Всичко от света на
модата
» » Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Най-добрите драматични филми за любовта и не само

5-10-2014, 14:42
3640
0
Съвременното общество вече не е на себе си, без този важен аспект от живота, като на кино. Световната филмова индустрия годишно произвежда стотици нови и свежи филми, които завлекают своите нови истории, специални ефекти и популярни актьори, че и да говори, да държи 2-3 часа пред телевизора, по който излъчват любим филм - понякога най-желано и релаксиращо занимание.
За да се откъснат от в света на собствените си проблеми и въпроси, човек с главата окунается в выдуманный свят на кинематографа, който доста добре се справи с поставената задача.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Специално място сред всеобщо поток специални ефекти, ярки цветове, измислени герои и качествени снимки, е един от най-старите жанрове на световното изкуство - драма. В киното се оказа, не случайно, перекочевав от близък по дух театър.
Драмата се появява още в древността, че не е изненадващо, защото човечеството винаги е мучало безброй въпроси, на които е трудно да се намери отговори на всички тези мисли и выливались в смислен и омаен театрални постановки.
Името "драма" е съвсем недвусмислен превод, "действие", основната характеристика на този жанр, която ще бъде в състояние само с няколко думи да обясни цялата същност това е вместо личния си живот, мисли и действия на главния герой с общественото мнение и устоями.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Обикновено, драмата не може да се намери колосални специални ефекти и зрелища, там всичко се гради върху човешките чувства, преживявания, противоречия и асоциации на главните герои. Нищо чудно, че драматични филми много бързо са станали едни от най-обичаните и популярни сред обикновените хора, защото те разкриват същността си, често са най-дълбокия смисъл и показва истинския живот на хората от страна на.
Най-добрите драматични филми са способни за много кажа, някои от тях дори ви карат да се замисля, дори може да предизвика желание нещо да се промени в живота си. Драмата може да разказва за сложните човешки взаимоотношения, за проблемите вътре в семейството, за любовта и нейните недостатъци, да, много да, важното е, че героите всеки може да срещне себе си или на своя приятел.

Защо хората обичат да гледат драматични филми?


Може би това е така, защото в основата на този жанр на киното поставен точно на човек, отделна личност, която могат да обичат, страдат, да преживеят, попадат в безвыходные житейски ситуации, за да намерите решение или не.
Това не выдуманная борба с мифическими чудовища, не утопичен истории за бъдеще, не наигранные любовни переполохи, това е реалността, с която се сблъсква всеки от нас.
Драма - това е точно това кино, което трябва да гледате внимателно, понякога дори един път не е достатъчно, пересматривая, ти разкриваш нещо ново, в това е цялата прелест на този жанр. Тук най - важното е монолози или диалози за главните герои, техните дела и поведение, сцени следват една друга последователно, без резки скокове.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Особена смысловую товар носи на заден план, декори, които не са просто украшение в рамка, а един вид добавка, която помага да се разбере чувства и преживявания на главните герои.
Първите впечатления от гледане на драматични филми могат да бъдат много тънки, зрителите започват да спорят върху действията на главните герои, осъдят или да ги поддържа, като по този начин още веднъж доказва, разковничето подобни творения. Гаранция за качество е фактът, че човек не размишлява върху предимства и недостатъци картини, а директно размишлява върху нейния сюжет.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Но така е, разбира се не винаги, за да не се прекара 2 часа в празното пространство, трябва да се събере само най-интересни и силни кинокартины, в които актьорите наистина успява да внуши на зрителя цялата психологическа дълбочина и особености на конкретния участък.

Какви проблеми засяга?


За много хора, остава неясно, а от същата драма се различава, например, от същата мелодрама? Или трагедия? Оказа се, разлики има и немаловажные. Например, парцел мелодрама, най-често, се фокусира върху любовните и романтични отношенията на хората, тя разкрива чувствата и духовния свят на герои, които по силата на някакви емоционални и житейски обстоятелства, изложени на определен редица тестове.
Драма и също, това е картина с дълбоки емоционални накалом, традиционно в основата на сюжета е животът на даден герой, романтична история тук също е мястото да бъде, но не е толкова широко, тъй като в мелодрама.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Основните проблеми, които се разглеждат във филмите от този жанр, винаги ще намерят своята аудитория, защото те, поне веднъж, макар и косвено, но са се срещали в живота на зрителя.
Това могат да бъдат вечните проблеми на децата и бащите, срив на металика и щастлив живот привидно здрави семейства, преждевременно трагичната смърт на любим човек, на тихо или открита омраза между различните слоеве на населението, бедни и богати, светли и тъмни, и, може би, пропаст, която внезапно се появи между две обичащи хора.
Най-добрите драматични филми за любовта и не само

Често драма завършват тъжно или трагичен край, може да умре главният герой или близък човек, но е възможно и щастливи победители или поне тези, които обещават възможно положително развитие на бъдещи събития.
Днес на екраните се появява много нови драматични филми, но, за да видите наистина качествени и интересни работни места, трябва да работим усилено и с търсенето. Някой ще бъдат по-близо руски, беларуски или украински модел, а някой ще отговарят на филми от чуждия възможности, и тези, и тези са добри по свой начин, но винаги е интересно да гледаш, че максимално близо по дух.

Какви драматични филми си заслужава да видите?


За да не се налага да се губим в догадки и търсене, ние решихме да ви помогнат малко и да вземем списък на най-добрите, според нас, драматични картини, които засягат не само сюжетни линии, но и ярка и убедителна игра на актьори, качествена картина и прекрасна режиссурой.
В списъка бяха включени картини, които отдавна са се превърнали в класика, както и тези, които са се появили на небосклоне кинематографа съвсем наскоро, но вече успя да спечели възторжени мнения на зрители, както и на прилично количество престижните кинопремий.

 • "Вълкът от Уолстрийт", (2013);

 • "12 години робство", (2013);

 • "Брест крепост" (2010 г.);

 • "Пробуждане", (1990 г.);

 • "Иска ми се в небето", (2010 г.);

 • "Изкуплението шоушенк", (1994 г.);

 • "Списъкът на Шиндлер", (1993 г.);

 • "Мълчанието на агнетата", (1990 г.);

 • "Предай на друг", (2000 г.);

 • "Планета Ка-Пэкс", (2001 г.);

 • "Не даде повече мен" (2010 г.);

 • "Екипаж", (2012);

 • "Боен кон", (2012);

 • "Даллаский клуб купувачи", (2013);

 • "Кокаин", (2001 г.);

 • "Оръжеен барон", (2005 г.);

 • "Реквием за една мечта", (2000 г.);

 • "Излетял", (2006 г.);

 • "The green mile" (1999 г.);

 • "Джанго освободен", (2012).