• (16-01-2015, 13:40)   
 •   0   
 •  7837 
Алергичен дерматит на ръцете под формата на обриви по кожата от различен характер може да да възникнат в резултат на пряк контакт с алергена, а може да бъде бърза реакция на постъпването на стимул в организма гематогенным начин - чрез червата и кръвта. В първия случай ние се занимаваме с проста връзка дерматит, във втория - с токсидермическим.

Съдържанието на
 • Причини дерматит на ръцете

 • Традиционното лечение на

 • Терапия традиционните методи


 • Причини дерматит на ръцете


  Как за лечение на дерматит в ръцете си?

  Преди да се лекува дерматит на ръцете, трябва да се опитате да разберете го етиологията е да се разберат причините за възникване на патологии и намирането на факторите, които са оказали влияние върху развитието на алергии. Тези фактори могат да бъдат экзогенными или ендогенни (външни или вътрешни).
  Под външни причини предполагат механични въздействия, температурни влияние, въздействие на лъчения (ултравиолетови, радиоактивно или с рентгенови лъчи). Към тази група се отнасят контакти с различни химични вещества (соли на тежки метали, киселини, основи, битова химия), както и с растения и микроорганизми.
  Вътрешните причини, поради дерматит на ръцете и други части на тялото, са:

 • Алергични реакции към хранителни продукти или прием на лекарства;

 • Нервните и психически разстройства;

 • Патология на стомашно-чревния тракт;

 • Недостиг на някои витамини;

 • Ендокринни нарушения.


 • Лекува алергични дерматити възможно с помощта на традиционното лечение, дополненного традиционните методи на въздействие.  Традиционното лечение на


  Как за лечение на дерматит в ръцете си?

  Премахване на факторите на влияние


  Лечение на контактен дерматит се състои в премахване на алергени или фактор на влияние. Най-често контактен дерматит причинен от постоянно или периодично излагане на някакъв наркотик домакински химия. Не случайно дерматит на ръцете възниква предимно при жените, като по-частни контакти с битови химикали.
  Като алерген, трябва да изключите от него всякакви контакти. Алерген може да бъде сапун, препарат за измиване на съдове или прах за пране. Лечението в такъв случай е да се премахнат симптомите и да се провежда в домашни условия, а дерматит след изключване на алерген изчезва от само себе си. Да се определи стимул ще помогне на специалист, след провеждането на редица тестове.

  Медикаментозно лечение


  Ако се разкрие алерген не успяват или заболявания се дължи на вътрешни причини, лекарят предписва медикаментозно лечение. Най-ефективни при лечение на дерматит на ръцете и останалите части на тялото са антихистаминови средства. Тези лекарства блокират хистамин - вещество, отговорно за появата на повечето физиологични реакции.
  Антихистаминови препарати могат да се прилагат през устата под формата на таблетки и капки (Эриус, Тавегил, Супрастин, Кларитин) и външно във вид на мехлеми (Елоком, Элидел, Фенистил и други). Модерни антигистаминые лекарства действат доста леко и дават минимални странични реакции.
  В сложни случаи се лекува дерматит на ръцете е възможно само с помощта на глюкокортикоиди - хормонални лекарства, потискат алергичните реакции. Това могат да бъдат хапчета за вътрешна употреба (Преднизон) или мехлем (Локоид).
  Лечение на трансфери инфекции, дерматит трябва с помощта на антибактериални лекарства - те се нанасят върху кожата под формата на мехлеми. Лечение на алергии, причинени от стреса трябва да депресанти са използвани средства. Ако дерматит причинен от недостиг на витамин, за лечение трябва с помощта на комплексни витаминни препарати и специални лечебни кремове (Фридерм или крем на базата на Прополис).

  Диетотерапия


  Алергичен дерматит на ръцете може да бъде причинено от неправилно хранене, в този случай лечението се състои в спазване на болни хипоалергенна диета. От диетата се изключват:

 • яйца;

 • риба;

 • цитрусови плодове;

 • екзотични плодове;

 • зеленчуци, червени и оранжеви цветове;

 • подправки;

 • кафе;

 • алкохолни напитки;


 • Такава диета пациентът се придържа, докато дерматит на ръцете, няма да изчезне. Лечение с помощта на хипоалергенни храни се допълва от прилагането на успокояващи кремове и мазила.

  Терапия традиционните методи


  Как за лечение на дерматит в ръцете си?

  Лечение на дерматит в домашни условия могат да бъдат народни средства за защита - по-добре, ако те няма да бъдат самостоятелни и единствените методи на лечение, както и поправките на традиционното лечение.
  Лечение на дерматит е възможно с помощта на билкови тави за ръце. В състава на лечебна течност влизат отвари от невен, лайка, хвощ и жълт кантарион, смесени в равни пропорции. Тези билки са доказани в продължение на векове на средства от всякакви възпалителни реакции.
  След ваната ръцете трябва подсушете с кърпа, а след това нанесете на кожата крем за овлажняване дълбочина на протектора, изискван от личния лекар. За да сложи в ред нервната система, в домашни условия е препоръчително да се приемат отвари и запарки от билки със седативен (успокояващ) ефект. Такива отвари може да се направи от лайка, маточина, глог или мента.
  Алергичен дерматит, сърбеж по ръцете може да се лекуват екстракт от кората на клонки от черно френско грозде - тази напитка се използва вътре. Също така помагат компреси от листа на орех, които са смачкани предварително. Обрив под формата на мехурчета по ръцете могат да бъдат успешно лекувани примочками от калиев перманганат.
  Лечение на народни средства за защита струва само след предварителна консултация с вашия лекар - той ще ви помогне да избегнете нежелани последствия и усложнения.

  Заедно с"Как за лечение на дерматит в ръцете си?" също четат: