Всичко от света на
модата

Грижа за устните си

6-09-2015, 17:16
509
0
Грижа за устните си
Нежна и чувствителна кожа на устните се нуждае от особенном грижи. Хранителна маска за лице, овлажняващи балсами и предпазни средства, необходими за кожата на устните е толкова, колкото и за кожата на лицето. Повишена чувствителност и ранимость дължат особеност на структурата на кожата на устните. Липсата на мастните жлези лишава кожата от естествената защита от въздействието на външни фактори, както и липсата на пигмента меланин, което прави кожата на устни е особено уязвима към въздействието на ултравиолетовите лъчи. А ето и повишена чувствителност е свързана с голямата група от нервни окончания по кожата на устните.

Как да се грижим за устните?


Грижа за устните трябва не само да компенсира липсата на естествени защитни механизми, но и да се осигури добра хидратация и насищане с витамини. За да устни са красиви, привлекателни, и най-важното здрави, козметика съветват да се придържате към следните препоръки:

 • Преди да излезете на улицата трябва да се използва овлажняващ крем средство за устни с UV-филтър.

 • По време на отоплителния сезон, поради пересушенного въздух особено често облазит кожа на устните и възниква сухота. Така че трябва да използвате хидратиращ балсам или хигиенни червило не само на улицата, но и в помещенията. А ето от навика да оближе устните трябва да бъдат отстранени, тъй като този метод овлажняване има точно обратния ефект.

 • Дори под декоративна козметика се препоръчва да се прилага гигиеническую, червило, за защита на кожата на устните от изсушаване и chapping.

 • Напукани устните трябва да се третира с препарати, които допринасят за регенерацията на кожата и заздравяването на пукнатини. Ако продължат да се използват обикновени козметични средства, а след това кожата ще се възстанови по-дълго. За лечение на обветренных устни помага екстракт от лайка, масло от бадем и авокадо, мед. Напукани устните и кожата около устните не е желателно често се излага на очистването на скрабами, по-добре е да използвате меки хидратиращи средства, пречистващата пяната.

 • Ако се бели кожата на устните, в никакъв случай не може механично изтриване отслоившиеся парчета кожа. Постоянно увреждане може да доведе до предотвратяване на инфекцията и да предизвика промени на кожата. Лющене на кожата на устните може да се премахне с помощта на мек пиллинга, след което трябва задължително да се нанесе овлажняващ агент.

 • При поява на херпес симплекс не трябва да се използват козметични средства, за да не разпространяваме инфекция по цялата повърхност на кожата. В такива случаи ще се нуждаят от лекарства, които имат лечебни и обеззараживающими свойства.

 • Ежедневна грижа за устните, състоящ се от специална гимнастика и масажи, ще предупреди възрастови промени на кожата около устата и поддържа жалбата на устните.

 • Седмичен цялостна грижа за кожата на устните се препоръчва за почистване и запазване еластичността на кожата. Път 1-15 седмици, трябва да се направи хранителна и хидратираща маска. За тази цел могат да се използват козметични препарати, така и народни средства за защита.

 • Ако кожата на устните се напуква и отлепете въпреки всички предприети мерки трябва да се обърне внимание на диетата си. Проблеми могат да възникнат поради употреба на прекалено горещи или пикантни храни, често страда кожата на ъгли на устните. Ако облезает кожа на устните и кожата около устните, то това може да бъде признак на недостиг на витамини, особено А, В, Д. В менюто трябва да добавите рибни ястия, зеленчуци и билки.

 • За грижа за устните козметика препоръчват използването само
  Грижа за устните си
  качествени маркови козметика или грим домашно готвене. Използването на средства, които съдържат вредни съставки, може да развали деликатната кожа на устните му, да доведе до възпаление и шелушению.


 • Ако по някаква причина, е невъзможно да се придобие качествена козметика за грижа за устните си, това ще помогне на народни средства за защита. Най-полезни и хранителни съставки за маски е извара, сметана, заквасена сметана, яйчен жълтък, мед, масло от пшеничен зародиш, бадем. Зехтин и рициново масло може да се използва за редовно овлажняване.
  Качеството на грижа за кожата на устните ще запази тяхната младост и естествената красота за дълги години.
  Интересен по темата
  Пукнатини в краища на устните
  Пукнатини в краища на устните
  Пукнатини в краища на устните – това е не само грозно, но и много опасно, защото те свидетелстват за нарушения в организма, които спешно трябва да
  Са напукани устните
  Са напукани устните
  През зимата много жени страдат от прекомерна сухота на устните и в резултат на това стават пукнатини. Но какво да правя, ако устните са напукани, без
  Обветрились устните - какво да правя?
  Обветрились устните - какво да правя?
  И въпреки, че повечето смятат, че устните обветриваются единствено в студеното време на годината, в действителност всичко е точно обратното –
  Маски за устни
  Маски за устни
  Всяка жена, която се грижи за себе си, да знае, че устните изискват не по-малко грижи, отколкото всяка друга част на тялото. Не само правилно да се
  Плампер – подпухнали устни, без инжекции
  Плампер – подпухнали устни, без инжекции
  Ако устните ти са далеч от съвременните идеали за красота, създаване на ефект на пълни секси устни ще помогне на специално средство – плампер. Тази
  Хигиенни червило
  Хигиенни червило
  Хигиенни червило отдавна е изместен от първа категория козметика за момичета, в редиците на главното средство за грижа за устните при жени, деца и
  Блясък за устни
  Блясък за устни
  Днес ние ще говорим за предимствата на блясък за устни. Само едно леко движение на четката и можете да получите прекрасни и чувствени, нежни, ярки,
  Нюдовые червило
  Нюдовые червило
  Искате ли да се постигне максимална естественост при нанасянето на грим и създаването на индивидуален начин? Тогава нюд червило е точно за вас.