Всичко от света на
модата
» » Причините за появата на усещания буца в гърлото

Причините за появата на усещания буца в гърлото

14-10-2014, 16:15
41186
0
Някои от симптомите са толкова ясни и неприятни, че могат да попречат на човек да живее нормален живот. Например, някои усещам буца в гърлото, която пречи да преглъщат и да диша. А заради това, което той може да се появи? И как да се справят с него?
Причините за появата на усещания буца в гърлото

Прояви на


Какви са симптомите се проявяват при хора, жалующихся на топка в гърлото?

 • Буца в гърлото. Усети отвън често това не е възможно, но човек ясно и на моменти винаги го усеща. Възникнат такива усещания могат след хранене или пък след стрес.

 • Някои трудно да диша. Com, сякаш погълната от достъп на кислород, поради което дишането е затруднено.

 • Могат да възникнат и затруднения при преглъщане. Човек може да се опита да погълне ком, вставший в гърлото, но нищо не излиза. Понякога при хранене ком също могат да поемат.

 • Могат да се появят и гъделичкане в гърлото, дискомфорт.

 • Понякога се появява усещане за парене в гърлото или в горната част на хранопровода.

 • Може да възникне чувство на тежест в областта на гърлото и гръдната кост.

 • В редки случаи се влошава общото състояние на човека.


 • Защо се появява?


  Списък от причините, поради които може да се яви буца в гърлото:

 • Проблеми с храносмилането и заболявания на стомашно-чревния тракт. Например, при гастроезофагеален рефлукс в хранопровода периодично забрасывается на стомашния сок. И ако този сок попада в горните отдели на хранопровода (това се случва при переедании), а на стените му ще се ядоса, защото от това, което може да се буца в гърлото. Често това се случва след хранене. Освен това, в този случай имат място да има и други симптоми: болка и парене в загрудинном пространство, оригване, гадене, тежест и болки в корема.

 • Възпалителни процеси в гърлото или в дихателните пътища. При често срещани заболявания на горните дихателни пътища, като тонзилит, фарингит и други, оток на тъканите може да се наблюдава почти постоянно, така че в този случай също може да се усети буца в гърлото. При възпаление на ларинкса такива усещания също са напълно възможни.

 • Проблем с щитовидната жлеза. При някои от тези проблеми, възниква така наречената гуша. Щитовидната жлеза се увеличава толкова много, че започва да се изтръгне от гърлото. Но обикновено усещане за топка възниква при значително увеличение. И в този случай ще се наблюдава и на други проблеми: промени в телесното тегло и на апетит, слабост, умора и така нататък. Състояния, свързани с образуването на гуша, могат да бъдат свързани с промени в количеството на йод в организма или с някои болести са автоимунни характер.

 • Алергична реакция. Тя може да се прояви под формата на оток на Квинке. В този случай се буца в гърлото възниква в първите минути на развитие на отоци, подпухналост след това се засилва, което предизвиква смущения в дишането до задушаване. В този случай мерки е необходимо да се вземе веднага!

 • Чуждо тяло. Това се случва рядко и се случва. Това може да бъде кост парче от груба храна или нещо друго.

 • Стресът. След прекаран стрес възниква значително напрежение в мускулите, в това число и на мускулите на гърлото. Поради това възниква така нареченият "истеричния бучка", която обикновено изчезва себе си няколко часа по-късно.

 • Херния на хранопровода и диафрагмата. При това състояние част от диафрагмата или хранопровода как да выпячивается и може да изтръгне съседните тъкани и органи. Ако херния се намира близо до гърлото, след това в някои случаи може да възникне усещане за буца, която обикновено не зависи от външни фактори и придружава човек непрекъснато.

 • Тумори. Ако туморът е с внушителни размери, а след това тя може да изтръгне от гърлото, пречат да диша и да преглъща. Между другото, в някои случаи на тумори се развиват абсолютно безсимптомно, така че няма да има други прояви, може да не бъдат увеличени.

 • Възпаление на лимфните възли. В областта на гърлото се намират в лимфните възли, които в някои случаи могат да воспаляться. Такова възпаление, което води до увеличаване, и то понякога е много важен. Домакините могат да изтръгне от гърлото и провокира усещането кома. Но често увеличените възли прощупываются и са болезнени. Такива симптоми могат да се появят поради инфекциозни заболявания или възпалителни процеси.

 • Паразити. Невероятно, но паразити могат да живеят в различни тъкани, органи и системи на организма, а не само в червата. Пословичен гельминт могат да снасят яйцата си в гърлото. При това може да възникне усещане за чуждо тяло или кома.

 • Проблеми с гръбначния стълб. По-специално, ако имат място да се промени в шийните част, след това прешлени могат да се смени и да се засягат околните тъкани. Възпалението може да се разпространи. Но в такива случаи се буца в гърлото няма да бъде единственият симптом, ще получите и други по-сериозни и видими признаци: болки в шията, нарушение на подвижността.

 • Увреждане и нараняване на ларинкса, на хранопровода или на горните дихателни пътища също могат да бъдат придружени от усещане за чуждо тяло в гърлото. Например, на стената на хранопровода може повредиться при гълтане на големи парчета или груба храна. Често в такива случаи се появяват болка и дискомфорт.

 • В редки случаи се буца в гърлото може да се появи при заболявания на сърдечно-съдовата или централна нервна система, например, при исхемия или съдова дистония.

 • С наднормено тегло. В някои случаи подкожная мастна целулоза, качена в областта на гърлото, може да действа като своеобразен гуша и да изтръгне от гърлото.


 • Не забравяйте, че определи причината за себе си глупаво и погрешно! За да разберете всичко трябва да е специалист.

  Какво да правя?


  Какво да правим, ако в гърлото ми стои топка, която пречи да има, да диша и просто да живеят нормално? Първото нещо, човек трябва да се обърнете за помощ към специалист. Лекар-терапевт не ви и ще се проведе анкета.
  Причините за появата на усещания буца в гърлото

  Ще трябва да си спомнят, че можеше да бъде предшествано от появата на такива усещания. Не са повредени ли гърлото, не е нервен ли? Също така ще бъде необходимо да се опише и с други симптоми, придружаващи усещане за чуждо тяло. Казвайте всичко подробно, за да се улесни задачата на специалист.
  Трябва да зададете следните диагностични процедури:

 • Тестове на урината и кръвта. Те в някои случаи може да помогне за идентифициране на възпалителни процеси, а също и, например, да се определи нивото на хормоните на щитовидната жлеза.

 • Ултразвуково изследване на щитовидната жлеза.

 • Изследване на хранопровода. Това може да бъде УЛТРАЗВУК, ендоскопия или радиография.

 • Визуален контрол изследване на гръбначния стълб.

 • Компютърна томография или магнитно-резонансната терапия. Най-често тези методи са подходящи при изследване на шийния отдел на гръбначния стълб.

 • Е необходима щателна проверка на устната кухина, лимфни възли, гърлото и така нататък.


 • Само след обстоен преглед и точно диагноза лекарят може да назначи ефективно лечение.
  Интересен по темата
  Как да се отървете от хъркането жена
  Как да се отървете от хъркането жена
  Как завинаги да се отървете от хъркането: спокоен и здрав сън Хъркане - досадливое явление, понякога той се среща и при жените. Ако призован,
  Диария с кръв при възрастни
  Диария с кръв при възрастни
  Диария с кръв при възрастни: какво да правя? Причини диария с кръв. Каква опасност представлява диария с кръв при възрастни? Как да се помогне
  Отколкото да се лекува гърлото при ангина
  Отколкото да се лекува гърлото при ангина
  Отколкото да се лекува гърлото при ангина: верни му здраве Тонзилит - заболяване, придружена неприятна симптоматикой. И тъй като тази болест е
  Какво да направя, ако воспалились сливиците
  Какво да направя, ако воспалились сливиците
  Какво да направя, ако са подути сливиците: последици отслабен имунитет Възпаление на сливиците може да се излекува, както домашни, така и
  Охрип глас. Отколкото да се лекува?
  Охрип глас. Отколкото да се лекува?
  Как да се възстанови охрипший глас: отнасяйте сухожилие Охрипнуть човек може по различни причини, както през зимата, така и през лятото. Ако