Всичко от света на
модата

Гъбички в устата

7-09-2015, 19:02
1540
0
Гъбички в устата
Всеки човек, в организма се намират дрожди-подобен гъбички, които по никакъв начин не се проявяват. Въпреки това, при сниженном имунитет в резултат на обостряне на хроничните заболявания, прием на антибиотици или стрес може да активироваться гъбички в устата. Разкриване на истинската причина и елиминирането му ще помогне да се справи с болестта.

Симптомите на гъбички в устната кухина


Откриване на заболяването може да бъде самостоятелно. Сред основните признаци на отделят:

 • бели петна по вътрешната повърхност на бузите, езика;

 • подуване и зачервяване на езика;

 • неприятна миризма;

 • сухота, сърбеж и усещане за парене в устата .


 • При сериозна форма на плаката засяга цялата лигавицата на устата, се образуват заеды, са засегнати бронхите, кожата и ноктите.
  Ако плаката на лигавицата и езика е черен на нюанс, това показва присъствие на хромогенного гъбички в устата. При това по зъбите се откриват с тъмно-зелени петна, чийто цвят се дължи изработката на продукти на жизнената дейност на микроорганизми – хлорофил. Определяне на специфичен тип заболяване и да се постави диагноза е възможно само след преглед.
  Гъбички в устата и симптомите му дават големи неудобства. Човек изпитва дискомфорт при консумация на пикантни, кисели, гореща храна, да се говори, че боли.

  Лечение на гъбички кандида в устата


  Преди всичко, трябва да се отървете от заболяването, предизвикало активност гъбички. Лечение, назначаемое лекар, много е важно да доведе до края на, тъй като е голям риска от появата на рецидив.
  Лекарят предписва антибиотици Фторцитозон и Флукозонал и като средство за външно приложение:

 • Клотримазол;

 • хоросан борна киселина ;

 • Декаминовая миро.


 • Също така лекарят може да препоръча гаргара на устната кухина, инфузии от билки невен, лайка, прополис, разтвор на калиев перманганат. Добре е да се пие повече течност, която има висока киселинност (компот, сок).
  Интересен по темата
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Въпреки общата сходството на симптомите, стоматиты могат да бъдат от различно естество. В зависимост от произхода на болестта, специалистите се
  От изплакнете устата си с поток?
  От изплакнете устата си с поток?
  Флюс – достатъчно е опасно заболяване, което изисква лечение. За премахване на възпалителни процеси често се използват специални медикаментозные
  Рани в устата – причини
  Рани в устата – причини
  Появата на язви в устата може да доведе до много неудобства. Причина за тяхното образование може да стане на различни заболявания на лигавицата,
  Бели язви в устата
  Бели язви в устата
  Възпаление на лигавицата на устата – много познато и е изключително болезнено състояние, което свидетелства за наличие на инфекция. Защо на венците и
  Пародонтит – лечение
  Пародонтит – лечение
  За човека е важно не само за здрави зъби, но венците. Така че трябва да знаете за симптоми на техните заболявания и предполагаемите последици.
  Кандидоза на устната кухина
  Кандидоза на устната кухина
  Заболяването кандидоза е по-известен под друго име – млечница. Оказва се, често срещано женско заболяване може да се развие дори в устната кухина.
  Възможно ли е да изплакнете устата си водороден прекис?
  Възможно ли е да изплакнете устата си водороден прекис?
  Вие някъде намерили рецепта за изплакване на устната кухина, които съдържат пероксид водород? Съмнявате, че тази технология е безопасна и ефективна?
  Млечница в устата
  Млечница в устата
  Млечница в устата най-често поразява хора със слаб имунитет и всеки, който се приближава към преклонному възраст. И все пак от тази болест не е
  Как да премахване на плаката от преводачи?
  Как да премахване на плаката от преводачи?
  Изчистване на езика от плака: грижи за здравето на устата Как да се премахнат петна по езика. Причини за появата на този феномен. Ефективни и