Всичко от света на
модата
» » Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само

Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само

14-01-2019, 08:59
746
0
Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само
Най-голямата реакция от страна всяка публика получават тези истории, в които главният герой предизвиква у зрителя неволни асоциации с него сами по себе си. Детска аудитория не е изключение – мальчишкам и девчонкам всякакви възрасти интересно да видите за приключения и изживявания на своите връстници от българия.

Филми за деца – комедия


Не напразно казват, че смехът е най-доброто лекарство. Добра и интелигентна комедия позволява не само да мине време от екрана, но и действа в ролята на своеобразна семейна психотерапия, още повече сближая семейство. Смешни филми за деца са подходящи за преглед на ребятишками, като се започне с шестгодишна възраст:

 • "Кудряшка Сю". Забавна и изключително трогателна история за приятелството и премеждията на две бездомни измами– пройдохи Бил и очаровашки Сю. Техните поредната измама, с цел малко подзаработать се обърна така, че те се купуват не само покрив над главата си, но заботливую съпруга и майка. САЩ, 1991 година.

 • "Един дом". Когато пътувате, родители са толкова големи загуби главата от броя на децата и куфари, че сте забравили най-младши от потомство на дома. В чест на Кевин, той не е изненадан и напълно насладился выпавшим на своя дял от празника на самота. Без преувеличение, това е един от най-добрите представители на категория "Комедийни филми за деца". САЩ, 1990 година.

 • "Ваканциите на малкия Никола". Както и другите ученици, Никола най-много се чака настъпването на празниците. След като отишъл на почивка с родителите си, той е открил не само нови приятели, но и цяла планина приключения. Франция, 2014 година.


 • Руски филми за деца


  Местни семейни филми за деца изобщо не напразно са спечелили славата на най-дълбоко чувство – те не само повишават настроението, но и да даде още една причина да се замислим за смисъла на семейството и близките си:

 • "Дядо". Наистина светла и добра история за това как дори и най-здрави и уверени в себе си бизнесмен не е в състояние да устои на внезапно фигуриращи в живота на малко момиче – неговата внучка. Русия, 2016 година.

 • "Дневникът на мама първокласници". Първата година в училище се превърна в истинско изпитание не само за бебето, но и за всички членове на семейството. Да се справят с промени в живота им е само с общи усилия. Русия, 2014 година.

 • "Бедна Саша". В преследване на благоденствието, родителите често забравят, че децата имат нужда от не толкова скъпи неща, колко внимание и любов. Коледна лирична комедия разказва за находчивой дъщеря успешна бизнес дама, която е готова на много неща, само мама да е наблизо. Русия, 1997 година.


 • Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само

  Съветските филми за деца


  Нека Съветския Съюз и неговите реалности отдавна вече са станали част от нашето общо минало, много от старите филми за деца и в наши дни са от значение, тъй като никога:

 • "Первоклассница". С пристигането на училище в живота на Маруси започна серия от промени: от домашно избалованного на детето, той постепенно се превръща в послушни и отзывчивую ученицу. Помагат й в този приятелка-одноклассницы и мъдра първата учителка. СССР, 1948 година.

 • "Плашило". Възрастните са склонни да забравят, колко жестока може да има деца. Особено към онези, за които някога нещо се откроява от тълпата. По силата на това дали нормалната момиче с достойнство да излезете от състоянието на всеобщата неприязън, разказва заснет преди повече от 30 години филм за деца-тийнейджъри. СССР, 1983 година.

 • "Добре дошли, или изземат". Разошедшийся на цитат на един стар филм за деца, главен герой на която е малка провинность е изключен от пионерски лагер. Изпитвайки спокойствие, баба, той предпочита тайно да остане на място, а приятелите му се налага да направи всичко възможно, за да се откъснете от родителски ден. СССР, 1964 година.


 • Филми за деца и приключения


  Динамични приключенски филми за деца предизвикват интереса на публиката от всички възрасти. Рецепта за "вкусни" киноприключения проста: малко любов, приятелство и предателство, шеметни състезания и занимания, красиви костюми, спиращи дъха пейзажи, и правилно подбрани актьори. Премина точните пропорции, ще имаме идеалното спектакъл за момчета и момичета от 10 до 99 години.

  Приключенски филми за деца  Попаднали в необичайни обстоятелства, герой на приключенски истории няма какво да чакаме намаление на възраст. На равна нога с по-възрастните им се налага да преодолее житейски трудности, да приемат формулировката решения и дори да се бори за живота си. Класика в жанра може да се нарече следните филми-приключение за децата:

 • "Приключения Тома Сойера и Гекельберри Фин". Дълбоко экранизация романите на Марк Твен няма да остави безразличен нито малки, нито възрастни зрители. Герои на историята, да има много забавни, а понякога и страшни приключения. СССР, 1981 година.

 • "Островът На Съкровищата". Юному Джими Хокинсу удивителна възможност да извършат пълно опасни приключения пътуване до истински остров на съкровищата. Счупи всички премеждия, той успя да запази вярата си в доброто и добрите нрави. СССР, 1982 година.

 • "В търсене на капитан Грант". Модерните филми за деца едва ли ще могат да се сравни с наетото 30 години многосерийной история за смельчаках, отидете в пълно опасности пътуване за намиране на изчезнали хора на баща си. СССР, 1986 година.


 • Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само

  Филми за деца с суперспособностями


  Кой от нас макар и веднъж не съм се замислял за това, колко е готино да притежават някакви необычайными способности? Героите на следващата селекцията за това мечтаят не е необходимо, защото способността да преминават през стените, да движи предмети със силата на мисълта или магия за тях - обыденная рутина. Филми за деца-супергерои: • "Хари Потър". Живота на младия Хари е тоскливой и мрачна, докато в прозореца му не постучалась бяла сова с писмо от "Хогуортс" – училище за магьосници. Тук придобити верни приятели и разплитат множество магически мъдрост. САЩ, 2001-2010 години.

 • "Кери". Ужасна история за дете, наделенном способност за телекинезу. Отглеждани в странна семейство, Кери винаги е бил обект на подигравките на връстниците си. Но последната им шега е била толкова брутална, че е довело до трагедията. САЩ, 1976 година.

 • "Деца шпиони". Кармен и Джуни никога да не научили за тази професия на родителите, ако няма специални обстоятелства. Заради тях в детски раменете падна необходимостта не само да спаси родителите си, но и да предпази света от захващане на армия от роботи. САЩ, 2001 година.


 • Филм за деца-престъпници


  Не е тайна, че положителните герои за мнозина изглежда, меко казано, скучноватыми. За привържениците на "тъмната страна" е заснет филм за деца-престъпници ("Дисни", 2015 година). Събития картини "Наследниците" се осъществява в училище за положителни приказни потомството, където идват издаден от амнистия "лоши момчета". Подпортят ли те приказна картина на света, поддържайки дело злодеи-родители, или ще се превърне в начин да изцелява?

  Филми за възпитанието на децата


  В живота на всяко семейство има по-тежки периоди, когато недосказанности и взаимни негодувание се натрупват до критично ниво. И в най-уязвимо положението в тази ситуация се намират децата, често не разбират какво се случва и как да живеят по-нататък. Филми за семейство и деца ще се оправи в лабиринта от човешки съдби и за изцеление на отношенията между най-близките хора.

  Филми за деца и родители


  Повечето истории за семейни неурядицах е трудно да се отнесе към категория "детски филми за деца", те по-скоро са оценени на тийнейджъри и възрастни хора. Следните модел подходящ за гледане от деца под 12 години:

 • "Субмарина". Оливър Тейт живее ежедневието си недопонятого тийнейджър, в която мирно съжителстват мечти за загуба на невинността и планове за спасяване на родителите от унищожаване на брака. Великобритания, 2010 година.

 • "Бум". Трогателна и добрата история на връзката бащи и деца, на едно френско семейство, където всеки, като се започне с тринадцатилетней Вик и довършителни семидесятилетней баба си, водят активен личен живот. Франция, 1980 година.

 • "Рамона и Бизус". Значителна разлика във възрастта не е пречка това, че в живота на сестрите Рамоны и Бизус много общо – проблеми с ровесниками, влюбването, неразбиране на родителите. Сблизившись, сестри започват да се чувстват къде по-уверени. САЩ, 2010 година.


 • Руски и чуждестранни филми за деца - комедия, приключения и не само

  Филми за деца от детския дом


  Останалите без родителски грижи деца повече от всичко в живота, искат да получат семейство. Без значение колко добри не би било условия в детския дом, желанието да бъде поне на някого е удобно, живее в сърцето на всеки от тях. Като следствие, филми за деца-сираци буквално импрегнирани светла тъга:

 • "През декември момчета". Четирима приятели също изоставяне обединява и месец на раждане – всички те са се появили на бял свят през декември. По време на почивка, те се запознават с няколко, готови да станат приемно семейство за един от тях. Тази ситуация е истинска проверка на тяхното приятелство. Австралия, 2007 година.

 • "Италианец". Шестилетнему детдомовцу Ване е в състояние коренно да промени съдбата му е готова да осинови семейство от Италия. Филми за деца-детдомовцев рядко са толкова вълнуващи, тъй като тази история е за едно момче, искрено желающем намери своята родна майка. Русия, 2005 година.

 • "Хористы". Служения намерите престижна работа музикант става преподавател в интернат за трудните тийнейджъри. Окунувшись в света на твърдия конфликт на деца и педагози, той намира изход в създаването на училищния хор. Франция, 2004 година.


 • Филми за приемни деца


  Непосвященному човек може да изглежда, че е попаднал в приемно семейство деца веднага стават част от нея. Но процес на взаимно плиска отнема доста време и изисква необичайно издръжливост и умения, за да правят компромиси. Филми за насърчаване на децата най-доброто доказателство за това:

 • "Моят малък ангел". Казах с добро чувство за хумор сантиментална история за бездетни двойки, приетите в семейството не по години смышленого дете от детския дом. Великобритания, 2011 година.

 • "Ан от зелените покриви". Филми за осиротели деца винаги е историята за една мечта. Както и другите деца-сираци, Ан е мечтал да напусне стените на детския дом. Един ден си мечта да се сбъдне, но светло промени е трудно да се нарече момиче е изпаднало семейство, където на нейния дял отпаднали доста тежка работа. Канада-САЩ-ГЕРМАНИЯ, 1985 година.

 • "Коля". Историята на взаимоотношенията на чешкия музикант Франтишека и неговият приемен син Колин. Процесът на плиска възрастен и дете до голяма степен се усложнява от наличието на езикова бариера, но и да преодолеят. Чехия, 1996 година.


 • Филми за болни деца


  За всяка майка болестта на детето си - най-страшното наказание. Особено, ако става въпрос за тежка болест. Филми за болни деца има, нито нищо, като хроника майка на героизъм, а в някои случаи домакин на няколко странни форми:

 • "Моят ангел-пазител". Анна-родители уготовили ролята на "резервна" детето – я зачали в епруветка, само за да спаси погибающую от левкемия голяма дъщеря. Когато сестра е изисквало за трансплантация на бъбрек, Анна организира истински бунт, чрез подаване на родителите в съда. САЩ, 2009 година.

 • "Маслото На Лоренцо". Момче Лоренцо страда от тяжелейшего на поражение на мозъка, в резултат на което той изпада в кома. В стремежа си да спаси детето, родителите Лоренцо правят всичко възможно и невъзможно, и в резултат създават уникален лечебен еликсир. САЩ, 1992 година.
 • Интересен по темата
  Детски филми за кучета, най-добрите филми за кучета за деца – списък на
  Детски филми за кучета, най-добрите филми за кучета за деца – списък на
  Детски филми за кучета – чудесен начин да прекарате време със семейството. Филм за най-добрите приятели на човека винаги е изпълнено с доброта,
  Очила за деца
  Очила за деца
  Начин на съвременния живот снася отпечатък върху зрението на децата вече е с най-ранна възраст. Все повече деца прекарват свободното време от
  Детето алергиите - какво да правя?
  Детето алергиите - какво да правя?
  Децата често стават заложник на такъв е неприятна и понякога опасни заболявания, като алергии. А понякога то се появява внезапно, без привидно видима