Всичко от света на
модата

Рани в устата – причини

7-09-2015, 19:44
4161
0
Рани в устата – причини
Появата на рани в устната кухина носи много неприятности, както и дискомфорт по време на приема на храна. Те могат да изчезнат след 5-7 дни, но отново се появи. Опитайте се да разберете защо се появяват язви в устата, и какви са причините за възникването им.

Защо се появяват рани в устата си?


Появи язва може да се дължи на множество фактори. Това може да бъде като заболявания на устната лигавица, така и в резултат на общо неразположение на цялото тяло. Към причините за появата им могат да бъдат отнесени:

 • травма на устата;

 • неправилна хигиена;

 • болести на меките тъкани на езика и устата;

 • недостиг на витамини;

 • кариес на зъбите ;

 • възпаление на венците;

 • диабет.


 • Защо язви в устата може да има различен външен вид и цвят? Това се дължи на причина и характеристика на заболяването, поради което те са се появили. Така, например, белият цвят характеризира разбираеми стоматиту, а кървава – травматическому появата на рани. Най-често причина за появата на раните в устата е свързана с инфекциозни заболявания на лигавицата.
  Герпетиформный стоматит
  На външен вид приличат на рани обикновен херпес. Те се появяват в дъното на устната кухина и на езика. Обикновено имат сив цвят, без определени граници. В продължение на една седмица те могат да мине, но ако не се проведе лечение – отново се появи.
  Рецидивирующий стоматит
  Този вид хронично възпалително заболяване, с характерен высыпанием в областта на бузите, устата, небцето език и областта около устните, се различава болезненностью. При почистване или прием на храна, те могат да достави неприятни усещания, а при постоянно травмировании може да се превърне в незаживающую раната. Този вид заболяване може да доведе до нервно пренапрежение, стрес или дори критични дни при жените.
  Некротический периаденит
  В устната кухина първоначално се образуват уплътнения, а след това се появяват червеникави ранички, които пречат да се храни и дори да говори. Те могат да бъдат поставени на устните, бузите и езика.
  Травматични язви
  Появата на рани по бузата в устата може да бъде предизвикана от травма на устата:

 • неправилното миене на зъбите;

 • ухапване от меки тъкани;

 • неаккуратное лечение при зъболекар;

 • Рани в устата – причини
 • неправилна инсталация на коронки или зъбни протези .


 • Появата на язви в резултат на общи заболявания на организма
  По време на заболявания от някои инфекциозни болести, язви могат да се проявяват като симптоми.
  Една от тези болести е остър некротический гингивостоматит, който носи инфекциозен характер. Се появи характерни язви могат при рязко намаляване на имунитета, нарушаване на лигавицата, при переохлаждении. Също причина за появата на раните в устата може да стане туберкулоза на лигавицата на устата и сифилис. Те имат симптоми като обрив в устната кухина.
  Познаването на причините за раните в устата, трябва своевременно да предпише адекватно лечение.
  Интересен по темата
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Медикаментозно лечение на стоматит при възрастни
  Въпреки общата сходството на симптомите, стоматиты могат да бъдат от различно естество. В зависимост от произхода на болестта, специалистите се
  Стоматит - лечение в домашни условия
  Стоматит - лечение в домашни условия
  При първите признаци на стоматит си струва да се обърнат към лекар. Но не си струва да се чувстват заплашени. В болница с това заболяване си не се
  Бели язви в устата
  Бели язви в устата
  Възпаление на лигавицата на устата – много познато и е изключително болезнено състояние, което свидетелства за наличие на инфекция. Защо на венците и
  Кандидоза на устната кухина
  Кандидоза на устната кухина
  Заболяването кандидоза е по-известен под друго име – млечница. Оказва се, често срещано женско заболяване може да се развие дори в устната кухина.
  Болячка на езика
  Болячка на езика
  Болячка на езика само по себе си не носи заплаха за здравето, но тя може да бъде симптом на сериозно заболяване. Научете от нашия нов материал, какво
  Гъбички в устата
  Гъбички в устата
  Нормално всеки човек в организма има гъбички. Въпреки това, той се активира при рязко намаляване на имунитета. При това в устата се появява бял
  Възможно ли е да изплакнете устата си водороден прекис?
  Възможно ли е да изплакнете устата си водороден прекис?
  Вие някъде намерили рецепта за изплакване на устната кухина, които съдържат пероксид водород? Съмнявате, че тази технология е безопасна и ефективна?
  Млечница в устата
  Млечница в устата
  Млечница в устата най-често поразява хора със слаб имунитет и всеки, който се приближава към преклонному възраст. И все пак от тази болест не е