• (18-10-2016, 07:06)   
 •   0   
 •  1580 
Отоци под очите – причини и лечение
Причини и лечение на отоци под очите са тясно свързани помежду си. Ако подуване причинени от застоя на течности – трябва да посещение на нефролога, ако наднорменото тегло – ще се отървете от подуване, похудев. Има много други фактори, които влияят на външния вид на нашите очи, както и всички ние днес ще обсъдим.

Какво е лечението на отоци под очите?


В случай, че бъбреците предизвиква отоци под очите, причините се определят лечение. Тя е нормализиране на работата на определен орган на двойката. За тази цел е добре да се използват леки диуретици препарати , но нещо, което може да се направи и без да се прибягва до по фармакология:

 • Повече пие през деня, особено проста и чиста вода.

 • На време да се откаже от кафе и силен чай.

 • Значително се ограничи употребата на сол и солени продукти.

 • Да се поддържа умерена физическа активност на регулярна основа.

 • Все повече идват на открито.

 • Не се пие по-късно от 2 часа преди сън.


 • Херпес също може да предизвика отоци под очите, лечение в този случай ще бъде в приемната на Герпевира и Ацикловира под формата на таблетки. В никакъв случай не може да се намаже и на тънка кожата на клепачите мехлем срещу херпес. Период На лечение, е по-добре колкото се може по-малко да се докоснат до повредената мястото, ограничаване дори контакт с вода.
  Лечение на алергичен оток под очите включва прием на лекарства, антихистамин (Супрастин, Диазолин), а също така нанасяне върху клепачите сосудосуживающих лекарства. Това може да бъде дори капка Нафтизин! Най – важното-не се нагрява зоната около очите, за да се намали метаболизма в тази зона.
  Ако вашите подуване – в следствие на възрастови промени, или генетична предразположеност към разрастването на периорбитален на фибри, да се отървете от тях сами няма да се получи. Има две медицински начин за излагане на фибри електромагнитни импулса (провежда се в салони за красота) и блефаропластика (хирургическа операция).

  Лечението на отоци под очите на народни средства за защита


  Лечението на отоци под очите в домашни условия включва манипулация по отстраняването от организма на излишните течности, за борба с припухлостями и лифтинге на кожата на клепачите. Въпреки това, преди да споделя с вас рецептите на народни средства за защита, предлагаме да се запознаете със списък на прости и ефективни съвета, които не само допринасят за премахване на отоци, но и подобряват външния вид като цяло:

 • Всеки ден трябва да се спи по 6-7 часа. Върху клепачите зле се отразява дефицитът, така че и излишният сън.

 • Дори минути интензивно ходене пеша ще поддържа мускулите (включително физическо лице) в добра форма.

 • Възглавницата трябва да бъде ниска и е достатъчно плътна;

 • Не се спи по корем.

 • Приемайте витамин А и е, на регулярна основа.

 • Откажете се от употребата на алкохол.


 • За да се избави от отоци под очите, добри цветни гидралаты. Розова, шалфейная и ромашковая вода най-добре влияят на кожата, на очите, но са подходящи качулки и от други цветове. Процедурата е изключително проста – гидралат трябва да се съхранява в хладилник. Сутрин и вечер до века, просто трябва да се положат памучен тампон, напоен средство. Достатъчно е 1-2 минути, за да се подобри значително вид.
  Отоци под очите – причини и лечение
  Като цяло, студени компреси са много полезни за кожата на клепача, но трябва да се направи много внимателно. Първо, перестаравшись, може да предизвика възпаление на слезных жлези, или лигавицата, така че температурата не трябва да бъде твърде ниски, а времето за експозиция – дълъг. От друга страна, в тази област много често се развиват инфекция, затова внимателно измийте ръцете си преди процедурата, използвайте стерилни памучни дискове.
  Нашите майки и баби са знаели още няколко средства, помощ за облекчаване на отоци. Едно от тях –студени супени лъжици. Те трябва да бъдат последователно се прилага в очите мишницата. Също така може да се реже на филийки старателно измити и обелени сурови картофи. Ако се успокоиш тези плочи в хладилник, те не само ще намалят габаритните натъртване, но и ще го направи по-малко видими тъмни кръгове под очите.
  Заедно с"Отоци под очите – причини и лечение" също четат: