• (18-10-2016, 06:49)   
 •   0   
 •  164 
Жировик в очите на
Жировик на очите – не е необичайно, а тук е правилното решение относно този медицински проблем, за съжаление, е като далеч не всеки от нас. Смята се, че малко жировик – само козметичен дефект, който може да победи своите сили. Всъщност това е заблуда причиняват много опасни ситуации, застрашаващи здравето.

Защо липоми често се появяват в очите?


Много хора се чудят, как да премахнете жировик на век очите, при това почти никой не пита за причините за появата на това явление. Знай ние, че подлагаме здравето на заплахата, биха могли да се избегнат с посещение на хирург. Разбира се, далеч не винаги превенцията дава резултат, но да се знае причинители трябва:

 • затлъстяването постоянно преяждане;

 • алкохолизъм и нездравословен начин на живот;

 • нарушение на процесите на обмяната на веществата, поради заболяване ЧРЕВНИ;

 • нарушаване на работата на отделителната система, бъбреците и черния дроб;

 • хормонални оформяне на тялото;

 • генетично предразположение;

 • нарушения на ембрионалното развитие на някои мастни тъкани.


 • Ако в последните две точки, да повлияе по никакъв начин не може, тогава други фактори, е напълно възможно да се премахне, воденето на здравословен, активен начин на живот и редовното следене на захранването. На хормонален фон се развиват захарен диабет и други заболявания, които също са свързани с появата на липом – именно така се нарича липоми на медицинските специалисти.
  Причините за появата на жировиков около очите и на око и не се различават помежду си и да съвпадат с предвиденото в списъка. Също lipoma могат да се появят на врата, главата и други части на тялото, но това се случва по-рядко, тъй като кожата там е по-дебела, а защото процесите текат по-бързо.
  Лечение жировика на очите – чувствителен и сериозен процес, така че по-добре да не се предотврати появата на самото lipoma, да следи за общото състояние на здравето си.

  Характеристики на лечение жировика на век очите


  Лечение на народни средства за защита не могат да победят жировик в очите, както всеки друг. Няма в природата такива вещества, които, когато се прилага локално в състояние да спре мутация на мастните клетки и лечение на липому. Кои ще са плиска и компреси не се прави, всичко, което те могат да дадат – временно намаление болезнени усещания и намаляване на подпухналостта. Но най-важното правило – жировик не може да се нагрява, това може да доведе до пробив и инфекция на кръвта. Има мнение, че някои медикаментозные средства при въвеждането в тялото на lipoma може да доведе до постепенното резорбция, обаче тази процедура е възможна само в случай, че размерът на новообразувания малка, а тя е на значително разстояние от очната ябълка.
  Единственият сигурен начин на лечение – премахване на жировик нещо хирургично. Към днешна дата, тази процедура може да се извърши чрез класически, или с помощта на лазер. Последният вариант е за предпочитане, тъй като се отнася до малоинвазивным и почти не оставя белези и белези. Въпреки това, преди процедурата задължително трябва да преминат поредица от анализи:

 • Да проследим как се отразява жировик на зрението, не пречи ли структурата на очите и да не е нарушил ли процеси на обмяната на веществата в роговицата.

 • Кръвен на хормони на хипофизата , надбъбречните жлези и щитовидната жлеза,
  Жировик в очите на
  ако има съмнение за хормонално произход жировика. При съмнение за диабет в няколко етапа проследяват нивата на глюкозата в кръвта.

 • Може да се прилага ултразвуково изследване на щитовидната жлеза, черния дроб и бъбреците, както и анализ на вируси и антитела към вируси в кръвта.

 • По-рано широко използвани гистологические проба, но сега те се опитват да се извършват само след отстраняване на lipoma и я капсули, без да се прибягва до процедурата на биопсия. Пункция може да предизвика растеж на липомосаркомы, в която често се прераждат липоми.