• (6-09-2015, 18:06)   
  •   0   
  •  2437 
Бели петна по лицето
Появата на всякакви обриви и други дефекти по кожата на лицето, особено засенчва жените, което води до, като минимум, психологически дискомфорт. Това се отнася и за възникването на лицето бели петна. Те обикновено представляват участъци от кожата, лишени от пигмент меланин, за който отговарят на специални клетки на кожата – меланоцитите. Поради унищожаване на меланоцитите или нарушаване на функционирането им пигмент не се произвежда, така че в тези зони на кожата белеет и не тен.

Защо по лицето се появяват на бял пигментни петна?


Ето най-честите причини за появата на бели петна по лицето.
Постакне
Бели петна понякога образуват върху кожата след сближаване на акне. Обикновено, тези петна остават бели за дълго, скоро те потъмняват.
Прогресивен макулярный гипомеланоз
Големи, бели петна, склонни към увеличаване, с размити краища, които не се препичат, може да бъде проява на такава патология, като прогресивен макулярный гипомеланоз. Това е аномалия, свързана с намаляване на меланин, сходна с детски бели лишаваме и не е опасна. Смята се, че развитието на гипомеланоза от този тип е свързано с дейността на определени бактерии, които живеят върху кожата и вырабатывающих химикали, обесцвечивающие си.
Белег по кожата от рождение Сеттона
Ако в средата на източника на лицето бели петна има пигментоза белег по кожата от рождение във формата на извисяващите коричневатого възела, нещо такова образование носи името на невуса Сеттона. В някои случаи при формирането на депигментации на кожата може да бъде предшествано от несильное зачервяване. Един от основните причинни фактори – прекомерна доза ултравиолетово облъчване на кожата, слънчеви изгаряния. Невуси Сеттона почти във всички случаи постепенно изчезват сами по себе си. Въпреки това следва да се има предвид, че понякога появата на такава невуса се случва пред развитието на витилиго.
Витилиго
Доста честа причина за появата на заоблени бели петна с различна големина, свързани с нарушение на пигментацията на кожата. Все още не е известно защо се развива тази патология, и как да го предотврати. Смята се, че тя може да бъде свързана с чести стресове, интоксикациями химикали, хронични инфекции и др При никакви субективни усещания не причинява витилиго, а е само козметичен дефект. Отделни петна могат внезапно спонтанно да изчезне.
Идиопатична каплевидный гипомеланоз
Малки бели петна по лицето се появяват след слънчеви бани, могат да бъдат следствие от идиопатического каплевидного гипомеланоза. Тази патология, свързана с намаляване на производство на меланин, също възниква по неизвестни причини. При това се появяват бели петна не изчезват сами и почти не се поддават на елиминиране.
Псориазис
Това заболяване може да бъде обяснение за появата на бели шелушащихся петна. Кожата на засегнатите места при удебелени, покрита с лесно отслаивающимися скалите. Псориазис - хронично рецидивиращо заболяване, което склонни прогрессированию, особено при липса на лечение. Причините за неговото автентично са неизвестни.
Тения
Малки бели шелушащиеся петна също са симптом на отрубевидного жълтеница. Появата на такава лишава се причинява от микроскопичен дрожжеподобным гъбички, който отделя вещества, които потискат образуването на меланин в кожата. Смята се, че болестта е свързана с генетични фактори, намаляващи имунитета, излагане на влажен топъл климат.
Рак на кожата
Опасно заболяване, при което се появяват бели петна, е меланом , а също и
Бели петна по лицето
други разновидности на рака на кожата. За злокачествен природата на тези образувания могат да говорят такива симптоми като сърбеж, болка, най-бързо се увеличава в размер, появата на изразена кръвоносната на вените на място.

Как да премахнете белите петна по лицето?


Тъй като причините за появата на бели петна по лицето много, а след това и начини за тяхното отстраняване също има много. Но всяко лечение трябва да се извършва само след поставяне на точна диагноза, за което е необходимо да се консултирате с дерматолог. Преди посещението на лекар, не се препоръчва да се използват никакви народни средства и козметични препарати от бели петна по лицето, както и плаж.
Заедно с"Бели петна по лицето" също четат: