Всичко от света на
модата
» » Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

5-10-2014, 14:27
2278
0
Артхаус - жанр, не са предназначени за широката аудитория. Но някои филми, заснети в жанра, не само заслужават внимание, но и ви карат да мисля, а понякога само за взривяване на въображението. Искате да се чудя? Научете кои от тези картини са най-добрите.

Най-добрите артхаусные картини


Предлагаме на вашето внимание най-добрите филми в жанра артхаус:
1. "Мертвец" . В сюжета главният герой Уилям Блейк (го изигра уникален Джони Деп), който е лесен счетоводом, след смъртта на родителите си се премества в Дивия Запад с цел да си намерят работа и да продължат своя скромен живот. Работа на един млад човек не получава, но убива човек и получава куршум в гърдите.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

За щастие, по пътя на Уилям се среща индианец от името на Никой, който приема и способи за любим поет и выхаживает си с помощта на своите отвари. В крайна сметка Блейк събудих и усещах сила в тялото си, но за главата му е обявена награда заради обвинения в убийство.
Никой и Уилям се крият от три главорези, изпратени за Блейком. Самият Уилям изведнъж открива, че е изключително силен, подвижен и тука. И все пак го наранят. По това време Никой не е и Блейк не стигнете до забравена от Бога племе, господарю който се съгласява да извърши Уилям за последен път. Един умиращ Блейк чуват два изстрела, един от които е бил предназначен за неговия приятел-индианците.
2. В списъка е включен филмът "Догвилль". Събитието се развива през 30-те години на миналия век. Млада и привлекателна момиче Грейс, за да избягат от мутрите, попада в Скалистите планини и се оказва в малък забравено от хората и Бога градче, наречено Догвилль, в което живеят само 7 деца и 15 възрастни.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Един от жителите се съгласява да приюти Грейс, но и други хора са настроени грубо. Едно момиче трябва да работят на жителите на града. Първоначално тя изпълнява проста работа и дори получава заплата, това в крайна сметка се дължи на жестокост и алчност на жителите на Догвилля буквално се превръща в роб. Грейс разбира, че е в кабинета си садистов и започва да отвърне на удара.
3. "Часовников механизъм портокал" . Филмът е заснет през 1971 г. в него се разказва за злини на съвременното общество и за най-отвратителните качества на човека. В сюжета главният герой е неблагополучный тийнейджър Алекс, който насилует момичета, присмива на хората и ги убива и слуша класическа музика. В един прекрасен момент на приятели предаде на Алекс, и той се оказва в затвора.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Там му в замяна на свободата предлагат да се подложи на лечение. Експериментален метод е трябвало да потисне в подростке желание за насилие, но след излизане от затвора Алекс се превръща в истинско чудовище. Жертвите започват да отмъсти за млад човек, а страничните ефекти на лечението карат го выброситься от прозореца. Човек оцелява, но същността му не се променя. Този филм с елементи на насилие, така че е особено впечатлителен да го гледате, не си струва.
4. "Главата в стената" . Картината е посветена на турците трябва да изградим, эмигрировавшим в германия. По темата на четиридесет години турците Джахит след смъртта на жена си се опитва да забрави миналото и да се отърве от всичко турско, но в крайна сметка спивается и започва да употребяват наркотици. След катастрофа мъж като по чудо остава жив. Втората героиня - двадцатилетняя Сибель.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Тя се опитва да скрие от ареста консервативни родители-турците и да започнат да живеят нормален интересен живот. Момичето дори се опитва да се се самоубие, но попада в болница и там се запознава с Джахитом. За да избяга от родителите си и най-накрая да избяга от под тяхното попечителство, момиче предлага нов приятел, за фиктивен брак. Но с течение на времето, приятелството прераства в любов.
По случайност Джахит попада в затвора, Сибель заминат, и пътя на влюбените да се различават. Но човек след освобождението решава да намери жена си. Сибель да се направи избор, който ще бъде много, много трудно.
5. "Зелен ivanka dimitrova" . Ако обичате руснаците авторски филми, чета тази картина. Върху парцел на две главни герои служат в армията и за провинность попадат в гаупвахту. И двете наказанных - младши лейтенанти. След като в затворено пространство, войниците започват да обсъждат социални проблеми, говоря за психологията на хората и да потънат в актуални теми.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Но един от лейтенант започва да говори за това, каква бурна е била неговата младост. И истории от живота и да изглежда "сокамернику" толкова им, че той идва в ярост. Филма е пълен с сцени, повергающими в шок и прояви на агресия и понякога дива лудост, че да проявяват картина, естествено не са допускали. Но това не попречи на режисьор получи множество награди за своето "дете".
6. "Acid house" - истинска класика arthouse кино. В основата на филма са се превърнали истории Ирвина Welsch. Състои се картина от три независими части. Всеки един от тях - дива история за това как наркотичния угар може да взриви въображението. В първата история на главния герой хвърля момиче, изхвърлен от дома на родителите и се изключват от футболен отбор.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

За греховете на Бог, който се оказва пьяницей от кръчмата, превръща един човек в една муха. Във втората история съпруга мямли и подкаблучника се уреждат на втория етаж на собствения си дом с бандит. Третата история е за хулигане, който след приемането на LSD, се озовава в тялото на новородено дете от защитена семейство.
7. "Кафе и цигари" - това е цяла колекция от единадесет части, всяка от които - късометражен черно-бял филм. На картината режисьор работи усилено около седемнадесет години, а снялись във филма на такива известни актьори като Победи Мъри, Стив Бушеми, Кейт бланшет, казах и други.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Във всяка част неизменно присъстват цигари и кафе, които да обединяват хората за беседами и да се опознават един друг по-добре. Героите разказват вълнуващи и понякога луди истории, споделят тайни и спорят помежду си. Просто, спокойно, кратко, но много интересно и завораживающе.
8. "Небето над Берлин" . По разделенному стената на Берлин летят множество невидими хората ангели. Два от тях - Кассиэль и Дамиэль, които са главните герои на картините, се четат мислите на простосмъртните и понякога завиждат ги безрассудству, страсти и тайни желания. Самите ангели са безсмъртни, но в света има само мисъл и дух, усещания и чувства са им чужди.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Дамиэль се влюбва в земния красавица Марион, която работи в цирка акробаткой. Любовта на един ангел е толкова силна, че той е готов да се откаже от безсмъртие и живот в рая, като изберете земното съществуване, в която толкова много емоции, несъвършенства, греховете си и слабостите си. Малко луда, но романтична любовна история обикновена смъртна и ангел.
9. В топ влиза филм "Пианистката" . Ерик - сорокалетняя пианистката, която е професор по Виенската консерватория. Тя е убедена, че има уникални познания в областта на музиката. Но всъщност Ерик - истинско чудовище на съвременния свят, в главата, който гадина комплекси, завист, простащина и тайни желания.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Всичко това е жена крие от всички. Но един ден от нея се запознава млад студент. Когато младежът се опита да овладее Эрикой, тя го унизила и дори е предоставил списък еротични желания. Удивен младежът научава, че преподавательница е садистичен склонност, но в къщи при нея се съхранява арсенал садомазохистских предмети.
10. "Време" . Момиче на Xi-Хи и човек Жи-Ву се срещат вече две години. Но Xi-Хи така ревнува своя любим, че постоянно да устройва сцени на ревност. В крайна сметка човек толкова се уморява от втората половина, че може да прави любов с нея само след като онази предлага представят друга жена.
Най-добрите филми в жанра артхаус: нашият списък

Xi-Хи желае да задържи Джи-Уо и мисли, как да изненада своя любим. Как да Жи-Ву да остане, но и да изпитате нови емоции? Това може да помогне пластична хирургия. Но как да разберете едно момиче в тълпата?
Истории на всички изброени филми изненадват, удари и понякога ви карат да се замисля. Но тези снимки заслужава да гледате!