Всичко от света на
модата
» » Как да се грижим за порода кучета хаска?

Как да се грижим за порода кучета хаска?

5-10-2014, 13:44
3565
0
Ако сте решили да имат домашен любимец и имате нужда от верен приятел, а след това обърнете внимание на кучета от порода хъски. Те са не само красиви, но и умни и верни. Но за начало разберете всички функции на грижа, възпитание и хранене.

Какво е тази порода?


Хъски - това е специализирана порода кучета, която е отгледана чукчами и се използва като ездовая. Сибирски хъски е в състояние да издържат на екстремно ниска температура и при това да изпълнява своите преки задължения - да мъкна шейната. Като цяло, името на породата идва от изменения на думата "ески", които отдавна са наричали ескимос.
Как да се грижим за порода кучета хаска?

Тъй като размерите на непълнолетните малки, а след това в една упряжку запрягали 15-17 кучета. Кога точно са се появили първите хъски, не е известно, но кинолози такава порода за първи път са се регистрирали в началото на XX век.
Забележително е, че в регистъра породи СССР хъски не са влезли, и затова такива кучета "перекочевали" в САЩ. Но в Америка животновъдите са правили уклон не толкова към работни характеристики, колкото на външни качество. И в първоначалния си вид порода е запазила само на Чукотке. Чукотская лайка не се разпространява по целия свят и не се разведе специално, тъй като външен вид това куче не е толкова привлекателна.

Външен вид


Хъски е порода, красотата която просто завладяваща. Това куче не е много голяма. Така, размерът при холката мъжки обикновено не надвишава 60 сантиметра, големината на женските обикновено е 50-55 см. Тегло на един човек е равен на 22-30 килограми.
Козината на хъскито е гъста и има средна дължина. Ость не топорщится и се намира точно, тъй като са добре поддържани мек грунд. Цвят на породата може да бъде почти всеки: черно-бяло, сиво-бели, буро-бял.
Как да се грижим за порода кучета хаска?

Се среща и изцяло бяла, кафява или сива козина, но този вариант може да се нарече рядка. Характерни (но незадължителни) характеристики на цвета - това е двойна лента на челото си, напомня на вежди, маска около очите.
Тялото на кучето силно, мускулесто и добре сгънати. Лапите са доста мощни, шия не е дълъг, муцуната е опъната. Ушите са изправени, а опашката е пухкава и доста дълъг.

Характеристики характер


Характер хъски мек. Към хората, такива кучета не проявяват агресия, но към непознати хора са доста предпазливи. С други животни от тази порода се разбира добре не е зле, с деца, кучета се обръщат внимателно и леко. Хъски са и много обичат да играят.
Свръхактивност на моменти пречи на собствениците, но ако се позволи на домашен любимец веселие и пръскане на енергия, то у дома ще се държат спокойно. Направи от това куче-пазач, охрана или ловец не работи, тъй като охрана, ловни и охранителни качества съвсем не са развити.
Как да се грижим за порода кучета хаска?

А опитите да развиете агресия към непознати, може да доведе до нарушения на психиката. Хъски често бягат, те не обичат и не могат да бъдат сами. Тази порода се отличава привързаност към господаря си и вярност.
Обучението на такъв домашен любимец ще се поддаде, но изпълнява всички команди безпрекословно той не ще бъде в силата на своята прекомерна самостоятелност. Освен това, хъски е много упорит и дори имат собствено мнение, така че се опита подмять такъв домашен любимец под себе си, не си струва.
Между другото, куче, порода хъски никога не ще заливисто лае, тъй като тя просто не знае как да го прави.

Тембър на гласа на тази порода е толкова уникален, че е подобен на човешкият глас. Тези кучета могат да променят цвета и интонацията. Направени звучи толкова мелодичны, че просто не могат да дразнят, а напротив, ще умилять и успокои.
Смята се, че хъски мразят котки, но всичко зависи от възпитанието. Така, ако котката е израснала в очите на кучето, а след това между тях може да възникне истинското приятелство.

Възпитание


Хъски са умни и самодостаточны, така че се опита да се подчини на такъв домашен любимец, не си струва. Но може да се превърне за него мъдър лидер. И в този случай кучето ще се подчиняват и да се направи всичко, за да угоди на господаря си. Но за да станете лидер, трябва да покаже търпение и да действа методично.
Как да се грижим за порода кучета хаска?

Повече общувайте с домашен любимец, говори с него уверен глас, да се обучат хъски, учете ги да имат домашен любимец нови команди. Между другото, дрессировку най-добре се извършват в игралната и динамична форма, тъй като стои на такова куче е невероятно трудно.
Санкционира тази домашен любимец категорично не може да бъде! Домашен любимец може да получи психологическа травма и загуба на доверието на хората, или да започнем да мислим, че човек може да постигне със сила. В крайна сметка се получи или агресивна, или забитую и нелюдимую куче.

Физическата активност


Режим на деня хъски трябва да бъде наситен. Редовни разходки малко, изисква пълно натоварване. С такъв домашен любимец трябва да се провежда на открито не по-малко от два-три часа дневно.
Кучето трябва да тичат, за преодоляване на препятствия и дори преместване на товари. Например, през лятото може да се организира и колоездене, а през зимата - за благополучно хъски в шейна. Така или иначе, енергията трябва да выплескиваться. В противен случай домашен любимец просто разруши къщата.

Характеристики на грижи


Как да се грижи за кучето? Специални грижи не са необходими. Порода кучета хаска се отличава с гъста вълна, която периодично трябва да се прерови. Така, кученца с мека козина трябва да се пита всеки ден. Това ще позволи веднага да се обучават домашен любимец до тази процедура и да се избегне entanglements и сриване на козината.
Най-добре е да използвате четка с чести метални зъбци и със заоблени и извити краища. Когато кучето навърши 4-6 месеца, козината става остевой рамка и ще стане по-ожесточена. В тази възраст обикновено е достатъчно вържете, прилагана веднъж или два пъти седмично.
Как да се грижим за порода кучета хаска?

Но в периода на смяна на оперението трябва да се извършва процедура всеки ден. Опашката на домашен любимец е най-добре претърсена и след това, когато кучето се намира, това ще позволи да се избегнат болезнените усещания. Рязане на козината не трябва.
Хъски на почти няма мирис, той може да се появи само в случай, че козината е силно или често намокает. Така че домашен любимец да се къпе редовно, не е необходимо, това трябва да се прави 1-3 пъти годишно. Ако кучето пачкается на разходки, по-добре избършете козината с влажна гъба.
Зъбите хъски трябва да се чисти всеки ден или през ден. проверявайте ушите на кучето си и по-малко замърсяване почистете ги с памучен тампон, натопен в топла вода (или водороден прекис). Ако нокти пречат за домашен любимец ходят, подстригайте специални ножици и много внимателно.

Как и с какво се хранят?


Хранене хъски трябва да бъде пълноценна и балансирана. Яде като куче малко, ако се дават много за тях е вредно. Най - добрият вариант-три пъти на ден хранене на малки порции. В храната задължително трябва да присъстват протеини и витамини. Можете да използвате специална храна, както може да се дава на кучето и натурални продукти. Ето какво трябва да включва менюто:

 • Непременно включвайте в храната на месо, но исключайте свинско и агнешко месо. По-добре месото заври, но ако можете да го придобие имам доверие на продавача и сигурни в качеството, а след това два-три пъти в седмицата могат да се предлагат на кучето и сурово прясно (не размороженное!) месото.

 • Птица (например, пуешко или пилешко) също е приемливо и подходящо, но по-добре без кости.

 • Хъски се хранят и обичат риба, я по-добре да заври и се измъкнаха от костите.

 • В менюто трябва да присъстват и варени или на пара зеленчуци: тиквички, зеле, домати, моркови.

 • Нека домашен любимец зърнени храни: ечемик, гречневую, ориз, просо.


 • Прекалено се смила продукти не си струва, това може да доведе до нарушения в храносмилането. Най - добрият вариант-на парчета със среден размер.

  Покупка на кученце


  Колко струва кученце хъски? Цената може да варира от 200-250 долара до 500. Всичко зависи от характеристиките на кучета и родословие. Между другото, покупка на кученце-добре в 5-8-седмична възраст. В такъв случай ще можете да видите някои особености на характера и да разберат, какъв ще бъде домашен любимец. Дайте предимство на доказани развъдчици. По-добре, преди придобиването покажи кученце ветеринарен лекар.
  Сега вие знаете всичко за кучета от породата хъски. Поръчайте озорного и верен приятел!