» » Жировик в ъгъла на очите – как да се отървем?
 • (18-10-2016, 06:49)   
 •   0   
 •  166 
Жировик в ъгъла на очите – как да се отървем?
Жировик, или липома – сериозно нарушение в работата на организма, свързана с мутация на мастната тъкан. Обикновено lipoma имат доста голям размер и се нуждаят от сериозно лечение. Много по незнание са объркани липоми и милиумы, бели пъпки, които също се състоят от мастни клетки, но не представлява сериозна заплаха за здравето. Да се разграничат липому от милиума в ранните етапи е трудно, но ако проблемът дислоцирована в района на очите, диагноза не предизвиква съмнение. Как да се отървем от жировика в ъгъла на окото, зависи от неговия размер.

Защо в ъгъла на окото се появи жировик?


Причините, които водят до появата на липом доста много, всички от тях са от системен характер:

 • генетична склонност на мастната тъкан до появата на тумори;

 • проблеми по време на ембрионалното развитие;

 • хормонални заболявания, включително и захарен диабет ;

 • нарушения на процесите на обмяната на веществата;

 • заболяване на черния дроб и бъбреците.


 • Тези фактори са причина за появата на липом като цяло, а ето причина за развитие на новообразувания в ъгъла на очите служи за запушване на слъзните канали и натрупването на бактерии в тази зона. В резултат на сливането на няколко обстоятелства получаваме проблем, решаването на който е доста трудно – трябва да се нормализира работата на слъзните жлези, да се отървете от бактериите и премахване на липому.

  Лечение жировика в ъгъла на окото


  Преди всичко, трябва да се консултирате с лекар и опознаването на характера на новообразувания – размерите му, степента на възпаление и влияние върху структурата на работа на органите на зрението и свързаните с тях елементи. Ако изтриване няма да наруши работата на системата, може да премахне жировик хирургично. Ако има вероятност да повреди слезный канал, жлеза или на очите, по-добре е да се прибегне до операция, чрез лазер. Към предимствата на този метод се отнася за липсата на белези и по-голяма точност.
  Важно е да се разбере, че един обикновен жировик може да се прероди в злокачественное новообразование, така че не забравяйте да прекарат гистологический анализ отдалечени тъкани.
  Жировик в ъгъла на очите – как да се отървем?
  Лечение на жировик в ъгъла на очите на народни средства за защита непрактично. Това е възможно при наличието на милиумов, но те се развиват само на кожата, възраст, далеч от очната ябълка. За да се отървете от тях, могат да се използват стерилна игла и антисептичен разтвор, но много по-мъдро да се обърнат за помощ към специалисти. Грамотен козметик безболезнено и безопасно премахва милиумы и ще ви насочи за изследване в този случай, ако заподозре в тях липому, жировик. Сами да се разграничат една от друга, е трудно, становище за това, че липоми имат жълтеникав оттенък, а милиумы винаги бял цвят на козината, е вярно само отчасти.