Всичко от света на
модата
» » Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

5-10-2014, 15:17
4201
0
Сам по себе си празник Хелоуин е много специфичен, защото той съчетава на пръв поглед несъвместими неща - християнската традиция на почитане на всички светци и кельтскую, която ни помага да си спомним за съществуването на зли духове и много свръхестествени същества.
Благодарение на своята необычности този празник, който дълго време е широко празнува само в САЩ, сега набира големи обороти популярност и в Европа, всички традиции и ритуали, които са придружени от Хелоуин, перенимаются и се съхраняват.
Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

Съществува схващане, че точно в този ден приоткрывается завеса между духовен свят и нашите, мир на всички живи. Душите на мъртвите хора могат в тази нощ да се върне в дома си, за да се наслаждават у дома на огъня, да яде храна и вода, с която трябва да се забавляват native.
За съжаление, далеч не всички души добри, зли вселяются, например, в животните, те могат да доведат след себе си и други тъмни сили - вълшебници, зли духове, демони. За да не се случи, хората угасне у дома всяка светлина и задушени джобове, след което приготвяли в животински кожи, за да изплаши свръхестествени духове.
Като знае, може би точно от там е възникнала традицията на преобличане в различни силите на злото, вещици, демони и различни герои от филми на ужасите. В съвременния свят, разбира се, никой не се придържа към пълния списък традиции, но някои от тях сбереглись. Променят в злото, събиране на бонбони, изрязани от тикви зли мордочки - всичко това е неразделна част от празника.
А за тези, които не са ми се подобни неща, има прекрасна възможност да прекарате този празник сред златна колекция от филми, които най-добре да погледнете на Хелоуин, защото жанрове и сюжетни линии напълно отговарят на този ден. В стаята се изключи светлината, включи филм, за предпочитане, ужасяващо и празник уникално успеем!
Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

Представяте, какво е усещането в деня, когато по света се скита всяка злото, се събуждат душите на мъртвите, а също така са в пълна бойна готовност различни магически създания, за да гледате филм на ужасите за вещици или вампири, а може и за нещо друго, нещо по-страшно.
Този ден ви помни дълго време. Естествено, много по-интересно да събере голяма компания, след това разглеждане ще приключи не само непреодолими, тъй като някои от страх, но и чувство за хумор, защото е уникално, има и такива, които успешно пошутят над създалата се ситуация.
Между другото, в много филми на ужасите все така и започва - няма ли да е проблеми, компанията младежи просто се е събрала да се отпуснете, да гледате филм, но тук започват да се случват необясними неща Това е всичко, разбира се, на шега, но тематичен настроението ви не е точно да се избегне.

Ужаси? А какво е това?


Така че, за да гледам филми на ужасите за Хелоуин, ние вече сме решили, но какви по-добре да избера? Защото те сега са на голямо множество, а искат да видят именно такъв, тя да влезе във всяко едно отношение.
Първо, нека да видим, какво е филм на ужасите с обичайната гледна точка. В действителност, този е такъв жанр в киното, в който създателите му са длъжни да изплаши един зрител, да се създаде такава последователност на събитията, която е в състояние да успокоят чувството на страх и тревога, създаване на мъчителна атмосфера на несигурност и напрежение.
Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

При всичко това, историята не трябва да бъде чепуховый, най-важното е, че той е бил наистина правдоподобен, точно от това става още по-страшно. В зависимост от годината на издаване на филма, промени и концепцията създаване на ужасите, например, в началото на века задължителен характер, а най-страшно и ужасно, трябвало да бъде някакъв вид чудовище.
Мина време и започнаха да се появяват в светлината на картините, които сте се справяли без подобни герои, но все пак тези филми са били пълни с различни техники, поради чувство на безпокойство, понякога дори зловещо и непреодолим страх.
Сега е много популярна тенденция, когато филмът буквално прелива от свръхестествени същества - вампирами, оборотнями, на изтърпяване на наказанието - но самият филм на ужасите се нарече трудно, защото той вече не се разказва за любовта, за човешките отношения и така нататък.
Филми на ужасите, които трябва да погледнете на Хелоуин (15 филми)

Така че много критици и творци са се превърнали се придържат към такова мнение, че в жанра на ужасите - няма определена формула, нещо, което той заема от други жанрове, като все тъмна ноткой. Ето защо, в този момент съществува огромно множество кинокартин, които са означени като ужаси, но може да мине за добра комедия с черен хумор, ужас с наличие на мелодрама, но въпреки това има, разбира се, живописните произведения, които карат на зрителя да остане в напрежение от първата минута гледане на филми до последната.
Така че на всеки любител има своя филм на ужасите, който да може да задоволи всички нужди - изплаши до полусмерти или просто леко шокира, постоянно разреждане това е състоянието на чувство за хумор и други сценками.

Какви са филми на ужасите?


В края на статията, ние ще предоставим списък на филмите на ужасите, който, по наше мнение, перфектно състояние се проясни вашият празничен вечерок.
Естествено, за всички вкусове различни, но сме се постарали да предизвикат различни посоки, там има комедийни, а има и много сериозни ужасите, които е по-добре да не гледам на хората с нестабилна и ранимой психика.
Между другото, съществува мнението, че гледането на филми на ужасите поне от време на време е много полезно, тъй като по време на гледане на кинокартины, се случва количеството всички негативни психологически натрупвания, човек се освобождава от много вътрешни стари страхове и проблеми на ниво подсъзнание.

Като цяло всички филми на ужасите прието да се групират в малки подкасти, избутваше от които вече е много по-лесно да вземете точно "вашата" ужастик.

 • Слэшер. Това е жанр, който е по-присъща на американския филм, в него почти винаги имаше някакъв маниак-убиец, който в продължение на картини, редуващи се отървава от жертвите си, най-често това са тийнейджъри или група младежи.

 • Филми за вампири, зомбита, върколаци или канибали. Самото име говори за себе си, тези символи могат да се разглеждат както поотделно, така и преплитат в един сюжета.

 • Комедия на ужасите. Най-често това са някакви филми-пародии на известни ужасите или кинокартины, които са препълнени с "черен" хумор, обикновено завършват с щастлив край.

 • Готически ужаси. В такива кинокартинах свързва жанр фентъзи и готически стил.


 • Най-добрите филми на ужасите за Хелоуин


  1. Омен:

  2. Разговор 2:

  3. Астрал:

  4. Мъртва тишина:

  5. 1408:

  6. Тих Хил:

  7. Whiteout:

  8. Дестинация:

  9. Обсебен от:

  10. Девятые портите на:

  11. Завръщането на живите мъртви:

  12. Хелоуин:

  13. Репортаж:

  14. Произход:

  15. Кървава жътва: