Всичко от света на
модата
» » Обветрились устните - какво да правя?

Обветрились устните - какво да правя?

6-09-2015, 17:14
450
0
Обветрились устните - какво да правя?
Голямата част от момичетата не е запознат от първа ръка проблем обветренных устни. В някои от нас устните обветриваются постоянно, а има и такива, на които това чувство е почти непознати (макар че, да ви кажа честно, техните единици). А това значи, че причината не се крие само във външни фактори, като това може да изглежда на пръв поглед. Въпреки, че те все още са основен причинен фактор за възникване на chapping.

Защо обветриваются устните?


Най-честата причина – вятърът. Особено ако тя е съчетана с лятна зноем, а след това на устните влияе непосредствено два негативни фактора – вятърът, и слънчеви лъчи. Самият процес chapping устните предполага загуба на тях (на устните) влага. През зимния период от време, обикновено, напукани устните се срещат много по-рядко, отколкото през лятото или пролетта.
Следващата причина може да се счита за временно дехидратация на организма. Например, ако дълго време не са пили, а устните – това е първият показател, който за това ви напомни. У вас ще се появи усещането за сухота на устните и устата, и вие ще станете по-често оближе устните си, така че дори малко да ги хидратира.
Да, и само по себе си близане на устните (като вреден навик) доста често води до пересыханию и обветриванию на кожата на устните. Така че се опитайте да се отървете от него, и когато се чувствам сухота на устните, не бързайте да ги оближете, това не навлажняване на устните, а само усугубите ситуацията. По-добре винаги имайте под ръка бутилка с вода и балсам за устни.
Още е често причината, поради която обветриваются устните, е неподходящая ви паста за зъби. Най-вредни в това отношение са пасти за зъби с високо съдържание на флуор. Това се проявява обветривание не само на устните, но и на кожата около устните. В такъв случай трябва да смените вашата четка за зъби.
Недостатък в организма на витамини (а именно витамин А и е). При тази сухота на устните ви ще се прояви почти винаги, независимо от сезона, броя на выпиваемой течности, и т.н.
Още една причина, поради която обветриваются на устните, може да стане алергична реакция на организма към външен дразнител. В такъв случай, без помощта на лекар, не успее да реши този проблем.

Какво да правя, ако обветрились устните?


Начин да се премахне тази беда е в пряка зависимост от причините за възникването му. Логично е, че ако устните са силно обветрились от горещ вятър, или излагане на слънчевите лъчи, а след това и да отстранят обветривание трябва с помощта на външна намеса.
Най-лесният начин е да се нанесе на устните хидратиращ балсам. Може да се ползват готови бальзамами за устни, както може да го направи сам.
Ако смятате, че причина за chapping е
Обветрились устните - какво да правя?
недостигът на течности в организма, тогава трябва спешно да компенсира този недостатък. Но в същото време би било добре и допълнително хидратира кожата на устните балсам. Тъй като по това, че устните са взели влагата от тялото има нужда от време, а дълго изсушаване на устните може да доведе до появата на пукнатини, които дълго ще се лекува.

Ако на тялото не е достатъчно витамини А и Д, може да се отиде по два начина. Първият – да приемете тези витамини под формата на хапчета. Втората – да се използва козметика, обогащенную тези витамини. Какъв е пътят за вас е по – добре- реши за себе си, те и двете са достатъчно добри.
Много майки се чудя какво да правя, ако устните обветрились на едно дете? Има балсами за устни, които са предназначени за деца. Но ако вие се съмнявате в качеството им, или не можете да ги намерите в продажбите, можете да се възползвате от народни средства за защита. Най-популярните средства срещу chapping устни се счита за маслото. Те трябва да се разпространява с устни като балсам, и да часовник да кисне. А още по добре помага сок от пресни краставици.
Интересен по темата
Грижа за устните си
Грижа за устните си
Какъв представител на нежния пол не би искал да си меки и нежни устни за дълго помнят онзи, на когото е бил подарен на целувка? Както и да изпълни
Пукнатини в краища на устните
Пукнатини в краища на устните
Пукнатини в краища на устните – това е не само грозно, но и много опасно, защото те свидетелстват за нарушения в организма, които спешно трябва да
Са напукани устните
Са напукани устните
През зимата много жени страдат от прекомерна сухота на устните и в резултат на това стават пукнатини. Но какво да правя, ако устните са напукани, без
Балсам за устни със собствените си ръце
Балсам за устни със собствените си ръце
Към днешна дата, натурална козметика, ръчно изработени разглежда като никога – защото е не само красив, оригинален, но и много полезен подарък, който
Болячка на устните
Болячка на устните
Рани на устните ви са склонни да се появяват в най-неподходящия момент – преди отговорен за изпълнението или за дългоочакваната свиданием. И тогава
Както визуално, увеличаване на устните?
Както визуално, увеличаване на устните?
Подпухнали устни - въплъщение на сексуалността и женствеността. Какво да правя момичета, чиито гъби приличат на тънки конци? Съвсем не е задължително
Маски за устни
Маски за устни
Всяка жена, която се грижи за себе си, да знае, че устните изискват не по-малко грижи, отколкото всяка друга част на тялото. Не само правилно да се
Плампер – подпухнали устни, без инжекции
Плампер – подпухнали устни, без инжекции
Ако устните ти са далеч от съвременните идеали за красота, създаване на ефект на пълни секси устни ще помогне на специално средство – плампер. Тази