-пак за куче порода акиту-ин, на добра воля, любов и изключително всеотдайно господаря си. Днес на това куче е паметник, а самата акиту-ин превърна в символ на всички най-ценни и значими качества в живота на всеки човек.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

Което е невероятно, това не е просто съвпадение, кучетата от тази порода наистина уникални животни, за които в страната на Изгряващото Слънце пишат книги и сочиняют песни, те са истински любимците на населението и отдавна има статут на национално наследство на Япония.
Днес това куче е доста популярна порода далеч извън родината си, и това е свързано не само с оригинален облик, но и уникален характер, който излъчва тези четириноги домашни любимци сред останалите.
Куче от породата акита-ин - напълно са специални животни, те се различават мъдър, настоятелен и добрите нрави, смели и умни, те са винаги готови kinut в битка, за да защити господаря си или семейството си от насилника.
Но, заедно с това, те винаги остават дисциплинирани, търпеливи и уравновесен, способни да вземат информирано и оправдано решение в трудна ситуация.

История произход


Както се досещате, че животни с такива, наистина космически качества, имат богата и необичайна история на произход. Акиту-ин са преки потомци на древния вид матаги-ин, храбри и верни кучета на ловци, които са помогнали на съзнание на хората лов на големи животни.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

Пряк период на развитие именно на породата акиту-ин е станало в началото XVIII век, когато тези животни са получили нов специален статут в двора на японския император.
Да си позволи такъв домашен любимец може само да високопоставени придворни на семейството, съдържание на акиту-ин всъщност представяли процеса на поклонение на боговете: те трябваше да бъдат вашия личен слуга, който не само се грижех за нея, но и има всички възможни отличия.
Човек, който да се опита да обиди или, още по-лошо, да убие акиту-ин, карался страшно начин, най-вероятно го е чакала смъртна присъда. В богатите семейства към по псам са се отнасяли с голяма почит и трепет, дори да говорите с акиту-ин трябва да е спокоен и мек тон, не позволява никакви думи и повишени интонаций.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

С течение на времето тези кучета са станали по-достъпни, по време на Втората световна война силно заличени и са станали плета с немски овчарками, за да да ги бойни качества, в резултат на това се появи още няколко разновидности на такава порода.
Вярно е, че японците са скептични към такъв "полукровкам", с много усилия и работа на голям брой специалисти, популацията на чистокръвни акиту-ин е била възстановена, ако се сравни изображения сто години давност и модерни снимка, няма да намерите почти никакви разлики.

Особености на характера и интелекта


Както вече казахме, тези животни имат много независим, горд, но едновременно с това, любящ и мил характер, който се формира при тези животни в продължение на много години. Не ги нарече типичен: тези четириноги домашни любимци, много игриви в детството, но с напредване на възрастта, те придобиват изключително дълбок запас от мъдрост, който им позволява да се превърне в търпелив, умен и високо развити животни.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

По силата на своята независимост, акиту-ин много обичат да се разхождат без каишка, силни и развити куче, винаги изискват пространство за емисии на излишната енергия. Японците смело се доверяват на тези домашни любимци собствените си деца, защото те са способни да станат красиви няньками, които и без надзор и със сигурност не ще се обиждай.
Въпреки цялата си независимост и гордост, те силно се привързват към своя дом и семейство, те винаги ще се връщат към родния врати. Те са способни да влязат в желания от вас битката, но едновременно с това - това е сладък, добър и любящ другари, с които никога не е скучно.
Не забравяйте, че вашите отношения с японската кучето са изградени на принципа на равенство: тя не се нуждае от прекомерна нежност, но тя оценява вашата искреност, доброта и загриженост. В смисъл, не сте выгуливаете акиту, а вие заедно вървите, като "добри приятели", за всичките си грижи тя отдава цялата си преданост и защита, която е в състояние да гарантира най-добрия си приятел, т.е. от господаря си.

Как да изберете кученце?


Ако искате да получите чистокръвен породистой акитой, то не си струва да го купуват в местния битпазар, най-добре е да отидете в специализиран разсадник, където да могат да представят документи с нейния произход и пълно родословие.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

Не си заслужава да пропуснете най-големия си кученце от общо котило и размерите му не са свързани с бъдещето развитие. Най - добрият вариант-това е малко от малко тор, в който всички братики и сестрички приблизително в същия размер.
Непременно обърнете внимание на поведението му: дете трябва да бъде любознателен и пъргав, стои здраво на крака и да имат добра блестяща козина.

Ако имате домашен любимец, само за домашни радости, то това ще е достатъчно, но ако планирате участие и победа в най-различни изложения, тогава по-добре е за тези цели да привлече специалист-кинолога, който ще ви помогне да направите правилния избор. Цените на богдана може да варира значително, обаче, може да се каже едно: евтина такава куче точно не може да се нарича.

Характеристики на грижи и съдържанието на


Акиту-ин - просто достатъчно в грижите за домашни любимци, са добре адаптирани, както за живота в своя дом, така и за живот в апартамент. Най-важното правило, което трябва да се спазва задължително: осигурете вашия домашен любимец отделно на своето собствено място, умерено труден и уютно, където може да си починете от всички членове на домакинството и да бъдеш сам със себе си.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

Разходка с акитой трябва, като минимум два пъти на ден, при какво да е животно вело себе си балансиран и здраво в къщи, на улицата, за предпочитане, да го накара да подвигаться: идеален да тичат заедно и да играят пръчка. Въпреки факта, че акиты доста спокойни и балансирани кучета, които ще бъдат спокойно вышагивать заедно с вас на каишка, те могат да позадираться с сородичами, ввязавшись в сбиване.
Порода кучета акита ин и грижи за тях

За да е ставала изключително рядко, кученце трябва от самото детство свикнали да общуват с други животни, така да се каже, извежда "в светлина". Що се отнася до храненето, а след това, като истински деца на родината си, акиту-ин обичат морски дарове, зеленчуци и ориз, пилешко, свинско месо и мазни млечни продукти, те може да се прояви алергия.
Можете да вземете суха храна, но не забравяйте, че храненето на такова куче трябва да е максимално балансирана и богата на витамини.
Любители на тези прекрасни кучета и те ще ви същото.