• (16-10-2016, 19:53)   
  •   0   
  •  1103 
Перманентен грим на очите
Перманентен грим на очите (татуаж) – едно от направленията, естетична козметика, предвиждащ въвеждането в горните слоеве на кожата на клепачите багрилни вещества, за да създадете контур. Тази процедура позволява да се направи очите си по-изразителен и коригира своите разрез, без да се прибягва до ежедневното нанасяне на контур с молив или подводкой .

На кого се препоръчва перманентен грим на очите?


Перманентен грим на очите е една отлична възможност за тези жени, които страдат от алергия към декоративна козметика или имат лошо зрение, което не дава възможност внимателно да се прилага грим. Тази процедура дава възможност винаги да бъде в "форма", не се тревожи за грима на очите при посещение на сауната, басейна и плажа, в горещо, дъждовно или ветровито време.

Видове перманентен грим на очите


Има няколко вида на перманентен грим.
Межресничный перманентен грим на очите
Закрашивание на кожата на клепачите в межресничном пространство дава възможност за визуално увеличаване на гъстотата на миглите и да направите погледа по-изразителен. Този вид татуажа на очите може да се извършва както на горния, така и долния клепач. Той изглежда естествено и е подходящ за повечето жени.
Перманентен грим на очите със стрелки
Достатъчно пълно оцветяване на кожата на клепачите над миглите, което се извършва по-декоративни. Това може да бъде перманентен грим на очите, с ясна подводкой цял век, така и нанасяне на малък стрелките в ъгъла на очите. Дебелината и цвета на стрелките могат да бъдат различни. Като правило, се извършва прорисовывание на горния клепач, т. к. обобщаване на долния клепач може визуално да направите очите си уморени.
Перманентен грим на очите с растушевкой
Се извършва чрез нанасяне трансформира в по-въздействаща стрелките на горния или долния клепач с леко замъглен външния ръб. Такава татуаж прилича на класически smoky eyes и е подходящ за тези, които обичат ярък грим, а също и на жените, които искат да бъдат коригирани нависающее на горния клепач.

Колко трае перманентен грим на очите?


Средно, перманентен грим на очите трае 2 - 3 години. Това зависи от вида на използвания пигмент, външни фактори и грижа за векове. Под влияние на метаболитните процеси татуаж постепенно накърняват или, и, като правило, след 1 - 2 години носенето му трябва да се актуализира.
Перманентен грим на очите
Ако е необходимо, перманентен грим може да се премахне с помощта на лазер.

Последици перманентен грим на очите


При грешка съветника по време на полагането на перманентен грим на очите, неизпълнение на правила в период на рехабилитация след процедурата, както и индивидуалните особености на организма могат да възникнат такива негативни последици, като:

  • назъбени контури, размазани и неясни линии;

  • дълго продължаващата възпаление на клепачите;

  • подуване век след перманентен грим на очите;

  • образуването на хематоми.


  • Трябва да се помни, че в първите няколко дни след процедурата на очите не може да убивам, да се прилага върху тях козметика, а в продължение на 3 седмици посетят плажа, солариум, сауна, басейн. Препоръчително е да се използват специални средства за обработка на очите, назначени от специалист.
    Заедно с"Перманентен грим на очите" също четат: