• (6-09-2015, 16:51)   
  •   0   
  •  5110 
Отоци под очите - причината
Отоци под очите се появяват сутрин у много хора. Особено често това се случва при тези, които са болни на вегето-съдова дистония, преживява много стрес, а също така има заболяване на бъбреците.
Разбира се, този проблем с помощта на козметични средства може да се опита да разреши много пъти, но по-правилно да определите, в какво се крие причината и да се реши точно нея.

Причини за появата на отоци под очите


Образуването на отоци характерно за областта, където фините съдове и има мастна тъкан. В някои части на тялото умерен оток се вижда по-лошо, но в областта на очите, дори и слабо натрупване на течност става ясно.
Причини за оток могат да бъдат и различни заболявания, така и просто нерационалното хранене и прекомерен прием на течности.
Храната
Например, ако през нощта се пие много вода или да се ядат мазни храни, сгушено много остри подправки и сол, вероятността за оток под очите ще се увеличи драстично. Ако храните да се направи балансиран, това подуване спре да се притеснява.
Заболявания на вътрешните органи
И до отекам под очите водят постоянни напрежения (слабост на нервната система) и болестта на бъбреците. Смята се, че бъбречни отоци да се разграничи от сърдечно-съдови може да е само по това, че те се появяват рано сутрин на лицето.
Заболявания на ЛОР-органите и очите
Ако възникне оток под дясното око или оток под лявото око, след това, най-вероятно причината се крие в инфекция, която трябва да открие УНГ или специалист по очни болести.

Как да се освободите от отоци под очите с помощта на аптеки средства?


Днес има изобилие от средства, които помагат за локално облекчаване на отоци. Но те трябва да се използва само след като се установи, дали няма никакво заболяване, което причинява подуване. В обратен случай ефектът от козметични и народни средства ще бъдат минимални, защото основното заболяване отново ще се образуват торбички под очите.
Ако проблемът е единствено козметичен характер, причинени, например, прием на голямо количество течности, да използвате следните средства е не само възможно, но и необходимо, за нежна кожа на клепачите не растягивалась.
Маска от отоци под очите
Като правило, в аптеките може да се закупи маска с гел вътре, който предварително се охлажда в хладилник, а след това се нанася върху лицето. Но такива охлаждающими средства трябва да се ползват внимателно, за да не простудить нерв.
Крем от отоци под очите
Тези средства често съдържат екстракт от мента, и след нанасяне те създават ефект на прохлада.
Има погрешно схващане, че крем за стягане на кожата на клепачите ще помогне за предотвратяване на подуване. Разбира се, това не е така, и по-важното, те допринасят за неговото натрупване на течност и затова, ако се приеме, че под очите на сутринта ще възникнат отоци, а след това да се насладите на тези кремове е невъзможно.

Отоци под очите: народни средства за лечение на


Народни средства от отоци под очите са много прости и не по-малко ефективни от готови козметични средства.

  • Познат на всички начин – чаена заварка. Вземете две чаени пакетчета, варя ги и оставете да престои. След като се охлади, поставете
    Отоци под очите - причината
    им върху клепачите за 10 минути. Минус на този метод е, че е по-ефективен черен чай, а той е окрашивающие свойства. За тази цел е препоръчително да се използва добър натурален чай, който не съдържа химически оцветители.

  • Компрес със студена кърпа. Най-лесният, достъпен и най-бърз начин – да се намокри махровую кърпа в студена вода и приложете го към средновековието. По малко затопляне на тъканите, трябва да бъдат отново се охлажда (може да използвате пот с вода и кубчета лед), а след това отново се поставя до века. Този компрес трябва да продължи не повече от 10 минути, за да не е настинка.

  • Народната медицина също са известни маска от отоци под очите. Почти всички от тях съдържат освежаващ и охлаждащ съставка – мента. Варя с мента, лайка в равни пропорции, пропитайте в бульон от два памучни диска и да ги постави върху очите си за 15 минути. По подобен начин ромашке, облекчава подуване и липов цвят, така че комбинацията от мента и липа също ще бъде подходящо.
  • Заедно с"Отоци под очите - причината" също четат: