Всичко от света на
модата
» » Интересни документални филми за космоса и планетата

Интересни документални филми за космоса и планетата

5-10-2014, 14:42
4387
0
Защо човек винаги се обръща на звездното небе? Вероятно, защото тя крие в техните обширни пространства стотици загадки, мистерии и невероятни събития, голяма част от които все още не се поддават на влиянието на човешкия.
Има ли друг живот върху планетата, на Вселената или, може би това е само плод на въображението на някои фантазера? Вселената наистина е безкрайна, или тя все още има край? Че там се крие в дълбоките пространства далеч извън пределите на родната ни Земя? Какво е черната дупка и защо ги смятат точките на излизане от Вселената?
Интересни документални филми за космоса и планетата

Тези и много други въпроси периодично се появяват в главата на съвременния човек, особено когато за пореден път пред очите възниква палатка междузвездни пространства.
Благодарение на една от най-древните науки, астрологията, човечеството разкрива сложни хитросплетения и тайни бескрайнего космоса, постепенно, стъпка по стъпка. Ако в дълбока древност човечеството разбра, че тя е част от нещо по-голямо, отколкото досягаемый поглед околния свят, то днес, с помощта на развитите на науката и техниката активно се извършва проучване на устройство на света, както и всичко, което е далеч извън него.
С цел разширяване на хоризонт на съвременното човечество, са създадени стотици уникални, невероятни и много интересни документални филми за космоса, които засягат всички вълнуващи теми и гатанки загадъчна Вселена.
Интересни документални филми за космоса и планетата

Тези шедьоври на световното кино няма да оставят безразличен никой, защото благодарение на тях, всичко опитните любители на космическите науки ще могат да намерят отговори на много въпроси, които ги въпроси, а тези, които никога не се интересува, ще се изненадате колко тайни, скрити зад тези невероятни шарки на звезди, които всеки ден се виждат от прозореца.
Огромно разнообразие от филми за космоса и астронавтиката показва, на първо място, за това, че е интересно, забавно, освен това, е изключително информативна, в края на краищата, всеки човек е важно да се знае в какъв свят живее, кое място в нея заема и каква роля играе.

Защо именно документалното кино?


От Вас се интересуват от тайните на древните съзвездия, историята им създаване, както и красивите легенди, свързани с тези събития? А може би ви вълнуват въпроси за извънземни цивилизации, има ли някъде още има разумен живот, а ако има, знае ли тя за нашето съществуване?
На всички тези и много други въпроси в състояние да отговорим документални филми за космоса, които се отнасят до неигровому кино, и, следователно, на основата на такива произведения се вземат реални стрелба, събития и лица.
Интересни документални филми за космоса и планетата

Ако разгледай друг американски блокбъстър с тъмнината специални ефекти, разбира се, ще бъде интересно, но реалната информация от тях не събере. За да вникнем в загадките на планети, звезди и други космически тела, трябва да се обърне внимание именно на документални картини, които също са способни да въвлекат зрителя буквално от първите минути да видите.
Вярно е, че е важно да бъдат внимателни, сред истински документални шедьоври се намира на своеобразни "фалшификати", наречени така, мокьюментари, което, макар и много прилича на документален филм, в действителност, описва истински събития.
Не, да ги гледате интересно е също, често пъти те са представени по-долу в същия формат, че и документални ленти: предлага хроника на събитията, както и специалисти, които я обсъждат и подкрепляют със солидни факти, но все пак, голяма част от казаното остава приема и само "замаскированным" под реалността.
Интересни документални филми за космоса и планетата

Истински документални картини - това е плод на тежък труд, работа над което може да отнеме дълго време, в края на краищата, вие трябва внимателно да изберете документален и жизнен материал, а след това се комбинират по такъв начин, че зрителите наистина беше интересно.
Повечето документални филми за космоса са построени по схемата за единно: репортажные стрелба съчетани с висококачествена компютърна графика, която пресъздава тези моменти и ситуации, които е нереалистично да се оттегли на живо.
Може да се използва постановочная заснемане, както и отделни архивни видео и снимки, задължителна част от такава лента става интервюта с учени, които се занимават с изследване на конкретен въпрос. Но не си мислете, че документалното кино - това е скучно!
Интересни документални филми за космоса и планетата

Всъщност, там всеки ще намери нещо интересно за себе си: красива и впечатляваща графика, невероятни факти и открития, приоткрывается воал на тайнственост, и изготвя някои прогнози за бъдещето.
Че и да се говори, като кинокартины изключително полезни за деца и възрастни, защото те разширяват кръга на знанието под формата на определено становище за това, какво е Вселената.

Списък с двадесет от най-добрите филми за космоса


Но, което и да се говори, кинокартин по тази тема се отстранява стотици, всяка година се появяват нови варианти и хипотези, които се влагат в основата на поредния документален филм.
За да ви хванат в многообразието на световната кинематография, ние решихме да представим на вашето внимание списък на най-популярните и интересни документални филми и сериали, които разкриват много от тайните на астрономията, космоса и всичко, което е свързано с него. Всички тези филми могат да се гледат с добро качество на необятността на интернет, така че настанете се удобно, започваме нашия преглед.

 • "Известна Вселената" (тв сериал, 2009-2011 г.) - известен американски научно-документален сериал, който разказва за света на неидентифицирани явления, наречена космос. Някои интересни теории и невероятни факти - всички в един малък телевизионен сериал, който ще бъде от интерес за всеки възраст;

 • "Историята за моя приятел" (1971 година) - вълнуваща макара на филм за Parfiumionline.com Гагарине, в която да споделят своите усещания и спомени на своите колеги, учители и близки хора;

 • "Би би си: на Планетата" (тв сериал, 1999 г.) - цветен и завладяващ разказ за произхода на живота, появата на планетите и Вселената, който се основава на прилична теоретична база и се придружава от ярки специални ефекти;

 • "Космос" (тв сериал, 1980 г) - вече е култов американски сериал, който разказва за произхода на Вселената, живота и мястото на човека в тази сложна система;


 • И още:
  5. "Слънчевата система. Изследване на други планети" (2011 г.);
  6. "Нашата Вселена" (2013);
  7. "Известна Вселената. Най-големите загадки на Вселената" (2009 г.);
  8. "Вселената На Стивън Хокинг. Кратка история на времето" (1991 г.);
  9. "Комета век" (2013);
  10. "Когато напуснахме Земята: Мисията на НАСА" (2008 г.);
  11. "Знам какво видях", (2009 г.);
  12. "Вселената. Неподходящи на галактиката" (2007 г.);
  13. "Пътешествие до края на Вселената - всичко за космоса" (2008 г.);
  14. "Тъмницата на Марс" (2007 г.);
  15. "Космически туристи" (2009 г.);
  16. "Вселената: настаняване в космоса" (2008 г.);
  17. "Космическа Одисея " на XXI век" (тв сериал, 2012);
  18. "Марс: търсене на живот" (2008 г.);
  19. "От гледна точка на науката: адски планетата" (2008 г.);
  20. "От гледна точка на науката: смъртта на Слънцето" (2009).