Всичко от света на
модата
» » Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

5-10-2014, 14:43
6675
0
С мультфильмами всички хора, свързани с най-светли, добри и искрени спомени, които отиват в дълбочина детство, време на безгрижно и радост. За малки деца, може би, не наказание, по-лошо, отколкото да се забрани да гледат любимите си анимационни филмчета, защото именно те носят малки деца в света на фантазията, магия и приключения, свят, където всичко е възможно.
Модерни мультипликационные творения толкова преобразились, което периодично се долива достойна конкуренция кинематографу, защото на фона на цветни и реалистични изображения можете напълно да се отпуснете, въргалял се в света на красотата.
Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

В повечето анимационни доброто побеждава злото, положителните герои винаги намират сили и възможности, които им помагат да се справят с трудностите, а вълшебни пръчици и магически същества с лекота могат да понасят нашата фантазия далеч извън границите на реалното.
Но дали всичко е толкова просто? Трябва ли напълно доверяться създателите на такива анимационни шедьоври и да се позволи на своя мъгла с часове просиживать пред екраните на телевизори и монитори? Оказва се, далеч не всички карикатури оказват положително въздействие върху развитието на малката личност, както и някои отделни случаи и не са в състояние да подкопае и без това тънките психиката на детето.
За да защитите на детето от нежеланите въздействия, трябва да се избират най-добрите анимационни филми за най-малките деца, на базата на които те ще могат от несложного на парцела да се учат, да познаваш сериозността на морални и духовни ценности, да се направят изводи, които просто са необходими за определена възраст.
Сега не трябва да мине даром, защото дори и за гледане на любим комикс дете трябва да учи и да се развива.

Смята се, че първият мультфильмом, който бе показан на света, е "Фантасмагория", показана компания Gaumont през далечната 1908 година. Тази карикатура, разбира се, не може да се сравни с модерни колеги, примитивни светли линии върху тъмен фон, който приличаше на прорисовку фигурки с тебешир.
Такъв съд едва ли ще зарадва вашето малко дете, но по едно време това беше истински преврат, който прераства в тези реалистични, цветни и вдъхновяващи картини, всеки път оживающие от екраните на кината и на домашните телевизори.

Като карикатури влияят върху съзнанието на децата?


Мнението на родителите сравнително дълго и честото гледане на анимационни филми за деца драстично се различават, като някои смятат, че това е реална възможност да правя с работата си, знаейки, че детето "при истината".
Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

Други пък разбират, че при честа гледане разваля зрението, дете е все по-малко комуникира с родителите и връстниците си, напълно потъва в собствения си, выдуманный свят на фантазии.
За да гледате интересни детски комично обичат почти всичко, което дава възможност за предпазване на детето от нежелани сцени, които могат да носят насилствен или друга, не по мярка нагнетенный, характер.
За това на родителите е достатъчно първоначално да се запознаете с историята на комикс, а вече след това му предоставят детето си. Между другото, за такива прегледи е наистина донесе радост, необходимостта от въвеждане на определени дозволенные часове или дни.
Повечето съвременни психолози са стигнали до извода, че трябва много внимателно се отнася до това, че гледат децата си, в края на краищата, до голяма съжаление, далеч не всички анимационни филми са безвредни, а вече все по-полезни за детското съзнание.
Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

Според статистически данни, съвременните деца все с големи трудности започват да се направи разлика между доброто и злото, те не виждат перевеса от страна на положителни герои, защото често в карикатури побеждава без храброст, доброта и предпазливост, а сила, самоувереност, а понякога дори и наглост.
Малки деца, всички с големи усилия правят на герои, защото вместо да се полагаха серенького зайче на екрана работи оранжево хибрид, който твърде смътно напомня на това, което по-нататък. Бих искал да отбележа, че педагогическо въздействие в съвременните картини и изобщо е загубил предишната си сила, за да затегнете истории и празни историята просто запушват свободно време за вашето дете.

Как се предпази от подобно нещо?


Разбира се, нещата не са толкова зле, има много достойни произведения, като на миналия век, така и днес, които са способни не само да забавлява, но и да се научи на доброта, справедливост, показват значението на приятелството и любовта, за да се положат основите на правилно поведение и морални участвал в проверката.
Прекрасен пример за такива творби, са съветските анимационни филми за деца, които в своята характерна начин учат децата на една идеология, на която трябва да расте, всеки достоен човек. Всички съветските карикатури от изключително разнообразни, над тях са работили най-добрите артисти, актьори и музиканти, които в творбите си създават достойни условия на шедьоври на век.
Тук винаги е очевидно противопоставяне на доброто и злото, което винаги завършва положително, зли герои изразени не кровожадно, а по-скоро комично и слабо. Точно в такива й герои се учат да бъдем приятели, да съчувства, да не се поддават на злото и предательствам.
Най-добрите анимационни филми за най-малките деца

Всички съветските карикатури се отличават една обща характерна черта: "театрална" постановка озвучки, героите могат да бъдат по-съзнателни емоционални, което позволява на малки зрителите без труда да решат прости истини, за които не винаги се обсъждат в съвременни произведения.
Но не си струва толкова открещиваться и от съвременно изкуство, защото и там има наистина качествени, добри и мъдри карикатури.
Много от тях са създадени на базата на най-новите компютърни технологии, на картинката не се изобразява неправилно ръчно и се обработват чрез графики, което, в крайна сметка, примитивна природа се превръща в извънредна красота брави и пейзажи, герои измерват невероятни способности и външни качества.

Списък на качествени и интересни карикатури


Разбира се, много е трудно сред море от различни произведения изберете точно най-добрите и най-добри, но ние все пак са решили да съставят свой списък с най-добрите анимационни филми за деца. Разбира се, че нещо в него не е включена, просто не вместилось, а на някой отделни картини не ми харесва, защото всеки си има свой вкус.
И все пак, ние ще представим на вашето внимание списък на 20-ти карикатури, който ще се състои наполовина от съветските и половината от съвременните картини, които, по наше мнение, са достойни за детското внимание.

 • "Мечо пух " и всички всички всички"

 • "Момче и Карлсон"

 • "Тримата от Простоквашино"

 • "Чебурашка и крокодила Гена"

 • "Музикантите от бремен"

 • "Летящият кораб"

 • "Чиполлино"

 • "Приключенията на Буратино"

 • "Умка"

 • "Майка за мамонтенка"

 • "Стремежът на уол-И"

 • "Как да си дресираш дракон"

 • "Малката русалка"

 • "Ледников период"

 • "Весел дълъг отглеждане"

 • "Цар Лъв"

 • "Малката кибритопродавачка"

 • "Анастасия"

 • "Рапунцел: Сложен разказ"

 • "Мадагаскар"